Iedereen die 18 jaar of ouder is mag online gokken. Er zijn verschillende gok mogelijkheden op het internet, waarvan de online gokkasten het meest populair zijn. De vele gokkasten, ook wel slots genoemd, geven de spelers een ruime keuze. Het is aangeraden om voordat u begint met spelen, de spelregels van de gokkast even door te nemen. Dit geeft u een idee welke mogelijkheden deze specifieke gokkast heeft.

Wanneer u een geschikte gokkast heeft gekozen, is het tijd voor de inleg. Zonder inleg kunt u immers geen echt geld winnen. Bij alle gokkast kunt u een bepaald bedrag overmaken, dit bedrag wordt omgerekend naar credits.

Daarmee kunt u spelen. Iedere gokkast heeft een minimum inleg, dat is meestal 0,10 cent ook wel aangeduid als 1 credit. De gokkast op uw beeldscherm heeft net als een echte gokkast, knoppen zoals: start, hold, take win en kassa. Na uw betaling kunt u direct beginnen met spelen, door op het startknop te drukken.

Clubmeter, symbolen en de winlijn

Bij elke draai zal de inleg automatisch worden afgeschreven van uw credit. De gewonnen punten worden in een soort spaarpot, verzameld namelijk de clubmeter. Elk clubmeter heeft een eigen max. volume. Wanneer deze vol is, kan een bonus spel gespeeld worden. Bij sommige gokkasten kost dit geen extra inleg, en bij andere gokkasten speelt u de credits weer vanaf de clubmeter. Om een prijs te winnen moeten de juiste symbolen een rij vormen op de juiste winlijn. gokkasten hebben ieder eigen winlijnen.

Horizontaal; 1 lijn, 2 lijnen of 3 lijnen en diagonaal van links boven naar rechts onder en andersom. Bij sommige slots is zelfs een kris kras winlijn mogelijk. Welke winlijnen van toepassing zijn op de gokkast, dat u gekozen heeft staat duidelijk aangegeven op de gokkast. Ook wordt daar aangegeven wat de winlijn per symbolen reeks opbrengt.

Elk gokkkast heeft zijn eigen symbolen, de bekendste zijn de fruit plaatjes van de fruitmachine. Iedere combinatie binnen de winlijn heeft een eigen opbrengst. Sommige symbolen zijn meer waard en leveren extra punten op. Op uw scherm kunt u zien welke symbolen en reeksen het meest opbrengen. Uiteraard blijft het winnen een kwestie van geluk.

Digitale gokkasten maken gebruik van een Random Number Generator, RNG. Bij elke draai worden willekeurig symbolen gekozen, die een bepaalde winkans hebben. Deze generator is zo geprogrammeerd, dat de winskansen gelijk staan aan de reeële gokkast, die in het casino of uw plaatselijke cafetaria staat.

Geef een antwoord