Een videoslot gebaseerd op de legendarische Beatles

Waarschijnlijk is er niet vaak een muziekgroep in de geschiedenis geweest die meer bejubeld en vereerd is dan The Beatles. De Engelse band, die ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw, was zo ontzettend populair, dat ze bij elk concert speelden voor hordes gillende, aanbiddende meisjes. Deze meisjes, of althans hun gedrag jegens de bandleden, werd ook wel Beetlemania genoemd. Gekheid van The Beatles dus. Tegenwoordig is er echter ook een videoslot dat deze naam draagt.

beetle mania Beetle Mania van de slotontwikkelaar Novamatic is natuurlijk overduidelijk een verwijzing naar de manier waarop John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, de leden van The Beatles dus, vereerd werden als goden. De suggestie is dat ook dit gokspel dergelijke gevoelens van euforie op kan roepen. Maar dit is niet de enige verwijzing in de titel, Beetle Mania slaat ook weldegelijk op het spel zelf. Het thema heeft namelijk (deels) te maken met insecten, waaronder kevers (in het Engels beetles). De vraag is natuurlijk of dit kan zorgen voor een echte Beetle Mania, zoals The Beatles ooit veroorzaakten.

De winstkansen bij Beetle Mania

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr hadden duidelijk een behoorlijke aantrekkingskracht. Vooral op tienermeisjes, maar ook op een heleboel andere muziekliefhebbers. Op een breed publiek kortom. Hoewel de titel Beetle Mania misschien ietwat hautain voor kan komen, alsof dit videoslot eenzelfde enthousiasme teweeg zou kunnen brengen als zij destijds deden, mag gesteld worden dat ook Beetle Mania voor veel mensen nogal aantrekkelijk is om te spelen. Dit zit hem voornamelijk in de winstkansen. Uiteraard, want een spel waarmee je niks kan winnen, of heel weinig, dat hoeft eigenlijk niet gespeeld te worden.

Je gooit je geld logischerwijs niet graag voor niets over de bank. Bij Beetle Mania is dit dan gelukkig ook niet het geval. Met vijf rollen op de hele kast zijn er in totaal tien winstlijnen. Deze winstlijnen kun je zelf bepalen, afhankelijk van hoeveel je inzet. Hoe hoger je inzet, hoe meer winstlijnen je kunt selecteren. Je kunt een winstlijn benutten door een rij van dezelfde karakters (plaatjes) te creëren. Vaak moeten dit vijf op een rij zijn, maar er zijn uitzonderingen, zoals we zo meteen zullen zien. Als je en winstlijn benut, dan krijg je punten. Deze kun je, op elk moment dat je wilt, inruilen voor echt geld, net zoals bij een gewone gokkast in de plaatselijke kroeg.

Extra functies van Beetle Mania

Zoals gezegd, zijn er uitzonderingen op de rijen van vijf. Zo kun je ook gratis spins verdienen met een rij van drie, namelijk wanneer er drie muzieknoten op een rij vallen. Indien je deze bonus krijgt, die de scatterbonus genoemd wordt overigens, mag je tien keer gratis draaien en heb je dus tien keer gratis kans op een leuke winst. Bovendien kun je tijdens deze gratis spins nog een extra bonus bemachtigen. Dit is het geval wanneer er een kever, toch wel hét symbool van dit spel, tijdens deze gratis spins valt op de middelste rij. Wat er dan gebeurt, is dat je puntentotaal wordt verdubbeld.

beetle mania gokkast

Zeker wanneer je al behoorlijk wat punten verdiend had daarvoor, kan dit ervoor zorgen dat je flink wat geld kan verdienen. Tot slot is er nog De Wild symbool. Dit betekent dat je bij een rij die op één punt wordt onderbroken door het karakter van een bij, je deze bij altijd kan laten veranderen in het juiste plaatje. Op die manier wordt de kans dat je een complete rij creëert natuurlijk weer een stukje groter. Dat de bij ook zo’n prominente plaats heeft in het spel heeft waarschijnlijk met één specifiek nummer van The Beatles te maken, aan wie overigens ook de muzieknoot in dit spel natuurlijk te danken is.

Het totaalplaatje

Die muziek keert ook terug bij een ander belangrijk aspect van een videoslot: de presentatie, de uitstraling. Natuurlijk zit dit bij dit slot wat betreft audio-effecten wel goed, met zo’n naam moet dat ook wel. Maar ook visueel zit het wel snor. Er is namelijk een leuke 3D-animatie toegevoegd en ook de karakters – zoals een vlinder, een slak, de genoemde bij – op zich zorgen ervoor dat het geheel behoorlijk opgeleukt wordt. Aan creativiteit is op audiovisueel gebied dus geen gebrek en ook dat mag zeker gewaardeerd worden. Hoewel een spel in eerste instantie natuurlijk voornamelijk gespeeld wordt om wat geld mee te verdienen, is ook de beleving ervan van wezenlijk belang voor het plezier en dit draagt hier zeker aan bij.