De verbeterde versie van een spannend en sfeervol spel

Als iets een groot succes is, dan worden er doorgaans geen veranderingen in datgene aangebracht. Waarom zou je immers ook, het draait toch al goed? Het kan zelfs een behoorlijk risico zijn om wijzigingen aan te brengen in een succesvolle formule. Wie weet zorgen de innovaties ervoor dat de oude liefhebbers zich afwenden en er weinig nieuwe volgers bijkomen. Het getuigt dus van durf, als deze stap wel gezet wordt. Verwonderlijk is het dan ook niet dat juist de makers van Book of Ra, de ontwikkelaar Novamatic, de sprong in het diepe gemaakt hebben door een Book of Ra Deluxe versie te maken.

Ten eerste houden zij immers wel van risicootje en daarnaast is zowel Book of Ra als Book of Ra Deluxe natuurlijk een spel dat ten teken staat van spanning, actie en een gokje wagen. Beide spellen hebben immers hetzelfde thema: het oude Egypte. Dit ondervind je eigenlijk het hele spel door vanwege de typische, naar dit tijdperk verwijzende audio-effecten en de vele symbolen, zowel spel gerelateerd als daarnaast, die de vorm aannemen van hiërogliefen en dergelijke en alsmaar opduiken.

Omdat er dus een overduidelijke link is tussen de gewone versie van Book of Ra en Book of Ra Deluxe, zit het verschil ‘m in de kleine dingen. De nuances. Deze zijn echter natuurlijk nooit onbelangrijk, omdat het onderscheid tussen een goed en een minder goed spel hem vaak in de details zit. Op dat gebied kunnen we gelukkig stellen dat, hoewel de klassieke Book of Ra al erg goed was, de Book of Ra Deluxe nog een klein stukje beter is. De mutaties hebben dus een positief effect gehad.

Cashen bij Book of Ra Deluxe

Eén van de verschillen tussen de twee versies van Book of Ra, de eerste versie en de Deluxe editie dus, zit hem in het aantal winstlijnen. Waar je bij Book of Ra maximaal negen winstlijnen kon creëren, zijn dat er bij Book of Ra Deluxe tien. Eentje meer dus. Hoewel het aantal rollen gelijk blijft, dat zijn er in beide gevallen vijf, zorgt dit er dus voor dat je bij Book of Ra Deluxe iets meer kans maakt om te winnen. Hierbij moet echter wel opgemerkt worden dat het aantal winstlijnen dat geselecteerd is en waar dus daadwerkelijk mee gespeeld wordt, afhankelijk is van jezelf en de mate waarin je in wilt zetten.

bookofradel6

Als je alle tien winstlijnen wilt benutten, zal je namelijk wel wat meer geld in moeten zetten. Door deze toename van het aantal winstlijnen, zal je bovendien meer karakters op een rij moeten hebben zonder een onderbreking daarin om daadwerkelijk te winnen. Waar dat er eerst minimaal drie waren, zijn dat er nu vijf. Dit betekent echter ook dat de winsten die je minimaal uitgekeerd krijgt vaak een stuk groter zijn bij Book of Ra Deluxe. Je zou dus kunnen stellen dat Book of Ra Deluxe vooral voor de grotere spelers, degenen die niet wakker liggen om een eurootje meer of minder maar gaan voor de gigantische bedragen, aantrekkelijk is.

Grafische verbeteringen

De toename van het aantal winstlijnen en de wijziging in de minimale lengte van een rij zijn niet de enige veranderingen die in het spel zijn aangebracht. Ook op visueel vlak is er een boel veranderd. Vooral hier maakt Book of Ra Deluxe in positieve zin het verschil met zijn voorganger, want het ziet er grafisch gezien gewoon allemaal een stuk netter uit. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat het spelplezier toeneemt. Gokken – of dat nou op het internet is of in een fysiek casino – is immers meer dan simpelweg het inzetten van geld in de hoop dat je er winst uit kunt halen. Het is ook een beleving op zich.

Bonussen bij Book of Ra Deluxe

Wat de andere extra’s betreft, en daarmee bedoelen we vooral de bonussen, is eigenlijk alles gewoon hetzelfde. Op de regel van de ononderbroken rijen is nog steeds een uitzondering door een joker karakter en dat symbool is nog steeds dat van een boek. Wanneer deze ergens midden in een rij valt en deze dus onderbreekt, verandert ie automatisch in het karakter dat jij nodig hebt. Het boek heeft daarnaast, net als bij de gewone Book of Ra, de functie om het bonusspel te openen. Dit gebeurt als er drie boeken op het scherm verschijnen, de plaats waar ze verschijnen is daarbij niet van belang.

Het bonusspel is zo geregeld dat je tien gratis spins krijgt. Tijdens deze spins moet je hopen dat het bonuskarakter, dat willekeurig gekozen is, zo vaak mogelijk valt. Want hoe vaker hij valt, hoe meer jij verdient. Overigens moet je daarnaast hopen dat je, toen je bonusspel betrad, al aardig wat geld in had gezet, want de mogelijke winsten zijn afhankelijk van je voorgaande inzet. Deze winsten kun je ook altijd, ook buiten het bonusspel, nog verdubbelen door een gokje te wagen en de gamble-knop in te drukken. Hierdoor word je winst van deze ronde verdubbelt, ofwel gaat ie volledig verloren. Wat de beste keuze hierbij is, is vooraf onbekend, want beide kansen zijn namelijk vijftig procent.