Chibeasties is een online gokkastspel van Yggdrasil Gaming. De gokkast heeft vijf zogenaamde “reels”, wat inhoudt dat er vijf rollen zijn. Daarnaast zijn er twintig verschillende “paylines”, de win rijen waardoor je geld kunt verdienen. Je begeeft je in een betoverend bos waar zich magische wezens bevinden. Deze wezens zijn kleurrijke kleine mannetjes met veren op hun hoofd en rokjes van gras rond hun middel.

Waar komen Chibeasties vandaan?

Ze maken uit van een bepaald soort inheemse stam, en zijn waarschijnlijk afkomstig van een andere planeet. Het geheel is erg creatief vormgegeven, wat wel vaker het geval is bij Yggdrasil Gaming. Door de mooie animaties lijkt Chibeasties een beetje op een computerspelletje, maar dan eentje waar je de mogelijkheid hebt echt geld te winnen. Dit maakt de hele ervaring net even wat spannender. Bovendien zijn je winkansen aanzienlijk. Dit komt door de verschillende eigenschappen van het spel, waaronder een bonus spel waarin je gratis nog een keer kunt draaien en waar nog meer verschillende symbolen te vinden zijn.

De kleurrijke wezentjes en speciale planten

chibeastiesAlle verschillende karakters van Chibeasties vallen op hun eigen manier op, door hun veren en grasrokjes. Er zijn vier verschillende types, die allen er anders uitzien en een verschillende kleur hebben. Zo is er een krijger, met hoorns en een soort van wapenuitrusting en harnas. Ook is er een paars wezen, die een masker draagt en een witte hoofdtooi. Dit is de medicijnman. Als derde is er een blauw wezen, een elegante vrouw met lang paars haar. En als laatste is er het gele wezen, die geen speciale kenmerken heeft. Naast deze vier wezens, zijn er ook nog vier symbolen met vreemde planten.

In totaal zijn er dus acht normale symbolen in het Chibeasties spel, die allemaal een verschillende waarde hebben. Deze waarde kan variëren van vijftig muntjes bij een win rij van de paarse plant, tot zevenhonderdvijftig muntjes voor een win rij van het rode wezentje. De winnende combinaties van deze gokkast kun je maken door middel van twintig verschillende win rijen, die zich van links naar rechts bevinden in het scherm. De Chibeasties gokkast is als volgt ingericht: er zijn vijf verticale rollen, en drie horizontale rijen.

De speciale symbolen

chibeasties gokkastNaast de acht normale symbolen in het Chibeasties spel, zijn er ook nog twee specifieke symbolen. Als eerste is dat een grote blauwe, magische diamant die bij de meeste online casino spelers al bekend is. Dit symbool kan alle andere symbolen vervangen, behalve het “free spin” symbool. Dit symbool betekent dat je nog een keer gratis mag draaien.

Als je drie keer dit free spin symbool hebt in een en dezelfde draai, dan kom je terecht in het bonus spel van Chibeasties. Bij drie symbolen krijg je tien free spins, bij vier symbolen krijg je twintig free spins en bij vijf symbolen krijg je veertig free spins. Het is niet noodzakelijk dat de speciale symbolen zich in een actieve win lijn bevinden. Ze kunnen zich op elke willekeurige positie op het scherm bevinden.

Het bonus spel

Wanneer je in het bonus spel van Chibeasties terecht komt, zie je de vier wezentjes en planten om de blauwe diamant staan. Vervolgens komt er een magische bundel van licht uit de diamant, die een van de acht symbolen selecteert en optilt. Dit is het gekozen, uitbreidende symbool tijdens het bonus spel. Elke keer als dit symbool in je scherm terecht komt tijdens de free spins, strekt het zich verticaal uit en neemt het de hele rij over. Wat de bedoeling is van het bonus spel, is dat in elke rij het gekozen symbool zich bevindt, waardoor het hele scherm vol staat met hetzelfde symbool. Hierdoor kun je veel winnen in het Chibeasties spel, vooral als het rode wezentje het gekozen symbool is.