Een videoslot met de maffia van Chicago als thema

chicagoDe ene stad staat bekend om de voetbalclub die er zijn thuiswedstrijden speelt, een andere stad is weer beroemd vanwege de grandioze architectuur die er te vinden en sommige steden, tsja, die staan helaas bekend als steden waar criminaliteit aan de orde van de dag is. Chicago is zo’n stad. Dit komt vooral door het verleden, toen beroemde gangsters en maffioso zich er bevonden. Dat Chicago deze naam van maffiastad echter nog steeds heeft, blijkt op verschillende fronten. Films, boeken en al van dat soort dingen verwijzen vrijwel nooit naar Chicago zonder ook de maffiageschiedenis te behandelen. Met dit spel, dat ontwikkeld is door Novamatic en de naam Chicago draagt, is dat niet anders. Ook hier is het thema namelijk misdaad.

Hoe de maffiawereld tot leven gewekt wordt

Dat het thema van dit spel misdaad is, daar kom je niet onderuit. Je wordt er op alle mogelijke manieren aan herinnerd in de lay-out. Deze duistere onderwereld wordt gelijk al tot leven gewekt door de grauwe, ietwat sinistere achtergrond met daarop de skyline van Chicago. Maar het is niet alleen de achtergrond waarin het thema terugkeert, ook in het spel zelf verwijst vrijwel alles naar de criminaliteit in deze stad. De karakters op de rollen bijvoorbeeld, zijn veelal afbeeldingen van personen die met criminaliteit te maken hebben. Het kunnen criminelen zelf zijn, politieagenten of andere louche figuren.

Ook wordt er naar het thema verwezen door andere afbeeldingen, bijvoorbeeld die van gewone getallen, te bewerken met kogelgaten. Hoewel dit alles natuurlijk erg verdorven aandoet, heeft het ook zijn voordelen, want de makers hebben hier uiteraard niet voor niets voor gekozen. Dat voordeel betreft de sfeer. Je wordt door dit alles namelijk echt meegezogen naar het Chicago van de jaren twintig van de vorige eeuw en dat is zeker een verdienste van Novamatic. Zij hebben goed begrepen dat online gokken meer is dan een poging doen om geld te verdienen, het is ook simpelweg een leuke bezigheid die gepaard moet gaan met de nodige beleving. En deze graphics dragen daar zeker aan bij.

Zo rijk worden als Capone

De beroemdste gangster die ooit in Chicago heeft rondgelopen (en waarschijnlijk zelfs in de hele wereld), is zonder twijfel Al Capone. Hij heeft dan ook een eigen plaatje op de rollen. Tijdens de jaren twintig van de vorige eeuw, toen in de Verenigde Staten de in –en verkoop van alcohol verboden was vanwege de zogenoemde drooglegging, vergaarde Capone (afkomstig uit Chicago dus) grote rijkdom door de illegale stokerij en smokkel van alcoholische dranken. Hij werd door die handel zelfs één van de rijkste personen ter wereld. Of jij dat door het spelen van dit spel ook kan worden, is betwijfelbaar, maar dat je er behoorlijk wat mee kan verdienen, dat staat vast. Het maximale aantal winstlijnen waar je mee kan spelen op de vijf rollen, ligt met twintig namelijk behoorlijk hoog.

chicago gokkast

Uiteraard is het ook mogelijk om met minder winstlijnen te spelen, iets wat automatisch gebeurt als je minder inzet. Wil je zo’n winstlijn benutten, of je er nu twintig geselecteerd hebt of slechts tien, dan zal je een bepaalde rij moeten vormen. Zo’n rij bestaat van links naar rechts uit vijf karakters die identiek aan elkaar zijn. Je hebt dan bijvoorbeeld vijf plaatjes van een politieagent achter elkaar. Hierbij is het belangrijk dat deze rij niet onderbroken wordt, want anders telt ie natuurlijk niet. Hoewel hier met het zogenoemde Wild symbool, vaak ook wel de joker genoemd, een uitzondering op is. Dit symbool, dat in dit geval een afbeelding van de stad, kan namelijk altijd veranderen in het symbool dat je nodig hebt, zoals een kameleon. Wordt je rij van politieagenten onderbroken door een stadsafbeelding, dan sleep je dus alsnog punten binnen.

De bonussen die je gebruiken kan

Het reguliere spel is dus al uitstekend, zeker met het genoemde Wild symbool, maar het spel Chicago is door de makers nog een stukje aantrekkelijker gemaakt door de toevoeging van verschillende bonussen. Deze hebben voor een stuk opnieuw betrekking op het Wild symbool. Wanneer er een rij van vijf van deze joker op je beeld verschijnt, wordt je inzet bijvoorbeeld maar liefst vijfhonderd keer verdubbeld. En wanneer de afbeelding van de stad drie keer op je scherm tevoorschijn komt, het maakt niet uit waar of in welke volgorde, dan wordt het bonusspel geopend.

Tijdens dit bonusspel krijg je een aantal freespins, waarvan je de uitkomst kunt verdubbelen door achteraf te schieten op flessen. Hierbij moet je echter wel de goede flessen kapotschieten, want de ene fles zorgt voor een grotere verdubbeling dan de andere. Uiteraard zijn er naast deze bonussen ook nog de standaardfeatures, zoals de welbekende gamble-optie, waarbij je tijdens het reguliere spel je winst kan verdubbelen ofwel helemaal ziet verdwijnen, als je een 50/50 gokje waagt.