De legendarische Cleopatra heeft nu ook een videoslot

Als we kijken naar de geschiedenis, zien we onder de prominente figuren vooral mannen. Het is pas immers van de laatste tijd dat ook vrouwen een kans hebben gekregen om hogere functies te bekleden en het zijn meestal de mensen in die posities, de hoge dus, die geschiedenis schrijven. Vrouwen zien we om die reden niet vaak in de geschiedenisboeken. Er is echter één grote uitzondering: Cleopatra. Deze vrouw heerste nog voor het begin van de jaartelling over het Oude Egypte en is beroemd om vele redenen.

cleopatra

Eén van die redenen was haar blijkbaar onovertroffen schoonheid, die haar ook de aandacht opleverde van andere grote vorsten, zoals van de Romeinse heerser Julius Caesar. Tezamen met haar verdiensten als vorstin zorgde deze schoonheid ervoor dat ze in het verloop van de geschiedenis altijd op één of andere manier vereerd werd. Vroeger was dat vooral door beeltenissen, tegenwoordig keert ze regelmatig terug in films, boeken en nu ook een videoslot. Dit videoslot van Novamatic draagt namelijk de naam Cleopatra en heeft deze bijzondere vrouw ook als thema.

Verwijzingen naar Cleopatra en het Oude Egypte

De eerste verwijzing naar Cleopatra die we tegenkomen in dit spel dat dus volledig gewijd is aan deze vorstin, is de ondertitel. Deze luidt namelijk ‘Queen of Slots’. Zoals Cleopatra de koningin van Egypte was, en eigenlijk ook de koningin onder de koninginnen, zo is dit videoslot de koningin onder de online gokkasten, volgens de makers. Verder zien Cleopatra ook terugkeren op een afbeelding op de rollen. Natuurlijk kan echter niet elk karakter een rechtstreekse verwijzing zijn naar Cleopatra, aangezien er ook wat diversiteit in de afbeelding op de rollen moet zitten en daarom is ervoor gekozen om veel symbolen te linken aan de leefwereld van Cleopatra: het Oude Egypte. Zo zien we onder de symbolen onder andere afbeeldingen terugkeren van eeuwenoude boeken en plaatjes van voor de Egyptenaren heilige dieren.

Deze dieren zijn dan ook eens versierd met een soort hoofddeksels in de vorm van piramides, natuurlijk hét symbool van het Oude Egypte. Omdat er daarnaast ook nog bepaalde geluidseffecten zijn die ons doen denken aan dit specifieke tijdperk, wordt de sfeer van het Oude Egypte erg goed overgebracht aan de speler. Dit is van groot belang. Want hoewel de meeste mensen natuurlijk een videoslot spelen om geld te winnen, moet ook de beleving van het spel niet onderschat worden in het plezier dat er uit het spelen gehaald wordt. En zowel geluidseffecten als sfeervolle graphics dragen bij aan deze beleving.

Net zo vermogend worden als Cleopatra met dit spel

Zoals je waarschijnlijk al verondersteld had, was Cleopatra geen arme vrouw. Nee, als koningin van een machtig land was ze behoorlijk vermogend. Het doel van het spel is dan natuurlijk ook om net zoveel rijkdom te vergaren als zij ooit eens had. En zo’n gek idee is dat nog niet. Met twintig winstlijnen op vijf rollen zijn er namelijk genoeg mogelijkheden om winst binnen te halen. Je hebt dan immers twintig mogelijkheden om een rij van vijf dezelfde symbolen te creëren, die natuurlijk niet onderbroken mogen worden door een ander karakter. Deze twintig winstlijnen zijn overigens wel een maximum, het is ook mogelijk om met minder winstlijnen te spelen. Dit is gemakkelijk te selecteren met een plus en een min knop.

cleopatra gokkast

Uiteraard maak je met twintig winstlijnen wel meer kans op winst dan wanneer je bijvoorbeeld tien selecteert. Deze kansen worden in alle gevallen overigens vergroot door het Wild symbool, oftewel de joker. Deze joker is in dit spel de afbeelding van, hoe kan het ook anders, Cleopatra. Als de afbeelding van de koningin een bepaalde rij onderbreekt, krijg je alsnog de vergoeding voor die rij binnen. Hoe dat kan? De afbeelding van Cleopatra past zich aan jouw behoefte aan. Wanneer de afbeelding bijvoorbeeld een rij van Egyptische honden onderbreekt, verandert ie automatisch ook in zo’n Egyptische hond. Op die manier worden, zoals gezegd, je kansen op winst aanzienlijk groter.

De extra’s buiten het reguliere spel

Wat we zonet opnoemden als functie van de afbeelding van Cleopatra is niet de enige rol die zij in het bijzonder vervult in dit spel. Als joker symbool kan zij namelijk ook een multiplier in werking stellen. Dit gebeurt op hetzelfde moment als zojuist voorgesteld: als Cleopatra een rij onderbreekt en zich daarna omvormt tot die rij. Zodoende win je niet alleen bij een onderbroken rij, nee, je krijgt ook nog eens een vermenigvuldiging, die op kan lopen tot tienmaal het eerdere bedrag. Naast het joker symbool, Cleopatra dus, is er ook nog het scatter symbool. Dit is het eeuwenoude boek.

Wanneer er drie van deze boeken op de rollen verschijnen, waarbij niet gelet wordt op de plaats, wordt namelijk het bonusspel geopend. Deze bestaat eruit dat je gratis spins krijgt, die op kunnen lopen tot een maximum van vijftig. Tijdens deze gratis spins mag je bovendien een extra joker symbool uitkiezen, waardoor je winstkansen stijgen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijden deze gratis spins gewoon weer gratis spins te winnen, wat ervoor zorgt dat je soms eindeloos gratis door kan spelen en zonder in te zetten je winsten aanzienlijk kan vergroten. Uiteraard is bij het spel Cleopatra ook gewoon de Gamble-optie, die bij iedereen wel bekend is, te gebruiken. Na al die gratis spins willen de echte waaghalzen immers ook wel weer eens een echte gok wagen.