Columbus Deluxe is de verbeterde versie van het Colombus videoslot

columbus deluxe Het originele Columbus videoslot van Novamatic heeft lange tijd bekend gestaan als één van de beste online gokkasten die je kan vinden. En eigenlijk is dat nog steeds het geval. Als het op de graphics, de gameplay en de winstkansen aankomt, zijn er namelijk maar weinig concurrenten die dit spel kunnen overtreffen. Het leek dan ook onmogelijk om nog eens een Deluxe versie, een verbeterde variant van het Columbus slot te maken. Laat staan dat de spelers van Columbus daar echt behoefte aan zouden hebben, want voor hen was er immers geen enkel gebrek aan het spel. Toch is Columbus Deluxe er gekomen en gezegd moet worden dat er weldegelijk bepaalde verbeteringen zijn aangebracht. Deze positieve wijzigingen zorgen er ondertussen echter niet voor dat het typische karakter, de eigenheid verdwijnt. Columbus Deluxe behoudt dus het goede van het origineel, maar komt met een aantal nuttige toevoegingen.

Wijzigingen in de winstkansen

Zoals de fervente speler van de originele Columbus zonder twijfel weet, was het doel van het spel om een rij van vijf dezelfde karakters op de in totaal vijf rollen te krijgen. Dáár is bij Columbus Deluxe geen verandering in gebracht. Nog steeds moet je een ononderbroken rij van die lengte tot stand brengen. Wat echter wel anders is, is dat er meer winstlijnen zijn bij dit spel. Waren dat er eerst negen, nu zijn het er tien. Deze extra winstlijn is een welkome aanvulling, aangezien hij ervoor zorgt de winstkansen van de speler toenemen. Hoe meer lijnen, hoe groter de kans dat je wint immers.

Let wel op: je speelt niet automatisch met alle lijnen, het aantal moet je zelf selecteren. Meer lijnen betekent (doorgaans) namelijk ook een hogere inzet. Wat dat inzetten op zich betreft, is er overigens ook nog een verandering opgetreden. Je kunt nu namelijk al inzetten vanaf veertig cent en tot maar liefst honderd euro, waarmee de spreiding flink vergroot is. Vooral voor de ‘grote’ spelers, degenen die snel veel bij willen verdienen, is dit een handige mutatie. Omdat zij nu honderd euro per keer in kunnen zetten, kunnen zij hun winsten in geen tijd aanzienlijk vergroten. Met een lagere maximale inzet, is dat uiteraard een stuk lastiger.

De toevoegingen

columbus deluxe  gokkastEr zijn niet alleen enkele kleine wijzigingen zoals het aantal winstlijnen en de inzethoeveelheden, nee, er zijn ook gewoonweg een paar echte nieuwigheden. Hierbij kun je denken aan het Wild symbool, die zijn intrede doet in dit spel. Dit joker karakter, dat in dit spel de vorm aanneemt van Columbus zelf (hoe kan het ook anders), heeft de functie om te veranderen in de afbeelding die jij nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het karakter van Columbus verschijnt te midden van een rij van kompassen en daarmee de rij onderbreekt. Hij zal zich dan aanpassen aan de rij, waardoor je alsnog je rij compleet hebt en de punten daarvoor krijgt. Het wild symbool is dus toegevoegd, maar het scatter symbool blijft hetzelfde. Zowel qua werking als qua uiterlijk. Het is namelijk nog steeds een afbeelding van een schip en wanneer er drie van deze karakters tegelijk verschijnen, treed je nog immer het bonusspel binnen. Dit bonusspel is ook hetzelfde gebleven: je krijgt simpelweg tien gratis spins. Zulke gratis spins zijn overigens ook nog wat gemakkelijker, op andere manieren te behalen, met Columbus Deluxe.

Mutaties in de details

Tot slot is er ook visueel nog wel wat veranderd. Daar de originele versie van Columbus natuurlijk ook alweer een tijdje meeging, is het geheel simpelweg wat opgefrist. Het is dus wat moderner en strakker geworden. Dat het nu zo gelikt is, betekent echter niet dat het saai aandoet. Integendeel, de toegevoegde animaties zorgen juist voor een leuke extra. Bovendien zijn de geluidseffecten die ook de vorige editie kenmerkten nog steeds aanwezig. Samen zorgen deze twee aspecten – de in stand gehouden auditieve kwaliteiten en de verbeterde grafische effecten – ervoor dat alles nog een stukje spannender is. En ook dat is belangrijk bij een videoslot. Want iedereen die wel eens bij een online casino op een gokkast speelt, weet dat ook het plezier erg belangrijk is, soms zelfs nog meer dan het winnen. Urenlang achter je laptop zitten zonder spanning, zonder beleving, dat wil immers niemand.