Op diamantenjacht met Dazzling Diamonds

dazzling diamondsSoms kan het je enorm verwonderen, hoe iets bijzonder kleins, iets minutieus eigenlijk, ontzettend kostbaar kan zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diamanten. Diamanten zijn een soort van zeldzame, glinsterende steentjes, die vaak verwerkt worden in sieraden als (trouw)ringen en halskettingen. Doorgaans zijn ze moeilijk te vinden, maar ze liggen weldegelijk op verschillende plaatsen op de wereld verscholen.

De aantrekkingskracht van diamanten is, net als bijvoorbeeld goud, dan ook enorm groot onder degenen die graag snel en gemakkelijk rijkdom vergaren. Niet gek dus, dat er ook een videoslot is die diamanten als onderwerp heeft: het Dazzling Diamonds videoslot, dat ontwikkeld is door Novamatic. Mensen die (online) gokken zijn immers vaak ook personen die het geluk willen beproeven door een gokje te wagen en meer dan eens heeft dit ook nog het nodige succes. Door het Dazzling Diamonds slot te spelen worden die kansen op geluk nog eens vergroot, daar de winstkansen hier behoorlijk aantrekkelijk zijn.

Het aantal winstlijnen en dergelijke

Dat de winstkansen behoorlijk aantrekkelijk zijn, uit zich niet gelijk. Een blik op het aantal winstlijnen laat zien dat het er tien zien, op vijf rollen, iets wat nogal gewoontjes is. Veel videoslots hanteren deze aantallen namelijk. Maar Dazzling Diamonds is juist ook een klassieker omdat het spel een beetje simpel is, niet te veel poespas heeft. Daarom vinden ze het ook niet nodig om meer dan tien winstlijnen toe te voegen. Dit aantal van tien winstlijnen is overigens ook nog eens een maximum, het is dus ook mogelijk om met minder winstlijnen te spelen. Dit is afhankelijk van je inzet. Hoe minder je inzet, hoe minder winstlijnen er voor jou beschikbaar zijn. En ook het aantal punten dat vergaard kan worden per winstlijn is variabel.

Ook dit kun je zelf selecteren aan de hand van het door jou ingezette bedrag. Wat wel vaststaat, is wat een winstlijn precies inhoudt, wanneer een winstlijn benut wordt kortom. Dit is het geval wanneer er een rij van vijf dezelfde karakters ontstaat. Dat betekent dat vijf dezelfde afbeelding rechtstreeks elkaar opvolgen op de rollen zonder onderbroken te worden. Dit kan bijvoorbeeld horizontaal zijn, het meest logische, maar ook een diagonale verbinding is mogelijk. Op de regel dat een rij niet onderbroken mag worden, is overigens geen enkele uitzonderingen. Daarmee wijkt Dazzling Diamonds af van het voorbeeld van de meeste andere videoslots van Novamatic, die die uitzondering wel hebben door het zogenoemde Wild symbool. Ook in dat opzicht blijft Dazzling Diamonds dus heel rechtlijnig en eenvoudig.

Andere manieren om je slag te slaan

Maar ook de meest eenvoudige dingen en personen laten soms een totaal andere kant zien. Zo ook dit videoslot. Met een bepaald aantal bonussen verlaat het namelijk wel het pad van het reguliere spel en biedt het de speler toch nog wat extra mogelijkheden om wat bij te verdienen. Zo is er wel gewoon een scatter symbool in de vorm van een horloge. Valt deze drie keer, dan wordt je inzet twee keer uitbetaald. Valt ie vijf keer, dan kan dat uitgebreid worden tot maar liefst vijftig keer. Dit kan je al als muziek in de oren klinken, maar er is ook nog een hoofdprijs, en die is nog een stuk uitgebreider.

dazzling diamonds gokkast

Je kunt namelijk, ongeacht hoeveel je inzet, 20000 punten in één klap winnen als er vijf diamanten op de rollen komen. Deze hoofdprijs wordt daarnaast nog eens aangevuld met een paar andere leuke bonussen. Zowel de bonus die de ring als de bankbiljetten als motief neemt en uitgekeerd wordt als er drie tot vijf van deze symbolen tegelijk verschijnen, is erg aantrekkelijk, daar je inzet tot maar liefst 500 keer uitbetaald worden. Iets wat uitzonderlijk vaak is. Alles waar Dazzling Diamonds in het reguliere spel zo nuchter in is, wordt tijdens de bonussen kortom achterwege gelaten. Het is alsof het spel wat in te halen heeft en dat doet het dan ook zeker.

Bijzonder in zijn eenvoud

Na deze uitbarsting keert de rust echter weer terug bij Dazzling Diamonds. En gelukkig maar. We zijn namelijk aangekomen bij de details en we zien maar al te vaak dat er op dat gebied nogal overdreven wordt. Dit videoslot houdt het daarentegen heel simpel, zowel wat de gameplay betreft als op het visuele vlak. Inzetten zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te veranderen, winstlijnen kunnen gemakkelijk geselecteerd worden en ook op andere gebieden wijst het zich allemaal vanzelf. Vooral voor beginners, mensen die net beginnen met het spelen in een online casino, is dit erg handig. De graphics, die dus eenvoudig zijn maar daarom niet minder elegant (met mooie paarse kleuren en heldere weergaven van afbeeldingen), dragen nog eens bij aan die rust en het gemak.