Een verbeterde versie van een klassieker

Eigenlijk hoort het niet, sleutelen aan iets wat door alles en iedereen als een klassieker bestempeld wordt en die naam ook objectief gezien echt verdient. Enerzijds zou er namelijk überhaupt al een soort van respect tegenover de traditie moeten zijn, een idee dat iets groots in zijn originele staat zou moeten blijven, en anderzijds loop je ook nog altijd het risico dat veranderingen in een klassieker voor afbraak zorgen, dat er iets verloren gaat in de drang tot vernieuwing en verbetering.

dolphins pearl deluxe

Ongetwijfeld hebben ook de makers van Dolphin’s Pearl Deluxe, de opvolger van het klassieke Dolphin’s Pearl, zich dit beseft toen ze met het plan kwamen om het spel te maken. Maar gelukkig hebben de ontwikkelaars van Novamatic zich hier uiteindelijk niks van aangetrokken en hebben ze het nieuwe spel gewoon gemaakt. Waarom dat mooi is? Omdat Dolphin’s Pearl Deluxe simpelweg een echte verbetering is ten opzichte van de originele versie en op zichzelf ook bezig is om een klassieker te worden.

Wijzigingen in de lay-out

Als ergens veranderingen in aan zijn gebracht, zowel inhoudelijk als uiterlijk, zal dat laatste het eerste opvallen. De buitenkant zie je immers gelijk. Ook bij Dolphin’s Pearl Deluxe is dat in vergelijking met Dolphin’s Pearl het geval. Je ziet bijvoorbeeld gelijk dat de achtergrond (die tijdens het echte spel) wat moderner is. Waar deze eerst behoorlijk simpel was, lijkt er nu een echte onderwaterwereld ontstaan te zijn.

Ook de andere graphics maken een soortgelijke ontwikkeling door, waarbij het realisme vergroot wordt. Qua essentie blijft het geheel echter wel hetzelfde, daar we nog steeds dezelfde soort dingen zien. Er komen nog immer allerlei dieren uit subtropische wateren voor, zoals zeepaarden, roggen en, natuurlijk, dolfijnen. Gecombineerd met eveneens aan het thema gerelateerde geluidseffecten, zorgt dit geheel voor een fijne sfeer, die we ook al zagen bij de originele versie van Dolphin’s Pearl. Door het realistischere beeld dat hier geschapen wordt, is het echter nog gemakkelijker om je in te leven in de onderwaterwereld.

Veranderingen in de gameplay

Het gebeurt wel vaker, dat een originele versie van een bepaald videoslot geüpgraded wordt, een bepaalde verandering ondergaat. Wat je dan vaak in de gameplay ziet, is dat er meer winstlijnen toegevoegd worden. Dit heeft ermee te maken dat het vroeger altijd de traditie was om een maximum van ‘slechts’ negen winstlijnen aan de spelers op te leggen, terwijl dat er nu doorgaans tien zijn en soms nog wel meer. Hoe dan ook, ook Dolphin’s Pearl Deluxe gaat in dit opzicht met zijn tijd mee, want ook dit spel heeft met zijn vijf rollen maximaal tien winstlijnen, waar dat er eerst maar negen waren.

De manier waarop je deze winstlijnen selecteert blijft wel hetzelfde, evenals de manier waarop er één gecreëerd wordt. Het selecteren van het aantal winstlijnen gebeurt met de min –en plusknop je scherm, waarmee je eveneens de inzet op elke winstlijn kan regelen. Dit aantal winstlijnen heeft overigens ook gelijk invloed op de hoogte van je inzet, want met hoe meer lijnen hoe speelt, hoe je meer je uiteraard in zal moeten zetten. Of deze inzetten je wat opleveren, hangt er dan weer vanaf of je rijen weet te creëren op deze winstlijnen. Met een rij wordt een opeenvolging van dezelfde karakters bedoeld, waarbij deze opeenvolging niet onderbroken wordt op welk punt dan ook. Zo’n rij kan horizontaal, diagonaal of zigzaggend zijn.

dolphins pearl deluxe gokkast

Zijn de bonussen en dergelijke wél gelijk gebleven?

Wanneer er mutaties in een videoslot aangebracht zijn, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten of de bonussen ook veranderd zijn. Deze bonussen vormen immers een belangrijk onderdeel van elk spel. In deze kan gesteld worden dat deze bonussen eigenlijk precies hetzelfde zijn gebleven. Zo is er nog altijd de gamble-functie, die ervoor kan zorgen dat de winst die je behaald in het reguliere spel verdubbeld wordt, ofwel in zijn geheel verdwijnt. Dit is een gok waarvan de kans op de uitkomsten beide keren vijftig procent bedraagt. Daarnaast is er ook nog steeds de autoplay, waarmee je continu doorspeelt zonder steeds weer op de startknop te klikken, iets wat vooral handig is voor de spelers die snelle winst willen maken.

Ook is de dolfijn het Wild symbool gebleven, die wanneer ie een rij van vijf vormt voor een dikke bonus zorgt (negenhonderd keer je inzet) en bovendien kan veranderen in het symbool dat je nodig hebt om een rij van andere karakters te creëren. Het scatter symbool is ondertussen nog altijd de parel, die ook twee mogelijkheden tot flinke winsten biedt. Als ie twee keer voorkomt, krijg je een gewone prijs, als ie drie keer valt (opnieuw ongeacht op welke plaats), dan mag je het bonusspel spelen, waarbij je vijftien gratis spins krijgt en je winsten verdriedubbeld worden. Er zijn dus geen veranderingen op dit gebied, maar zoals je ziet is dat ook niet echt nodig. De bonussen zijn al aantrekkelijk genoeg voor de spelers.