Easy Peasy Lemon Squezzy: wat moet ik me daar bij voorstellen?

Bij het aanschouwen van een naam van een videoslot, weet je vaak gelijk wel een beetje met welk thema je te maken hebt. Wanneer je de titel ‘Dolphin’s Pearl’ ziet, besef je bijvoorbeeld gelijk al dat je met een onderwaterwereld te maken zal krijgen wat de lay-out betreft.

En ‘Cops ’N Robbers’, eveneens een videoslot van Novamatic, moet wel bestaan uit karakters van politieagenten en zware criminelen. De titel van het videoslot dat we hier gaan bespreken, ‘Easy Peasy Lemon Squezzy’, roept ongetwijfeld echter heel wat meer vragen op. Je hebt waarschijnlijk werkelijk waar geen idee wat je je hier bij voor moet stellen. Vandaar dat wij dat alles in deze review een beetje op gaan helderen door de graphics, de bonussen en de gameplay te behandelen. We zullen maar gelijk beginnen bij dat laatste, omdat hiermee direct de zweem van vaagheid die over dit spel hangt zal verdwijnen en je zult in zien dat het eigenlijk een heel gewoon videoslot is.

easy peasy lemon squezzy

Een vreemde naam, maar een doodgewone gameplay

Op basis van de naam had je misschien ook een hele gekke gameplay verwacht. Eentje vol verrassingen, eentje die nog nooit eerder vertoond is. Maar dat is nou niet bepaald het geval. Easy Peasy Lemon Squezzy is wat de gameplay betreft namelijk de eenvoud zelf. Dat betekent echter niet dat de gameplay niet aantrekkelijk kan zijn, want met een maximum van maar liefst twintig winstlijnen is het dat natuurlijk weldegelijk. Sterker nog, daarmee is het spel uitgebreider dan vele anderen.

Bovendien zijn deze winstlijnen gemakkelijk te benutten, aangezien je al wint vanaf twee op een rij. Daarmee wordt bedoeld dat je twee van dezelfde karakters op een rij hebt, iets wat natuurlijk geregeld voorkomt. Wat minder vaak het geval is, is dat er rijen van vijf gecreëerd worden, maar ook dit gebeurt zo nu en dan echt wel eens. Overigens moet wel opgemerkt worden dat het eerdergenoemde aantal van twintig winstlijnen een maximum is. Het werkelijke aantal waarmee je speelt, dat dus flink kan variëren, is in te stellen met twee knoppen op je scherm: de plusknop en de minknop. Met deze knoppen kun je eveneens de hoogte van elke afzonderlijke inzet op een bepaalde winstlijn regelen.

Bonussen in plaats van veel poespas

De gameplay is in zijn aard dus heel normaal, er wordt nergens echt afgeweken van wat normaal is bij Novamatic. Eén van de bonuslevels is daarentegen wel vrij opvallend. Dit betreft het spel dat je betreedt als je drie of meer Sure Bet Lemon karakters hebt. Op dit moment verschijnt er namelijk een soort draaiend rad op je scherm, waar allerlei prijzen opstaan evenals een teken dat je nog een keer mag draaien. Valt ie op die laatste, dan zal de uiteindelijke prijs dubbel uitgekeerd worden. Dit is dus een vrij uitzonderlijk bonuslevel, maar er zijn ook weer de meer bekende bonussen. Zo is er een Wild symbool, dat hier ook daadwerkelijk de vorm daarvan aanneemt in het karakter.

easy peasy lemon squezzy gokkast

Deze kan zich vervormen naar elke gewenste of nodige afbeelding, waardoor het vormen van rijen gemakkelijk wordt. Uiteraard kan een Wild symbool niet veranderen in een ander bonussymbool. Eén van die bonussymbolen is de Lemon Squash, die als ie drie keer voorkomt ervoor zorgt dat je een multiplier krijgt voor de volgende inzetten. Het drie keer voorkomen van de zogenoemde ‘Easy Peasy Lemon Squezzy’, genoemd naar het spel zelf dus, zorgt er dan weer voor dat je gratis spins krijgt. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat deze drie karakters dan wel op de middelste drie rollen moeten vallen. Een gamle-optie, die we bij veel andere spellen van Novamatic wel zien, ontbreekt bij Easy Peasy Lemon Squezzy, maar een autoplay, waarmee je zonder steeds op start te klikken de hele tijd automatisch door kunt spelen, is wel aanwezig.

Een simpele lay-out

We hebben nu het spel op zich uitgelegd, waardoor je ongetwijfeld een wat beter beeld hebt van Easy Peasy Lemon Squezzy, maar over het uiterlijk kan je waarschijnlijk alleen nog maar gissen. Echt veel valt hier dan ook niet over te zeggen. Er is namelijk niet één thema dat in bepaalde motieven terugkeert. Het meest opvallende terugkerende element is dan nog de limoen. Deze zagen we immers al in de titel en is ook het onderwerp van verschillende karakters in het spel zelf. Voor de rest bestaan de karakters vooral uit gewone getallen. Daarmee kan gezegd worden dat de lay-out van Easy Peasy Lemon Squezzy behoorlijk eenvoudig is. In deze eenvoud schuilt echter wel een schoonheid, want het geheel ziet er erg strak en gelikt uit en de graphics zijn erg helder.