Heter dan heet

Extremely hot is een gokkast waar je het snel warm van krijgt. De kast heeft een aantal bekende symbolen. Verder wordt de sfeer vooral bepaald door de afbeeldingen van citrusvruchten. Ook die komen natuurlijk uit een warm klimaat. De bekende symbolen zijn onder andere, kersen, nummer 7 en het bar symbool. De kast speel lekker vlot en heeft niet veel poespas. Dat maakt het tot een eenvoudige kast die prettig speelt, maar kan natuurlijk ook een nadeel zijn als je er niet van houdt. Voor de speler die houdt van uitgebreide animaties, geluidseffecten en instellingsmogelijkheden is dit geen ideale kast. Voor wie van simpel houdt zeker wel.

Winlijnen en inzet

Bij Extremely Hot kun je het aantal winlijnen niet zelf instellen. Voor de meeste mensen maakt dat eigenlijk niet veel uit, aangezien er vaak toch niet veel aan wordt verandert tijdens het spelen. Bij dit spel staat het aantal winlijnen vast op 5. Daar hoef je je verder dus niet mee bezig te houden. Het maakt dat je je bij dit spel snel concentreert op draaien tot je een winst hebt en die vervolgens zo groot mogelijk maken door op Gamble te klikken. Dat geeft het een leuke spanningsboog en je weet waar je aan toe bent. De inzet bij Extremely hot kan 5, 10, 25, 50 of 100 credits zijn. Je kunt dus kiezen waar je je prettig bij voelt, maar een hele hoge inzet is niet mogelijk.

Gokken op de winst

Extremely HotWanneer je een winnende combinatie hebt bij deze kast kun je op deze winst gokken. Dat betekent dat je zult moeten raden of een kaart die dicht ligt rood of zwart is. Raad je goed, dan verdubbeld je winst. Vervolgens kun je kiezen om deze winst te cashen of om verder te gokken. Je kunt dus heel snel een hoge winst halen op deze manier, want je kan tot drie keer toe de Gamble functie gebruiken. Maar je kunt ook snel je geld verliezen, want als je verkeerd raad, dan verlies je de totale winst die je behaalt hebt in deze beurt. Het is erg leuk om een dikke winst binnen te halen en het zorgt ervoor dat je wilt blijven spelen. Verlies je een aantal keer achter elkaar met de Gamble functie, dan echter ook snel de lol er af zijn.

Animaties en geluidseffecten

Hoewel de gokkast van Extremely Hot erg simpel oogt zitten er toch leuke animaties en geluidseffecten op. Zo hoor je bijvoorbeeld een zoemend geluid wanneer een rol bijna tot stilstand komt. Dat is erg sfeer verhogend, vooral wanneer je al een aantal keer achter elkaar geluk hebt gehad. Een leuke animatie is er te zien bij het winnen van een flinke prijs. Het muntgeld schiet dan in golven over je scherm heen, wat het doet denken aan een jackpot winnen in een traditionele gokkast. Dat wil jij natuurlijk ook zien.

Simpel en juist daarom leuk

Deze gokkast is een goed voorbeeld van hoe eenvoud ontzettend goed kan uitwerken. Geen gedoe met lijnen kiezen of andere dingen die slechts afleiden. Gewoon lekker draaien en af en toe gokken met Gamble voor een mooie winst. Een lekker simpele kast waar je veel plezier aan kan hebben, dat is Extremely Hot. Vooral omdat je redelijk vaak een goede winst binnen kan halen blijft deze kast ook erg leuk en spannend.

De eenvoud draagt er alleen maar aan bij, dat het tempo erin blijft. Je zit dus nooit tegen je zin in te wachten op deze kast. Het oordeel over Extremely hot is dan ook zeer positief. Een geweldige kast. Het enige minpunt kan zijn dat niet iedereen zo’n eenvoudige kast zal waarderen en juist wel houdt van allerlei extra’s. Maar zelfs deze mensen zullen plezier hebben aan dit spel, want het tempo en de leuke winsten zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten.