In de videoslot Fruit Warp vliegt het fruit in het rond, letterlijk en in 3D wel te verstaan. De Zweedse ontwikkelaar van deze online gokkast, Thunderkick, wil met Fruit Warp een nieuwe dimensie toevoegen aan de gokkasten met de traditionele, draaiende rollen en winlijnen. En dat is zeker gelukt. Deze nieuwe manier van het verschijnen van de symbolen is even wennen. Het kost namelijk iets meer moeite om de winnende combinaties te ontdekken, hoewel de gokkast je hier wel bij helpt.

Fruit Warp: Rondvliegend fruit in 3D

Een grote, fel oranje sinaasappel op een helder blauwe achtergrond is het begin van het spel en maakt meteen de vormgeving duidelijk. Simpel. De overige stuks fruit komen via een soort draaikolk het beeld binnen vliegen. Je ziet de standaard fruitsoorten zoals pruimen, banaan, kersen, druiven en aardbeien. Maar ook de exotische soorten zijn vertegenwoordigt in deze online gokkast: Passievrucht, granaatappel en zelfs de carambole, of te wel sterfruit. Negen soorten in totaal die ronddraaien op je beeldscherm.

Traditionele rollen

Fruit Warp is gebaseerd op de traditionele fruitmachine gokkast maar dan zonder de traditionele rollen. Op een felgroen scherm cirkelen de stukken fruit rond en bij elke draaibeurt of ‘spin’ verdwijnt het fruit en komt weer in een andere volgorde terug.

Dit alles wordt begeleid door een bescheiden, rustgevend lounge muziekje. Het verschijnen van het fruit na een draaibeurt duurt best lang, waardoor je dit spel heel ontspannen kunt spelen. Of veel geduld moet hebben, het is maar net hoe je het bekijkt.

Fruit Warp Thunderkick

Rondraaiend fruit

Warp betekent in het Engels rondraaien of ronddolen, wat toepasselijk is bij deze online gokkast want dat is precies wat het fruit doet. Met drie dezelfde stuks fruit heb je al een winnende lijn, of eigenlijk geen lijn want het fruit zweeft niet op gelijke hoogte in de lucht, maar losjes naast elkaar.

Bij vier dezelfde krijg je een automatische draaibeurt waarbij het winnende fruit blijft staan en de andere fruitsoorten worden vervangen. De niet winnende symbolen verdwijnen in draaiende lijnen van het scherm, waarna de nieuwe stuks fruit binnenvliegen. Dezelfde stuks fruit worden aangegeven door een witte cirkel die losjes om de winnende symbolen verschijnt.

Bonus

Hoewel Fruit Warp geen echt bonusspel heeft, kom je bij vijf dezelfde stuks fruit in de zogenaamde fruit modus terecht. Dit is een heel ander onderdeel van het spel. De vijf winnende symbolen blijven staan en iedere keer dat je een gelijk stuk fruit erbij krijgt, ga je een stap omhoog op de zogeheten warp meter. Deze heeft extra levens die bestaan uit gratis draaibeurten en een vermenigvuldiger. De multiplier in de warp meter kan oplopen tot negenentwintig keer je inzet, waardoor je toch een behoorlijke winst kan halen uit deze extra spelronde.

Extra leven op Fruit Warp

Naast de extra levens die je kan verdienen in de fruitmodus, heeft deze online gokkast nog een extraatje in het spel waardoor je er nog een leven bij krijgt. Een groot, rood hart vliegt het spel binnen en zorgt ervoor dat de warp meter onder in beeld gevuld wordt zonder dat je vijf dezelfde symbolen hoeft te hebben. Met dit extra leven krijg je weer extra draaibeurten waardoor de kans dat je in de fruitmodus terecht komt aanzienlijk groter wordt.

fruit warp mega win

Zelf instellen

Aangezien je toch even moet wennen aan het spelen zonder winlijnen en rollen is het handig dat je in Fruit Warp zelf de instellingen kunt wijzigen. Zo kun je de snelheid waarmee het fruit zich beweegt aanpassen. Echter wordt het spel hier niet heel veel sneller door en lijkt het de bedoeling te blijven dat je deze online gokkast op een rustige, beheerste en kalme manier benaderd.

Vandaar ook de simpele, losse vormgeving van het fruit en de rustgevende groene achtergrond waartegen het fruit aan komt vliegen en rondcirkelt. Wanneer je eenmaal gewend ben aan deze andere manier van spelen is Fruit Warp een aangename en eenvoudige gokkast die je nog behoorlijk wat winst kan opleveren ook.