Gemix videoslotAls je eens een keer iets anders wil binnen slotgames dan is Gemix echt iets voor jou. Het is ook moeilijk uit te leggen hoe het spel precies werkt. In de eerste instantie lijkt het een soort Bejeweld. Je moet dan ook proberen de kristallen zo veel mogelijk met elkaar te combineren. Je speelt het op een veld van 7 keer 7 (49 symbolen in totaal dus) symbolen. Wanneer je de symbolen weet te combineren, verdwijnen ze en komt er ruimte voor nieuwe. Net als in Candy Crush en Bejeweld kunnen daar dus weer nieuwe combinaties uit voortkomen en zo kun je je geld verdienen bij dit spel.

Wanneer je drie combinaties achter elkaar weet te maken, krijg je een soort special waarmee je meestal wilds over het hele veld krijgt verspreid. Hierdoor kun je dus nóg meer combinaties maken en kun je nóg meer geld verdienen. Uiteindelijk, wanneer je goed genoeg hebt gespeeld, kun je door naar een volgende wereld. Een volgende wereld bij een slotgame? Jazeker.

Elke wereld heeft z’n voor en nadelen maar je kunt niet kiezen in welke wereld je wilt komen of blijven. Het is dus ook niet per definitie zo dat de derde wereld financieel aantrekkelijker is dan de eerste en dus moet je maar gewoon hopen dat de steentjes op de juiste plek blijven vallen. Je komt een wereld verder wanneer je een aantal symbolen binnen het veld hebt weggespeeld.

Gebruik auto play en zet niet te hoog in met Gemix

Je moet minstens vijf symbolen aan elkaar koppelen, wil je ze laten verdwijnen. Zo af en toe krijg je van het icoontje van de wereld waarin je speelt een bonus. Bijvoorbeeld in wereld één, daar heb je een kabouter als je beste vriend en die zorgt er zo af en toe voor dat je een paar extra wilds krijgt binnen je speelveld.

Bij de tweede wereld krijg je sporadisch een paar snoeplolly’s toegewezen die dan weer als wilds gelden. De ene wild wordt een stuk nuttiger gebruikt dan de ander. We geven je bij dit spel een tip. Speel niet met een al te hoge inzet en nog belangrijker: speel vooral met de auto play knop ingedrukt.

Anders duurt het namelijk zo verschrikkelijk lang voordat je een beetje vooruit komt in dit spel dat het heel snel gaat vervelen. Dat je niet te veel moet inzetten heeft te maken met dat het dus af en toe lang duurt voordat je ver komt, dus als je dan 100 euro per spin in zet, ga je nooit heel ver komen. Iets dat sowieso een strak plan is, is om eerst even met nep geld te spelen. Doordat de regels van dit spel zo lastig zijn uit te leggen, kunnen we niet meer doen dan vooral aanraden om het gewoon even te spelen. Wanneer je het eenmaal door hebt is het namelijk niet zo moeilijk als dat het allemaal lijkt.

Gemix reels

Gemix is een aanrader voor mensen die variatie zoeken

Het is lastig om uit te leggen hoe dit spel werkt, en daardoor ook moeilijk in te schatten wat je als speler precies van dit spel moet vinden. Wanneer je het eenmaal door hebt is het een enorm verslavend spel om te spelen, te vergelijken met Sugar Pop of Candy Crush. Het voordeel dat dit spel heeft ten op zichte van die andere spellen is uiteraard dat je er geld mee kunt verdienen. Gemix is een uitdagend spel dat enorm wennen zal zijn voor de traditionele slotspelers maar een leuke afwisseling kan zijn voor mensen die al wel weer op die andere spellen zijn uitgekeken.