Gems and StonesMet de ontwikkeling van deze Gems & Stones videoslots heeft ontwikkelaar Endorphina de nadruk weten te leggen op diamanten en edelstenen. Naast de bekende J K Q A symbolen in dit spel zijn het dan ook deze diamanten en edelstenen waar winsten mee kunnen worden behaald. Als je Gems & Stones wilt gaan spelen kan dit door te kiezen voor een gratis inzet, maar ook spelen voor geld is mogelijk. Als je gratis wilt spelen heb je geen account nodig, maar kun je direct zonder account het spel laden.

Tijdens dat je de speelautomaat opent wordt er dan virtueel geld toegevoegd om mee te kunnen oefenen. Wil je wel direct meespelen voor winst en heb je een account met saldo? In dat geval kun je direct een inzet plaatsen om de rollen te laten draaien. Inzetten kan door een muntwaarde in te stellen en vervolgens te behalen hoeveel lijnen er actief moeten zijn met de LINES knop. Tot slot is er bij Gems & Stones een BET knop aanwezig, waarmee je kunt behalen hoeveel credits er per draai gespeeld moeten worden. Nadat je inzet geplaatst is kun je uiteraard met de SPIN knop van deze gokkast de rollen laten draaien.

Speldetails Gems & Stones videoslot

Als je op deze Gems & Stones videoslot in gaat zetten kun je winsten behalen op een totaal van 5 rollen. Op deze rollen kun je in totaal 10 winlijnen vinden, die jij als speler zal moeten zien te vullen met zoveel mogelijk soortgelijke symbolen.

Om er met de winst vandoor te kunnen gaan zal je een combinatie moeten vormen van links naar rechts, wat betekend dat een prijs alleen uit wordt gekeerd als de combinatie gestart wordt op de eerste rol. Met de prijzentabel die je bij Gems & Stones terug kunt vinden heb je altijd een direct overzicht van prijzen die gewonnen kunnen worden. Per soort symbool wordt hierin namelijk aangegeven welke aantallen je nodig hebt om een uitbetaling aan je saldo te kunnen laten genereren. Je vindt de prijzentabel onder de MENU knop.

Scatter en Wild ineen

De gouden sieradenkist die bij Gems & Stones gedraaid kan worden is beschikbaar als Scatter en kan ook als Wild gedraaid wordt. Als je deze draait als Wild zal je uiteraard alle andere symbolen kunnen vervangen om makkelijker tot een winst te komen. Daarnaast kun je het symbool ook draai als een Scatter, waarmee je kunt winnen zonder dat er een winlijn gevolgd hoeft te worden. Op het moment dat er een Scatterpijs uitgekeerd wordt zal je ook direct 10 free games toegekend krijgen. Met deze free games kun je draaien op basis van je laatste inzet, zonder dat er ook maar 1 cent van je tegoed zal worden ingehouden. Tijdens de free spins is de Wild functie uiteraard gewoon actief en kunnen ook extra free games gewonnen worden.

Gems & Stones

Expanding symbool

Zodra er met de free games gestart wordt bij Gems & Stones zal er een Expanding symbool gekozen worden. Dit is één van de symbolen in het spel, met uitzondering van de Scatter. Met het Expanding symbool kun je bij Gems & Stones extra kansen krijgen op winst. Zodra deze gedraaid wordt zal deze namelijk uitschuiven over een hele rol en kan daarbij gebruikt worden als een extra Wild. Alle symbolen kunnen hiermee dus ook weer worden vervangen om prijs compleet te maken. Uiteraard geldt ook voor een combinatie waar een Expanding symbool bij betrokken is dat een prijs alleen uit zal worden betaal als de symbolen van links naar rechts over een winlijn verdeeld zijn.

Beoordeling Gems & Stones

Ondanks het feit dat er bij Gems & Stones maar 1 extra symbool gebruikt wordt als standaard vinden wij dat de Expanding Wild functie van dit spel dat zeer zeker goed maakt. De prijzen die je kunt winnen zijn dankzij de extra’s dan ook niet alleen winstgevend tijdens het reguliere spel, maar ook de free games kunnen heel wat leuke prijzen opleveren.

Gems & Stones is dankzij Endorphina geheel compleet gemaakt dankzij de lay-out. Deze is grafisch gezien goed verzorgd en ook de geluiden van het spel zijn geheel in stijl mee ontwikkeld. Dankzij het werk van deze ontwikkelaar vinden we in Gems & Stones een videoslot die bediend kan worden door zowel nieuwe als ervaren casinospelers.