Een spel in het oude Rome

Golden Rome is een Leander Games video slot. Een één wiel spel met vijf rollen en veertig winlijnen. Het spel speelt zich, zoals je waarschijnlijk al raadt, af in Rome zit om die reden ook vol met symbolen uit het oude Rome. Het spel bevat een joker en je maakt kans op gratis spins. Je kunt al spelen vanaf één cent per winlijn per spin en je kunt maximaal tien cent inzetten per winlijn, waardoor je maximale inzet per spin vier euro wordt.

Golden Rome

Zijn er al te veel slots in het oude Egypte

In de videoslot wereld zijn er vele spellen te vinden die gebaseerd zijn op het oude Rome. Met bijna allemaal dezelfde symbolen. Wanneer je het over Rome hebt kan natuurlijk de man met de gouden kroon niet missen, het is bijna een verplicht karakter, gouden munten en helmen van de gladiatoren. Dus waarom zou Golden Rome zich onderscheiden van de andere videoslots met hetzelfde thema?

Mooie visuals

Als je Golden Rome voor het eerst speelt zul je onder de indruk zijn van hoe het spel er uit ziet. Het wiel vindt zich plaats in een oud romeinse villa met twee ondoorzichtige blauwe pilaren en de achtergrond vind traditionele huizen op een heuvel. De symbolen in het wiel zijn gemaakt tegen een marmeren achtergrond en zijn heel goed vormgegeven. Wat wel teleurstellend is, is dat er veel speelkaartsymbolen te vinden zijn op het wiel. Met het oude Rome in gedachten zou je veel creatiever en representatieve symbolen kunnen gebruiken.

Er zijn twee hoogtepunten op het wiel waar je aandacht meteen naar uit gaan. Een Cesar-achtig personage en een vrouwelijk personage wat een mix kan zijn tussen Angelina Jolie en Liv Tyler. En dat is zeker geen slechte mix om te hebben. Nog een teleurstelling in het spel zijn de slechte geluidseffecten, die tijdens elke spin te horen zijn. Helaas worden ze in de gratis spin ronde niet veel beter.

Het wiel met vijf rollen is zoals in vele videoslots, maar met veertig winlijnen zit dit wel boven het gemiddelde. De veertig winlijnen staan vast, zodat je niet met minder dan veertig winlijnen tegelijk kunt spelen. Per lijn hoef je maar één cent in te zetten, waardoor je minimale inzet veertig cent wordt. Het meeste dat je per winlijn in kunt zetten is tien cent. Je maximale inzet wordt dus vier euro per spin.

Een mooi vrouwelijk symbool

Het spel heeft een automatische speel functie die je vast kunt zetten vanaf tien spins tot wel vijfhonderd spins. Ook beschikt dit spel over een handige informatie knop die alle regels en kosten overzichtelijk in beeld brengt. In dit overzicht kun je ook zien dat het vrouwelijke symbool het meeste oplevert. Ze verdubbelt je inzet met wel vijfhonderd keer als je er vijf op een winlijn krijgt. Dit symbool is bijna drie keer zoveel waard als alle andere symbolen zoals de helm, de adelaar of de gouden munt en het is een stapelend symbool. Dit betekent dat dit symbool meer dan één rij in beslag neemt. Alle betalingen komen pas tot stand wanneer je dezelfde symbolen op je winlijn krijgt van links naar rechts.

Het mannelijke Cesar symbool is de wild (de joker) en is ook een gestapeld symbool, dus hoger dan één rij, waardoor je meer kans maakt op winnende combinaties. Dat maakt dit Golden Rome een speciaal spel als je het vergelijkt met jokers die maar één rij groot zijn. Het is niet zo dat je meteen een win naar binnen sleept als het symbool simpelweg op de winlijn landt. Ook dit is iets unieks in vergelijking met andere spellen waarbij de wilds één van de best uitbetalende symbolen zijn.

Golden Rome gokkast

Wat kun je halen in het oude Egypte

Het spel heeft een gratis extra spin ronde die geactiveerd kan worden wanneer het scatter symbool drie, vier of vijf keer landt op welke van de rollen dan ook in een winlijn. Het scatter symbool is in Golden Rome een Coliseum die mooi is vormgeven. Wanneer je het voor elkaar krijgt dat het Coliseum vaker dan drie keer landt op een winlijn krijgt je ook een directe prijs naast het activeren van de Free Spins functie.

Afhankelijk van hoe vaak je het scatter symbool op je winlijn kreeg ontvang je twaalf, twintig of veertig gratis extra spins. Tijdens deze gratis spins ontvang je nog een verdubbelaar, afhankelijk van het aantal wilds dat er op je scherm tevoorschijn komen. Deze kunnen wel leiden tot een paar grote winsten, want als je meer wilds krijgt ontvang je een dubbele bonus of meer winnende combinaties en een grotere verdubbelaar. Helaas is dit ook meteen de enige extra functie in het spel.

Een kleine conclusie

De vraag vanaf het begin was of deze videoslot zich onderscheidt van andere videoslots met hetzelfde thema, helaas is het antwoord hierop nee. Het spel ziet er wel echt ontzettend goed uit en de eerste indruk is zeker indrukwekkend en dat is eigenlijk ook het hoogtepunt van dit spel. Er zit eigenlijk niks origineels in, het is een standaard spel met een gratis spin ronde en dit kun je terugvinden in veel meer videoslots met hetzelfde thema.

Het moet gezegd worden dat dit erg verrassend is voor Leander Games, die echt bekend staan om hun indrukwekkende, innovatieve en betrokken video slots. Als je houdt van spelen met een lage intensiteit met een historisch thema dan is dit spel zeker geschikt voor jou.