Great Blue videoslotDe Great Blue gokkast van Playtech is een heel populair spel onder de gokkasten. De vrolijke lay out met bijbehorende geluidjes en muziek laat je je lekker op je gemak voelen wanneer je aan het spelen bent, de vriendelijk ogende orca die als icoon van het spel wordt gebruikt, voegt hier alleen nog maar een hoop vrolijkheid aan toe. Zoals de naam al doet verwachten bestaat het basisspel vooral uit schelpdieren, vissen en andere soort zeewezens en is het grootste deel van de omgeving blauw.

Bij Great Blue speel je altijd met vijf rollen tot en met maximaal 25 winlijnen, dit kun je zelf namelijk nog veranderen naar je smaak. Het basisspel is dan ook heel duidelijk en overzichtelijk maar daarbij ook nog niet heel verheffend. De manieren waarop je kunt winnen zijn hetzelfde als in een hoop andere spellen en je werkt uiteraard ook met wilds die een vervanger zijn voor ieder icoontje. Het spannende deel van dit spel komt dan ook pas naar boven wanneer je de feature triggert.

Bonusspel op de Great Blue

Wanneer je drie of meer oesters, de scatters in dit spel, te pakken krijgt in het basisspel, kun je er eens even goed voor gaan zitten. Dit betekent namelijk dat je het bonusspel (feature) hebt geactiveerd en vanaf dat moment kun je flink geld gaan verdienen, ongeacht je inzet. Wanneer je bij het bonusspel aan de slag gaat, mag je namelijk altijd al minstens acht free spins doen en daarbij heb je een vermenigvuldiger van 2x. Echter, nog voordat je aan deze free spins begint, mag je twee oesters openen die ook nog eens extra gratis beurten of extra vermenigvuldigers bevatten. Een lekker begin dus.

Vervolgens kun je iedere keer wanneer je weer drie of meer oesters hebt, nog eens extra free spins verdienen die je kunt verzilveren met de vermenigvuldigers die je al had opgebouwd.

Great Blue playtech

Altijd kans op de Great Blue

In Great Blue trigger je niet zo bizar vaak de bonusspellen, maar wanneer je ze dus wel krijgt, kun je echt goed geld verdienen. Je kunt bij Great Blue al inzetten vanaf 25 cent tot maar liefst een inzet voor een draai van 12,50.

Let wel, de kansen zijn bij elke inzet even groot om drie oesters te kunnen krijgen. Een hogere inzet betekent dus niet automatisch dat je sneller bij de bonusgame terecht komt en met een kleine inzet maak je uiteindelijk meer kans om meer bonusspellen te spelen en ben je bovendien langer aan het spelen. Denk dus goed na over met wat voor inzet je Great Blue wil gaan spelen. Wanneer je een groot budget hebt, is het wel een aanrader om met iets meer dan 25 eurocent te spelen, omdat je dan ook hogere prijzen kunt winnen wanneer je in het bonusspel terechtkomt.

Eenvoudig maar leuk

Great Blue is echt een aanrader voor mensen die lekker willen doorspelen en niet van al te veel poespas houden. Het is simpel, overzichtelijk en wordt ook nog eens heel leuk wanneer je naar de bonusspelen toe gaat. Bovendien valt er met die bonusspelen ook heel veel snel geld te verdienen. Het is dus ook echt een spel waar je een autoplay op kunt zetten zodat je ondertussen rustig iets anders kunt gaan doen.

Het spel heeft geen jackpot of andere spellen die lastig te begrijpen zijn waardoor het ook voor beginners een heel toegankelijk spel is. Veel mensen noemen Great Blue een van de betere spellen van Playtecht en wij zijn het daar wel mee eens. Het is geen geweldig ingenieus spel met prachtige effecten en onverwachte bonussen, maar wanneer je daar geen behoefte aan hebt is deze gokkast een echte aanrader.