Wanneer je naar de naam kijkt zul je waarschijnlijk meteen op zoek zijn naar antwoord op een aantal vragen. Is het de Iron Man van de film en van de Avengers? Er staat een 3 achter, zijn er dan ook nog twee eerdere spellen? Het antwoord is dubbel ja. Iron Man is inderdaad de Iron Man die ooit als stripheld begon in de klassieke Marvel producties en werd later verfilmd in de blockbusters waarin hij gespeeld werd door Robert Downing Jr.

En er zijn dus ook twee spellen door Playtech gemaakt over de eerste twee delen. Die waren zo succesvol dat er voor de fabrikant geen twijfel was over het feit dat er een derde editie moest komen van de man in het stalen pak. Deze gokkast van Iron Man 3 is inmiddels twee jaar oud en heeft zich in die tijd ontpopt tot een van de favorieten op het gebied van Marvel gokkasten.

Het wordt gespeeld op vijf rollen en kan met maximaal 25 winlijnen gespeeld worden. De inzet kan variëren van 1 cent tot 500 euro dus het is voor zowel high stake spelers als mensen met minder geld een aantrekkelijk spel. Het basisspel ziet er enorm goed uit maar is redelijk simpel en dus ook voor beginners heel makkelijk te begrijpen.

Geniaal basisspel van de Iron Man 3

Het leuke in dit spel zit ‘m echter ook gewoon in het basisspel. Het zijn namelijk echt de scatters die dit spel zo attractief maken. De scatters worden aangegeven met een schildje met Iron Man er op en je hebt er minsten drie nodig om de free spins te activeren. Wanneer je dit hebt bereikt heb je echter een moeilijke keuze en kun je uit drie verschillende opties kiezen. Die opties heten MARK 42, War Machine en Iron Patriot en hebben allemaal hun voor en nadelen. Wanneer je voor MARK 42 kiest, kies je voor 10 gratis spins.

Iron Man 3 Gameplay

Iedere wild die je dan tegen komt in deze free spins blijven staan voor de volgende spin, waardoor je een goede kans hebt om heel veel geld te verdienen met de combinaties qua symbolen. Als je gaat voor de War Machine, krijg je maar 8 free spins maar heb je wel de luxe dat er random wilds verschijnen terwijl je aan het spelen bent, ook niet onaantrekkelijk dus.

Bij de iron Patriot krijg je maar liefst 15 gratis draaien, waardoor dit het meest aantrekkelijk lijkt. Hierbij gebeurt er echter niks meer met de wilds dan normaal gesproken maar heb je wel meer beurten om geld bij elkaar te sprokkelen. Bovendien kun je bij alle opties nog extra gratis spins verzamelen door een van de bijbehorende symbolen in de derde rol de draaien. Naast al dit moois is er ook nog een progressieve jackpot, hoe kan het ook anders bij een Marvel kast, waarmee je veel geld kunt winnen. Hier voor geldt: hoe meer je inzet hoe groter de kans is dat je iets kunt winnen aan een van de jackpots.

Een mustplay voor Iron Man 3 liefhebbers

Iron Man III is net als z’n drie voorgangers een echte klassieker en een van de topfavorieten voor Marvel liefhebbers. De verschillende opties met de scatters maken het spel zo veel aantrekkelijker dat veel mensen ook net door die opties kiezen voor Iron Man III boven een van de voorgangers of een van de concurrenten van Marvel die door Playtech gemaakt zijn. Ben je een liefhebber van de strips en van de film? Dan mag je deze game sowieso niet over het hoofd zien. Tel de toffe graphics en mooie lay out daar bij op en je weet dat het waarschijnlijk een perfecte match is voor jou.