Jacks or Better

Simpel, spannend en vermakelijk: zo kun je het beste het video poker spelletje Jacks or Better van Novomatic omschrijven. Novomatic is een Oostenrijks bedrijf en is langzaamaan uitgegroeid tot een van de grootste gokbedrijven in Europa. In Jacks or Better draait het allemaal om vermaak. Je hebt niet gevorderde poker vaardigheden nodig om dit spel te spelen. Het is daarom ook toegankelijk voor een ieder.

jacks or better

Hoe werkt Jacks or Better?

Jacks or Better is een standaard vijf kaarten poker spel, waarbij een gunstige hand je een bevredigende jackpot zal opleveren. Het video poker spelletje heeft een standaard kaartenspel van tweeënvijftig kaarten, zonder wild cards. De kaarten worden geschud voordat ze worden gedeald, en zijn daarom willekeurig. Je hebt twee speel opties bij Jacks or Better: je kunt kiezen tussen autoplay of manual play. Bij autoplay hoef je niet elke keer weer het spel handmatig op te starten, maar gaat het spel automatisch door totdat je iets wint. De hoofdregel van Jacks or Better is: krijg de grootste hand, en win.

De grote winst

Om zoveel mogelijk winst te kunnen maken, moet je een van de negen winnende handen vast hebben. Deze negen winnende handen zijn de volgende: straight flush, royal flush, full house, flush, straight, three of a kind, four of a kind, two pairs of a pair of Jacks or Better. Na elke winnende hand, kan je kiezen of je je winst wil innen, of dat je nog verder gaat gokken met je behaalde winst. Dit kan door de knop “double button”, waarbij de gamble functie in werking treedt.

De gamble functie

De gamble functie werkt als volgt. Als je na een paar handen te hebben gespeeld, een prijs in ontvangst mag nemen, kom je voor de keuze te staan of je je winst wilt vergokken in een speciaal “double your money” spel. In dit spel heb je vijf kaarten en zijn de volgende drie variabelen van belang: het feit of je goed bent in de juiste beslissing te maken, je ervaring en je geluk. Een kaart ligt naar boven toe, en de rest ligt naar beneden. Het doel is om een kaart te kiezen die een hogere waarde bevat dan de kaart die al open ligt.

Als je een kaart kiest, en de waarde is inderdaad hoger dan de kaart die al open ligt, wordt je winst verdubbeld. Als je een kaart kiest, en de waarde is lager dan de kaart die al open ligt, verlies je de winst en kom je weer terug in het normale spel. Als de kaarten dezelfde waarde bevatten, krijg je een tweede kans. Maar als je bij deze tweede kans opnieuw een kaart kiest met dezelfde waarde, krijgt de bank ook je winst.

jacks or better gokkast

Voor de helft gokken

Het kan dus nogal eng zijn om met je hele winst te gaan gokken, ook al kan je winst verdubbeld worden. Daarom heeft Jacks or Better nog een andere gamble functie: ½ Gamble. Je krijgt de helft van je winst uitbetaald, en je gaat met de andere helft van je winst gokken. Je kan op elk moment stoppen met gokken door “take” te klikken, maar besef wel: hoe langer je doorgaat en de juiste kaart kiest, hoe langer je winst verdubbeld wordt.

De jackpot

Als je tijdens het spelen een royal flush ontvangt (zonder een joker), en dit gebeurt nog tijdens het uitdelen van de kaarten, heb je een zogeheten “direct royal flush”. Op dat moment win je de jackpot. De jackpot wordt berekend op basis van de inzet die je hebt ingesteld. Door op “take” te klikken, wordt de jackpot aan je uitbetaald.