jewel box play 'n goWat moet je verwachten van een spel dat Jewel Box heet? Precies, een hele sloot aan diamanten en andere blinkende voorwerpen. Jewel Box is een Play ’n Go online slot die een elitaire sfeer probeert neer te zetten door het decadente muziekje en ook de vele bling bling die er is te vinden binnen het spel.

Deze kast wordt gespeeld met 5 rollen en 15 winlijnen (en dat is best weinig) maar zoals zo vaak hebben de makers en verrassing voor je in petto. In tegenstelling tot de meeste online gokkastn, speel je bij Jewel Box namelijk twee kanten op. Dat wil zeggen dat je naast het traditionele van links naar rechts spel ook nog eens van rechts naar links speelt waardoor je plotseling veel meer winlijnen lijkt te hebben dan de 15 die er aangegeven worden.

Je kunt overigens al spelen vanaf 1 cent maar dan speel je ook maar op een winlijn en heb je een hele kleine kans om daadwerkelijk ook iets te winnen. Probeer dus in te zetten vanaf 15 cent en vink alle winlijnen aan zodat je eens goed kan gaan zitten voor een al flink uitkerend basisspel, zij het kleine prijsjes. Dit komt doordat de symbolen heel vaak bij elkaar gestacked zitten en dus win je vaak meteen zodra ze bij elkaar in de buurt komen. Gelukkig kun je die kleine prijzen vermenigvuldigen door de gamble knop.

Er zit ook een auto play knop bij dit spel maar let wel op, wanneer je de auto play gebruikt, heb je geen tijd om de prijzen die je wint ook te gokken. Het is dus een keuze die je van te voren moet maken: Ga ik tempo maken of wil ik de kleine prijzen inzetten bij de gamble optie? Wanneer je hier nog over twijfelt is het misschien een idee om eerst even met wat nep geld als inzet te spelen, want dat is ook zeker een optie bij Jewel Box.jewel box videoslot

De vermenigvuldigende wilds leveren veel op bij Jewel Box

Het basisspel keert dus al redelijk vaak wat prijzen uit en dat is eigenlijk maar goed ook want zo heel veel valt er niet te beleven qua bonussen en features. Iets waar je je inzet flink mee kunt vermenigvuldigen, zijn de wilds, die zich in de middelste van de vijf rollen verschalkt. Het leuke aan deze wild is dat die telkens verandert van inzet. Die varieert namelijk van een vermenigvuldiger van 2 tot een van 5.

En dus kun je met een simpele wild, die ter vervanging staat van ieder symbool behalve de schatkist, echt héél veel geld winnen. Simpelweg omdat dit spel twee kanten op speelt. Een ander aantrekkelijke feature zijn de schatkisten. Wanneer je die drie weet te triggeren op willekeurige rollen, mag je een van de schatkisten openen. Wanneer je de goede weet te vinden, kun je je inzet met wel 150 keer vermenigvuldigen.

Te weinig sensatie voor al het duurs dat je ziet bij Jewel Box

Dit spel biedt eigenlijk te weinig sensatie. Voor een spel dat zo’n statige sfeer probeert neer te zetten zijn de uitkeringen vaak gewoon veel te laag en gebeurt er ook nog eens veel te weinig buiten het basisspel om. De feature met de schatkisten is wel een leuke, maar die wordt ook nog eens dusdanig weinig getriggerd dat dit spel echt heel snel gaat vervelen.

Het enige voordeel is dan ook dat je met het basisspel regelmatig wat prijzen oppakt en dat in combinatie met de gamble optie kan je alsnog heus wel wat geld opleveren. Wij kiezen echter liever voor een kast waar er wat meer gebeurt.