Een videoslot over het oude Egypte

Khepri The Eternal God is een 5 rollen, op 234 manieren te winnen videoslot van Leander Games. Dit spel vindt plaats in het oude Egypte. Het is een hypnotiserend spel dat gebaseerd is op een oud Egyptische god die een scarab als hoofd heeft. Waar het in dit spel om gaat is de Wandering Wild functie. Let vooral op de scarab joker (wild genoemd in het spel) die de Wandering Wild functie activeert. Wanneer deze scarab op je wiel landt vliegt hij in de volgende spin naar een andere rol of positie waardoor je een nieuwe spin krijgt. Op deze manier blijft hij jou genoeg wins geven.

Khepri The Eternal God

Wie is Khepri?

Voor diegenen die dit niet op school hebben gehad, Khepri was een oud Egyptische god, hij had het lichaam van een mens en hoofd als een scarab. Het was een scheppergod, die later de verschijningsvorm dan de zonnegod Ra of Re werd. Hij werd in iedere geval specifiek geassocieerd met de opkomende zon. De scarab is de basis van het spel, die over vijf rollen beschikt en wel 243 manieren heeft om te winnen. Deze video slot van Leander Games maakt gebruik van de dwalende joker (wild) waardoor je een respin krijgt en heeft een verdubbelaars functie . Je kunt al spelen vanaf dertig cent tot wel honderdvijftig euro per spin.

Alles wijst naar het oude Egypte

De visual van Khepri heeft een sterke verwijzing naar het oude Egypte, het wiel en knoppen bevinden zich voor een achtergrond van de binnenkant van een piramide of een tempel, compleet met een selectie van hiërogliefen, sarcofagen, pilaren en oud Egyptische symbolen. De gebruikte symbolen op de rollen zijn symbolen van speelkaarten, van A Aas, K van koning en Q van koningin, J van boer en een 10 en maakt gebruik van echte Egyptische symbolen als een uil, het ankh symbool, het oog van Horus en de zon.

De speciale symbolen

In dit spel is de scarab, de kever de joker (in het spel aangegeven als de wild), en kan staan voor alle symbolen. Wanneer je een vijf-symbolen combinatie krijgt win je vierhonderd munten. Het wiel heeft vijf rollen met daarop drie symbolen. Het hele wiel bevat dus vijftien symbolen in totaal. Het is bij dit spel niet nodig dat de winnende symbolen met elkaar in verbonden zijn. Mocht er op de eerste rol onderin een winnend symbool zitten en op de tweede rol bovenaan een winnend symbool enzovoorts, dan maakt die niet uit voor de winnende combinaties. Wanneer de scarab het wiel raakt wordt de Wandering Wild functie geactiveerd.

De wandering wild of wel de dwalende scarab is de joker in dit spel en kan elk symbool vervangen. Bij de volgende spin zal de scarab, of scarabs (wild) vliegen naar de aansluitende rol en krijg je een respin. Deze respins blijven voorkomen zo lang als er een zich een scarab op het wiel bevindt. Als er twee of meer scarabeeën op hetzelfde symbool landen op hetzelfde moment dan kun je uitkijken naar een verdubbelaar van twee of drie die van toepassing is op elke winnende winlijn van die spin.

Khepri The Eternal God gokkast

De wandering wilds

De variatie van de winsten in het spel van Khepri is iets lager dan gemiddeld, kleinere winsten komen vrij vaak langs, omdat er 243 manieren zijn om te kunnen winnen. En de Wandering Wilds functie komt ook ook vaak langs, door al deze kleine winsten is het nog steeds een leuk spel om te spelen.

Er zijn geen echte specifieke gratis spins om het over te hebben, maar de dwalende scarab geeft je wel genoeg respins om van te kunnen genieten. Ook al is dit nog steeds een stuk minder dan in reguliere spellen. De dubbele verdubbelaar komt niet vaak langs, maar wanneer deze langs komt kan het zorgen voor een flinke boost in je winst. Khepri the eternal God is een vrij simpel spel. Visueel is het erg indrukwekkend, de grafische vormgeving en de animaties zijn erg goed gedaan samen met de actie die erbij komt kijken, krijgt het geheel een hypnotische en Arabisch gevoel die versterkt wordt door de soundtrack op de achtergrond.

Een conclusie

Ondanks dit alles haalt de gameplay geen extreme hoogten. De dwalende scarb zijn goed en zien goed uit, maar er had wel wat extra’s kunnen gebruiken. Desalniettemin en zeker als je het oude Egypte leuk en interessant vind is dit een leuk spel om te spelen.

Nog even een samenvatting

De naam van het spel in Khepri the eternal God, een videoslot dat je kunt spelen op een desktop, van de maker Leander Games, de software is ook door hen ontwikkeld en alle rechten en copyrights liggen bij hun. Het spel heeft één wiel met vijf rollen en wel 243 manieren winnende combinaties te krijgen. Elke spin kost minimaal één munt en je kunt inzetten vanaf dertig cent tot maximaal honderdvijftig euro.

De jackpot bestaat uit vierhonderd munten. Met dit spel kun je maximaal twee bonusronden spelen. Je kunt geen gratis spins krijgen, maar door middel van de dwalende scarab kun je wel re-spins krijgen. En je maakt één keer kans op een verdubbelaar van twee of een verdubbelaar van drie.