leprechaun goes egypt slotWanneer twee online gokkasten elkaar ontmoeten, heeft het nieuw gevormde spel altijd onze aandacht. Onder het mom best of both worlds vinden wij het dan in ieder geval al wel de moeite om te kijken hoe het spel nu precies in elkaar zit. Bij Leprechaun goed Egypt is het de traditionele Ierse kabouter die eens een kijkje gaat nemen in de wondere wereld van het oude Egypte. Een mooie combinatie, zo lijkt ons. Je speelt hier op vijf rollen en met twintig winlijnen, iets dat vrij gebruikelijk is voor veel kasten van Play ’n Go. De sfeer die er gecreëerd wordt is een aparte.

Je bent namelijk van de kabouter gewend dat hij in het groene land op zoek is naar zijn goud en de combinatie die er nu gemaakt wordt met Egypte is er in ieder geval een waar we aan moeten wennen zodra het spel begonnen is. Inzetten is al mogelijk vanaf 2 cent maar we raden je eigenlijk wel aan om in ieder geval met 20 winlijnen te spelen zodat je het maximale rendement uit iedere lijn kunt halen.

Je speelt dan dus met een minimale inzet van 40 cent. Twijfel je nog aan je inzet? Geen probleem, dit spel is namelijk ook met nep geld te spelen zo dat je eerst even kunt aankijken wat nu precies jouw gameplan gaat worden voor deze slot. Het basisspel geeft je voornamelijk kleine prijsjes maar voor wie hier niet van houdt is er altijd nog de gamble knop die er voor zorgt dat je je prijzen kunt gokken. Ook is er een auto play knop en een max bet knop. Wanneer je de auto play knop gebruikt bij dit spel gaat het echter wel dusdanig snel dat het moeilijk te volgen is.

Bonussen, free spins én wilds op de Leprechaun goes Egypt

Kleine prijsjes in het basisspel dus. Maar zijn er ook grotere prijzen te winnen met de vrolijke kabouter tijdens zijn trip naar Egypte? Jazeker wel. Een leuke minigame is bijvoorbeeld het spel waarbij je piramides moet redden. Wanneer je drie piramides weet te triggeren op rol 1, 3 en 5, kom je namelijk in een soort grot terecht waar je telkens de juiste keuze moet maken om Cleopatra te redden. Ieder platform dat je verder komt, levert je weer wat geld op en hoe verder je komt hoe meer geld je ook kunt verdienen. Het grootste geld zit echter in de free spins die je kunt verdienen.

Trigger drie Cleopatra symbolen op willekeurige plekken (dit zijn de scatters) en je mag een belangrijke keuze gaan maken. Je kunt dan namelijk kiezen voor veel free spins met een lage vermenigvuldiger óf een paar free spins met een hoge. Er is ook nog een gulden middenweg voor als je twijfelt maar wij zijn er in ieder geval nog niet helemaal uit wat nu het verstandigst is om te kiezen. Bovenop dit alles kun je ook nog goed boeren met de wilds die er zijn, die worden namelijk weergegeven door niemand minder dan de kabouter hemzelf. Hij verschijnt niet heel vaak, maar wanneer hij er is, levert hij je meestal een prijsje op.

leprechaun goes egypt gokkast

Goede samenwerking op de Leprechaun goes Egypt

Het is altijd maar de vraag of het een succes wordt wanneer twee spellen eigenlijk samenkomen. Naar onze mening is het bij dit spel in ieder geval wel gelukt. Het basisspel is misschien weinig verheffend maar het ziet er allemaal strak uit en wanneer je eenmaal bij de features en bonusgames terechtkomt is het echt wel een heel plezierig spel. Met name de free spins die je kunt winnen zijn enorm lucratief en ook de minigame dat je Cleopatra moet redden uit de piramide is spannend en kan je wat leuks opleveren.