Roodkapje gaat met een zelfgebakken appeltaart op bezoek bij oma. Ze moet de rivier oversteken om in het bos te komen en natuurlijk zit daar de grote, boze wolf al op haar te wachten. Maar roodkapje laat zich niet zomaar tegenhouden. Bij oma zijn er namelijk veel bonussen te halen en dat levert winst op. Dit is het verhaal van de internet gokkast Little Red waar je dit sprookje naar hartenlust kunt blijven spelen.

Little Red: Roodkapje op haar best

In een sprookjesachtig decor, met een bijbehorend deuntje, laat je de vijf rollen in drie rijen draaien. Op de symbolen staan onder andere, roodkapje, haar grootmoeder, de wolf, de mand die roodkapje voor oma meebrengt en een bed. Daarnaast zijn erg liefelijke plaatjes van een bloemetje, een appeltaart en een vlinder. Twee tekeningen zijn wel een beetje bijzonder, namelijk een bijl en een glas met water en een kunstgebit op een kleedje. Bijna al deze symbolen zijn bewegende animaties en roodkapje staat ondertussen een beetje te draaien en te wachten tot aan de oever van de rivier.

Open mand

Op de 25 winlijnen van deze gokkast moet je proberen zoveel mogelijk dezelfde symbolen je rollen te krijgen. Roodkapje, oma en de wolf leveren je het meeste op. Natuurlijk is er ook een joker, de zogenaamde wild, in het spel. Deze mag je inzetten als ieder ander symbool, maar niet als een bonus symbool of het symbool voor gratis speelbeurten. De joker is in deze gokkast het plaatje van de picknickmand met daarop het mutsje en de rode mantel van roodkapje. Met rode letters staat er ‘wild’ onder op geschreven.

Oversteken

Roodkapje moet naar de overkant van de rivier en om haar hierbij te helpen heb je bomstammen nodig. Ook deze zitten op de rollen en wanneer er eentje verschijnt aan de rechterkant van roodkapje, valt de boomstam door de onderste rij in het water. Roodkapje kan dan op de boomstam springen en komt zo steeds dichter bij het begin van het bos waar grootmoeder woont.

little red

Eerste bonusspel

Wanneer roodkapje de overkant heeft bereikt, activeer je het eerste bonusspel van deze slot. De In to the Wood Picker Bonus. In dit bonusspel ben jij roodkapje en moet je de juiste paden door het bos vinden die naar oma leiden. Kies je de goede paden, dan wordt je beloond met extra prijzen. Kies je de slechte paden dan ontmoet je de wolf en win je niets. Eenmaal aangekomen bij oma start de Free Spins Bonus en speel je voor gratis draaibeurten.

Tweede bonusspel bij Little Red

Het tweede bonusspel vindt dus plaats in oma’s huisje en heet Free Spins Bonus. In dit bonusspel kun je gratis draaibeurten winnen. Wanneer je drie free spins symbolen op de eerste, derde en vijfde rol hebt, activeer je de gratis draaibeurten. Daarnaast zit er een multiplier in het Free Spins Bonusspel van deze gokkast, waarin je vijf voorwerpen moet verplaatsen om de wolf te kunnen ontmaskeren. Ieder voorwerp heeft een andere vermenigvuldiger. Als je de wolf hebt ontmaskerd en weggejaagd, stopt het bonusspel. Of je hierbij de bijl gebruikt die als symbool in het basisspel verschijnt, moet je zelf maar ontdekken.

Leuke online videoslot

De gokkast Little Red is een leuke en onderhoudende online videoslot die zich door het hoge sprookjesgehalte onderscheidt van andere online gokkasten. Het verhaal van Roodkapje is bijna bij iedereen bekend en met dit thema heeft het Argentijnse Leander dan ook een herkenbare en toegankelijke gokkast gemaakt.

Door de standaard vijf rollen speel dit spel eenvoudig. De weg die je moet afleggen om naar oma en dus bonussen te komen is erg origineel, al moet je wel lang wachten totdat je eindelijk eens wat kunt gaan verdienen in de bonusspellen. Let hierbij goed op: Wanneer je denkt de sluwe wolf uitgeschakeld te hebben, kan hij toch nog ergens als verrassing uit de hoek komen.