Een magische videoslot

Magic Gems is een rustig videoslot van Leander Games met vliegende elfen, sprankelende smaragden, schitterende robijnen, verblindende diamanten, met goud gevulde schatkisten en nog veel meer. Het spel heeft vijf rollen en veertig winlijnen en maakt gebruik van exploderende ketting technologie (exploding chain technology). Het betekent dat er twintig symbolen in je scherm staan en een winnende combinatie hoeft niet perse naast elkaar te zijn. Wanneer een symbool links in beeld op de derde lijn staat, in de volgende rol staat een winnend symbool op de tweede lijn en ga zo maar door, dan heb je een winnende combinatie.

Het is echter wel zo dat de symbolen wel in contact met elkaar moeten staan, dus een winnend symbool onderin kan geen winlijn vormen met een winnend symbool die helemaal bovenaan staat. De winnende symbolen verdwijnen (exploderen) van je scherm en van boven komen er dan nieuwe symbolen tevoorschijn, door deze nieuwe symbolen krijg je steeds weer de kans om te winnen, omdat zij steeds een nieuwe combinatie vormen. Dit blijft doorgaan totdat er geen winnende combinaties meer te vormen zijn. Dit is niet alleen geldig in het reguliere spel, maar ook in de tien gratis spins die je krijgt.

magic gems

Het speelt zich af in het bos

Een betoverend bos is de omgeving van Magic Gems, een vijf rollen en veertig winlijnen video slot van Leander Games. Dit favoriete spel met elfen thema maakt gebruik van een exploderende ketting (of tuimelende rollen, tumbling reels) en je krijgt gratis bonus rondes. Je kunt al inzetten vanaf veertig cent en tot wel vierhonderd euro per keer.

Met symbolen die bij het bos horen

Magic Gems is geeft een rustig gevoel wanneer je hierop speelt. De knoppen en rollen liggen voor een achtergrond dat helemaal ingericht is als een bos. Compleet met paddenstoelen en boomhutten. Denk een beetje aan Shire uit de Lord of the Rings films. Op de rollen van het spel staan speelkaarten als A Aas, K Koning Q Koningin, J Joker 10 en 9 en een trio van edelstenen.

Kijk uit naar de rode robijn, de groene smaragd en de schitterende witte diamant. Vooral voor de witte diamant wil je hebben, want deze betaald het meeste uit. Wanneer je deze vijf keer in een winlijn krijgt betaald hij 500 keer je lijn uit. De elf is een soort joker die alles kan vervangen, afgezien van het bonus symbool.

De exploderende ketting

De Exploderende Ketting technology (Exploding Chains) waar Magic Gem gebruik van maakt, staat bekend als trapsgewijze of tuimelende rollen, die na elke succesvolle spin de winnende symbolen wegschiet en vervangt door de symbolen die er recht boven staan en geven je zo de kans om nog een keer te winnen. Deze exploderende ketting blijft doorgaan zolang er elke keer een winnende combinatie blijft vallen. De spins van de exploderende ketting zorgen ervoor dat je eigen betaalde spins blijven staan. Zolang de ketting winnende combinaties blijft maken, blijft jouw betaling gewoon intact.

Blijf vooral uitkijken naar het symbool van de schatkist. Wanneer deze valt op de eerste, tweede en derde rol dan activeer je de Free Spin Bonus functie en word je beloond met tien gratis spellen. De exploderende ketting is ook geldig in deze bonus ronde, dus als je het goed doet en het gaat op rolletjes dan kun je deze bonus ronde aanzienlijk verlengen.

Als de elf, in het spel genoemd als wild, langs komt tijdens de gratis draaien, dan zal deze op zijn plek blijven zolang de exploderende ketting winnende combinaties blijft maken. En zoals je nog wel weet neemt de elf elk symbool aan die je nodig hebt om een winnende combinatie te maken, met uitzondering van de schatkist, het bonus symbool. Hier kun je dus grote winst maken.

Magic Gem is een vrij stabiel spel, de visuals zijn goed gedaan en worden helemaal afgemaakt door de fladderende elf wiens handenklap staan voor de explosies van de exploderende ketting. De soundtrack is rustgevend, iets dat lijkt op wat je hoort wanneer je een relaxte behandeling krijgt in een spa. Het is een rustig en rustgevend spel, verwacht daarom niks explosiefs of schokkend in de soundtrack of in de beelden.

magic gems gokkast

Conclusie

Het is een spel dat je speelt voor het uiterlijk. Met de magische elf, de smaragden en edelstenen en het betoverende bos op de achtergrond in het spel een traktatie voor de ogen. Het spel is constant en biedt verder niks spectaculairs aan. Een rustgevend spel, met mooie visuals en een relaxte soundtrack. Als je houdt van een magische bosrijke omgeving, waar elfen in voor komen, dan zul je zeker genieten van dit spel.

Nog even een samenvatting

Magic Gems is een spel van Leander games en kun je spelen op je desktop, computer of laptop. Leander Games heeft zelf de software ontwikkeld en beschikt over alle rechten. Het type spel wordt een video Slot genoemd. Het spel heeft vijf rollen en veertig verschillende winlijnen. In totaal kunnen er veertig munten in en deze gaan van veertig cent tot vierhonderd euro. De jackpot is vijfhonderd. Het spel biedt twee keer een bonusronde aan en geeft één keer tien gratis spins. Magic Gems heeft een theoretische uitbetaling van 95,06% en betaald alleen de hoogste combinatie op de winlijn uit.