Monty  Pythons's spamalot Prachtige naam toch? Vinden wij wel! De legendarische grappenmakers van Monty Python hebben nu zelfs een videoslot achter hun naam en daarmee lijken ze alles wat er te doen is al wel eens gedaan te hebben. Als je ze niet kent, google ze even en begin daarna vooral met dit spel te spelen want het is er echt een uit duizenden. Zelden hebben we spellen gespeeld waarbij er zo veel verschillende bonussen te spelen zijn. Het basisspel is lekker eenvoudig en wordt gespeeld met vijf verschillende rollen. Er zijn 20 winlijnen en je kunt al inzetten vanaf 1 cent maar dan speel je dus ook maar met drie winlijnen.

Je kunt bijna oneindig veel inzetten maar bij dit spel is het niet nodig om meer dan 3 of 4 euro in te zetten om al lekker om veel geld te kunnen spelen. In tegenstelling tot veel andere kasten is dit echter ook spel die je naast het gokplezier ook voor echt spelplezier kunt spelen.

Wanneer je namelijk de bonus weet te triggeren, kun je bij maar liefst 4 verschillende minigames uitkomen, waardoor het ook constant een verrassing blijft wat je nu eigenlijk gaat spelen en wat je er precies mee kunt winnen. Bovendien zit er bij dit spel ook nog eens een max bet knop (pas daar mee op) en een autoplay knop bij zodat je er niet constant hoeft te klikken. Dat is handig, omdat de beurten elkaar in een vrij hoog tempo opvolgen. Er is geen mogelijkheid om te gokken met de gewonnen prijzen bij Monty Python´s Spamalot Slot.

Wilds, scatters en een hoop bonusgames op de Monty Python´s Spamalot

Nou, waar moeten we beginnen? We beginnen maar met de wilds. De wilds zijn niet sticky bij Monty Python´s Spamalot Slot maar zijn wel een vervanger voor alle symbolen behalve scatters en bonussymbolen. Het is wel zo in dit spel dat je niet zo veel aan de wilds hebt als in de meeste spellen.

Dit komt simpelweg omdat er zo veel bonus en scatterssymbolen in het spel verworven zitten dat je daar niet mee kunt combineren als wild zijnde. Bovendien kun je met de wilds op zich ook al flink scoren, wanneer je er bijvoorbeeld vier of vijf naast elkaar hebt. Maar het echte plezier zit ‘m zoals eerder gezegd in de bonussen en we vertelden je ook al dat die vaak getriggerd werden. Je hoeft namelijk alleen maar een bonussymbool op de eerste en op de vijfde rij te hebben en je wordt al naar een van de vier verschillende bonusgames gestuurd.

De spellen heten Storm the Castle, None shall Pass, Knights who Say Ni en Killer Rabbit en hebben allemaal hun eigen voor en nadelen. Eigenlijk moet je zorgen dat je ze allemaal een keer speelt om de maximale spelvreugde uit deze kast te halen. Naast al die bonussen zijn er dus ook nog scatters te verdienen. Wanneer je drie of meer scatters hebt krijg je free games en binnen die gratis spins krijg je ook nog eens willekeurige wilds toegewezen zodat je op ieder moment extra geld kunt winnen.

Monty Python's spamalot playtech

Monty Python´s Spamalot is een toppertje van Playtech

Dit is een absolute aanrader. Het enige nadeel van dit spel is dat je niet zo heel veel combinaties kunt maken met de wilds en dat de normale combinaties met niet bijzondere symbolen niet zo heel veel opleveren maar verder is het echt een topspel.

De sfeer die in het spel hangt is grappig en doet denken aan de originele film en daarnaast is er ook nog eens een hele hoop te beleven in dit spel. Zet niet al te hoog in, dat is namelijk helemaal niet nodig om voluit van dit spel te kunnen genieten en het is dan ook helemaal niet ondenkbaar dat je dit spel een hele avond lang zou kunnen spelen. Toppertje, dus.