De muzen in de oude Griekse mythologie waren de negen dochters van Zeus en Mnemosyne en zussen van Apollo. Het zijn de godinnen van kunsten en wetenschappen. Laten we ze eens specificeren: Melpomene – tragedie; Thaleia – comedy, Terpsichore – dansen, Clio – geschiedenis, Calliope – epische poëzie, Euterpe – lyrische poëzie, Erato – liefdespoëzie, Polyhymnia – hymnen en pantomime en Urania – astronomie. De Muse gokkast van NetEnt is geheel gewijd aan de muzen.

Muse

Muse spelen

Muse: Wild Inspiration speel je op vijf rollen met drie rijen en vijfentwintig direct actieve winlijnen. Als je Muse om echt geld wilt spelen kost je dat minimaal 25 cent per draai.

Voer dit op tot een maximum van €150 per ronde. Dit doe je met één tot tien munten per lijn. Hierbij varieert de waarde van de munten tussen de 1 en 50 cent. Het uitbetalingspercentage is 97% waardoor je veel plezier van je geld kunt beleven door de vele prijzen die er vallen.

De symbolen op deze gokkast hebben alles met de Muzen te maken zoals de verschillende muzen, een lira, perkament met veer, kwasten, een kelk met wijn en druiven. Voor de kleine prijzen zijn er de kaartsymbolen A-K-Q-J-10 in Griekse stijl.

Specials

Er zijn ook twee speciale symbolen op de Muse gokkast. Dat zijn de Muse Wilds en de Scatters(sandalen met vleugels). De Wilds vervangen alle symbolen met uitzondering van de Scatter om betere winnende combinaties te maken. Er zijn drie verschillende soorten Wilds: de Expanding Wild waarbij het Wild symbool uitbreidt over de hele rol. De X2 Wild die zorgt voor dubbele uitbetalingen van de combinaties met een Multiplier tot maar liefst 8x!

Muse Wild

De Sticky Wild geeft je recht op een gratis spin waarbij het Wild symbool op zijn plaats blijft plakken voor nog meer winsten. De Scatter activeert de gratis spins wanneer je er drie, vier of vijf draait op een willekeurige positie op je scherm. Deze symbolen geven tien, twintig of dertig gratis spins wat je veel geld kan bezorgen. Gebruik de Auto Play knop om de gokkast automatisch te laten draaien voor maximaal 1000 rondjes.

Conclusie

Het spannendste op de Muse gokkast zijn de 3 verschillende Wilds waar je veel geld mee kunt scoren. Deze videoslot heeft een rustige uitstraling met cartoon animaties die je aan Disney doen denken. Voor sommige macho spelers zal dit misschien een beetje te kinderachtig zijn. Maar samen met de Free Spins valt er genoeg te beleven, en met het hoge uitbetalingspercentage kan je genieten van veel prijzen op de rollen. En daar draait het toch om?