Wanneer je de Octopus Kingdom gokkast online bezoekt, moet je meteen lachen om de grappige animaties van deze gokkast. De paarse inktvis, met zijn kleine gouden kroontje, snorretje en cape is ziet er vrolijk uit en is allesbehalve angstaanjagend. Met deze slot begeef je in onderwaterwereld van de octopussen. Een koninkrijk met een weelderige tuin, een stenen fort en een kasteel. De Octopuskoning beloont je met hoge winsten als je een mooie koningin voor hem vindt. Hij doet dit met verschillende bonusspellen waaruit je kunt kiezen.

Octopus Kingdom: Huwelijkskandidaten gezocht

Deze gokkast van het Argentijnse Leander games heeft vijf rollen op drie rijen en veertig winlijnen. De koning kijkt aandachtig en goedkeurend mee vanaf het balkon van zijn kasteel waarneer je de rollen laat draaien. Soms fluit hij alsof hij een mooie dame ziet.

Waarschijnlijk doet hij dit naar de visdame in het roze die voorbij komt op het jokersymbool, ook wel de wild genoemd. Dit symbool kun je inzetten voor ieder willekeurig ander symbool, met de bonussymbolen uitgezonderd. Wanneer je hiermee vijf gelijke symbolen op een rijtje haalt, wordt je inzet op de winnende lijn vermenigvuldigd. Wanneer het jokersymbool in een winlijn staat, beweegt het visvrouwtje in het symbool.

Aankomend huwelijk Octopus Kingdom

Het doel van de koning van deze gokkast is om in te trouwen met de mooiste visvrouw van het koninkrijk. Hoewel deze dame nog wel gevonden moet worden, staan de symbolen van alvast geheel in het teken van het aankomende huwelijk. Zo zie je de trouwringen, het bruidboeket, de kroon van de koning en het kroontje van de koningin. Daarnaast zijn er nog kleurrijke, zeewierachtige letters en cijfers te zien die elk hun eigen waarde hebben. De bedoeling is natuurlijk om zoveel mogelijk van deze symbolen in één rol te krijgen en daarmee je winst te verhogen.

octopus kingdom

Bonussen

Wanneer de koning besluit om van zijn balkon springt, moet je kiezen uit een bonusspel dat je wilt gaan spelen. De koning presenteert je deze bonussen in de vorm van waterbubbels. Je kunt kiezen uit een multiplier die de winst van de eerst volgende draaibeurt vermenigvuldigt.

Verder bestaat de keuze uit; de Magic Wave die door een golf van waterbubbels de symbolen die op dat moment op je scherm staan door elkaar schudt en een nieuwe positie geeft, waardoor je opnieuw in de prijzen kan vallen, of de Marine spins waarmee bewegende jokersymbolen na elke draaibeurt van links naar recht over de rollen bewegen. Dit levert met de juiste combinaties gratis speelbeurten op. Wanneer de eerste joker bij rol één is aangekomen, eindigt het bonusspel.

Koningin kiezen

Naast de bonusspellen die je aangeboden worden door de koning is er nog de Royal Ball bonus. Deze krijg je als drie symbolen met het woord bonus erop verschijnen in de twee, derde en vierde rol. Tijdens dit gala selecteer je verschillende visvrouwen die je vervolgens voorstelt aan de koning als mogelijke huwelijkskandidate. Vindt de koning haar maar niets dan win je niet. Maar wanneer de koning haar goedkeurt levert je dit een multiplier op. De winst die je tot dan toe hebt behaald wordt daarmee vermenigvuldigd.

Beetje saai

De gokkast Octopus Kingdom is wel aardig, maar ook een beetje saai en niet hellemaal wat je er van zou verwachten. Misschien komt dit ook doordat de titel andere verwachtingen oproept. Octopus Kingdom zou net zo goed een spel kunnen zijn waarbij een octopus zijn koninkrijk moet verdedigen tegen vijanden. Wat dan weer een stuk spannender zou zijn.

De octopus in deze slot echter is een beetje sullig en heeft weinig verrassingen voor je in petto. De zoektocht naar een vissige huwelijkskandidate moet je aanspreken. Hoewel de animaties grappig zijn, gebeurt er verder niet veel in deze onderwaterwereld en dat gaat na een tijdje vervelen. Het muziekje op de achtergrond van deze gokkast is behoorlijk eentonig en maakt het geheel er niet beter op.