pink panther playtechBegint het melodietje al in je hoofd af te spelen? Wij kunnen namelijk aan niks anders denken wanneer we iets over de Pink Panther lezen of horen. De roze panter, die dient als een soort van detective is bekend om de tekenfilms maar werd later ook nog op het witte doek vertoond met een heuse speelfilm. Nu voegt hij aan dat indrukwekkende lijstje ook nog eens een videoslot van Playtech toe en daarmee lijkt de Pink Panther wel uitgespeeld. Maar dan begint het spel pas voor jou.

Er is namelijk een hoop om voor te spelen in dit spel. Verschillende bonussen, veel free spins en vooral veel geld liggen voor je in het verschiet. Het spel wordt gespeeld op vijf rollen en je kunt met maar liefst veertig winlijnen spelen, wat een stuk meer is dan het gangbare aantal van 25.

Het betekent dus dat je veel meer kleine prijsjes kunt winnen bij het basisspel. Het is mogelijk om te gokken nadat je een van die prijsjes gewonnen hebt maar daar zit wel een maximum aan. Bovendien is er een max bet knop, een auto play knop en kun je het spel ook eerst gratis spelen om het uit te testen.

Vier verschillende bonussen bij de Pink Panther

Uiteraard beschikt het spel over wilds, bestaande uit een afbeelding van niemand minder dan de roze panter zelf. Deze wild is niet sticky maar is wel een vervanger voor ieder ander symbool op de bonussen en scatters na. Het aparte van dit spel zit ‘m eigenlijk in de bonusgames.

Die kun je namelijk niet echt verdienen, maar die verschijnen gewoon plotseling in het spel. Dat wil zeggen, nadat je gedraaid hebt, kan het zomaar eens gebeuren dat je ineen keer in een minigame zit verstrengeld om flink wat centen te pakken. De spellen hebben allemaal hun voor en nadelen en hebben allemaal een eigen verdienmodel. Naast al deze opties om plotseling uit het niets geld te kunnen verdienen is er ook nog eens een progressieve jackpot.

Progressief wil zeggen dat iedereen die op deze kast speelt, met iedere inzet een kleine bijdrage levert aan de jackpot. Die jackpot valt te verdienen door… Inderdaad, ook pure willekeur. De kans is wel groot dat de jackpot valt wanneer je hoger inzet en de inzetten kunnen variëren van 3 cent tot 1250 euro. Nu zeggen wij niet dat je 1250 euro moet inzetten maar met de 3 cent is de kans wel enorm klein dat je de Major Pink of Minor Pink jackpot gaat pakken. Naast al deze bonussen kun je ook met de scatter nog het een en het ander doen, je kunt namelijk nog een aantal free spins verwerven met deze scatters en in die free spins heb je de beschikking tot willekeurige wilds.

Pink Panther online videoslot rollen

The Pink Panther is een goed maar chaotisch spel

Laten we over een ding duidelijk zijn. Dit is een heel leuk spel, net als vele andere tekenfilm gokkasten als The Hulk. Het nadeel van dit spel is echter wel een hele grote. Al die bonussen, scatters en wilds komen redelijk vaak voor maar je hebt werkelijk geen idee wanneer ze komen. Soms zit je een periode van 20 minuten te spelen en gebeurt er helemaal niets en dan krijg je weer ineens 3 minigames in vijf minuten.

Wij begrijpen dus heel goed dat mensen die de controle over het spel willen hebben en precies willen weten wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt, helemaal niet content zijn met dit spel. Het is namelijk een opeenstapeling van allerlei gebeurtenissen die voor veel spelers onnavolgbaar zijn en dat kan nog weleens gaan tegenwerken voor dit verder goed gefabriceerde spel. Een mooie productie van Playtech, maar wel wat chaotisch.