pirates gold slotPirates Gold is een vreemde eend in de bijt. Waarom? Simpelweg omdat het bij de klassieke slots staat ingedeeld terwijl het toch ook heel veel weg heeft van de meer moderne video slots van deze tijd. Ga maar na, dit piraten georiënteerde spel beschikt over niks minder dan vijf winlijnen en dat zeer ongebruikelijk bij de klassieke video slots.

Je zult maar zelden een fruitautomaat in de kroeg zijn tegen gekomen die vijf winlijnen had en diezelfde fruitautomaten zijn nou eigenlijk precies waar de meeste online klassieke video slots hun inspiratie vandaan halen. De makers hebben er echter voor gekozen om deze vijf rollen met negen winlijnen in een klassieke lay out te schikken en op die manier een beetje van beide soorten gokkasten. De inzet die je bij dit spel gebruikt is ook afhankelijk van de winlijnen die je gebruikt.

Je kunt namelijk al inzetten vanaf 10 eurocent maar dan speel je ook maar met één winlijn en heb je dus heel weinig kans om ook daadwerkelijk grote prijzen te winnen. Speel je met negen winlijnen speel je dus automatisch met 90 eurocent en je kunt ook nog eens de muntwaarde verhogen waardoor je uiteindelijk met een maximum van 9 euro speelt. Ook daarmee toont Pirates Gold zich zowel een klassiek als een modern spel. Het is namelijk geen heel lage inzet maar ook geen extreem hoge waardoor allerlei spelers zich met dit spel kunnen mengen.

De bonus features van Pirates Gold

Nog zoiets dat je doet denken aan een meer moderne video slot is dat je twee verschillende bonus features hebt. Waar veel klassieke spellen vooral focussen op het basisspel en eenvoudige en duidelijke regels, kun je bij Pirates Gold dus nog wel wat meer dan alleen het basisspel spelen. Beide spellen beschikken, uiteraard, over een piraten thema.

Bij de eerste beland je plotseling op zee waar je de strijd moet aan gaan met andere piraten schepen. Jij bent de kapitein van jouw schip en moet er voor zorgen dat je de buit binnen haalt. Om dit spel te activeren moet je drie gouden munten op een actieve lijn weten te draaien en dan kun je pas gaan spelen. Bij de andere moet je kiezen uit drie schatkisten, allemaal gevuld met een mooie beloning die je zeker nog kunt gebruiken in je zoektocht naar meer goud. Dat er bonusspellen aan deze klassieke gokkast zitten verbonden is ook meteen een valkuil van het spel.

Het basisspel stelt namelijk heel weinig voor en kan zich ook nog niet echt meten met de moderne kasten. Hierdoor lijkt de keuze om tussen de twee soorten te gaan zitten ook niet altijd even positief uit te pakken door dat het nergens écht in uitblinkt.

Pirates Gold slot

Geen echte pluspunten op de Pirates Gold slot

Het spel zal dus bij iedereen gemengde gevoelens oproepen omdat het geen van beiden (klassiek of modern) is. Aan de ene kant is dat leuk omdat je zo wat van beide werelden hebt maar aan de andere kant heeft het spel geen échte pluspunten zoals spellen als Mega Joker dat heel duidelijk wel hebben, en modernere spellen dat vaak ook hebben door de vele winlijnen die ze dan hebben.

Om maar eens te vergelijken, de moderne gokkasten hebben vaak rond de 20 winlijnen en dat is dan weer veel meer dan de negen winlijnen die dit spel slechts telt. Een leuke poging dus van de makers maar als wij moeten kiezen zouden we toch altijd voor de échte klassieke gokkasten gaan. Denk daar bij bijvoorbeeld aan Gold Rush of de eerder genoemde Mega Joker, die zijn overzichtelijk en hebben geen bonusgame maar je weet wel gelijk wat je nu eigenlijk aan het spel hebt.