Fluitende vogels, een rivier en een stromende waterval. Bij iedere draaibeurt hoor je een exotische muziekje. Met Rainforest Dream waan je je in een tropisch regenwoud met inheemse planten en dieren. Een droomplek waar je veel geld kunt winnen. En wat is een droom zonder beeldschone prinses, die je de weg wijst naar de gewilde bonussen. Deze eenvoudige, tropische videoslot speel je op vijf rollen met vier rijen. In totaal zijn er veertig winlijnen, die worden aangegeven door gekleurde lijnen.

Rainforest Dream: Tropisch regenwoud met hevige buien

De symbolen van Rainforest Dream zijn mooi getekend en bijzonder kleurrijk. Vooral tegen de zwarte achtergrond. Ze bestaan uit bloemen en dieren die je zoal in het regenwoud kunt tegen komen. De bloemen zijn tropisch in de kleuren rood, paars en roze en leveren ook nog iets op, aangezien je met het symbool waar alle bloemen op staan een bonusspel met gratis draaibeurten in de wacht sleept.

De dieren zijn kunstig getekend, maar de meeste ervan wil je eigenlijk liever niet tegenkomen tijdens je tocht door de jungle. Op de rollen verschijnen een zwarte panter, een boomslang en een groene (gif) kikker. Daarnaast ogen de kever, de toekan en het doodskopaapje dan toch een stuk vriendelijker.

Legende

De makers van WMS hebben bij deze online gokkast een heel mysterie bedacht. Het verhaal achter dit spel is een legende die je, als je dapper genoeg bent, de weg door het magische woud zal wijzen. Na deze tocht zul je aankomen bij de schat. Dit is natuurlijk best aardig bedacht, maar legende of niet dit spel speel je natuurlijk vanwege de goede winkansen.

Prinsessen

Om je winkansen te vergroten is er een Amazone prinses in het spel. In de online gokkast verschijnen er twee symbolen waar deze prinses op staat. De verticale prinses, met bovenlijf, is een bonusspel. De horizontale prinses, alleen het gezicht, is de joker, in het spel wild genoemd, en helpt je op weg naar ongelofelijke hoge beloningen. Deze jokerprinses blijft vast op de rol staan gedurende vijf draaibeurten.

rainforest dream

Hoge inzet

Wanneer je met een grotere inzet wilt spelen, druk je op de rode big bet knop links in het scherm. Daarmee speel je vijf automatische draaibeurten met een hogere inzet. Eigenlijk is dit niets anders dan bij andere slots waar je automatische draaibeurten kan instellen, alleen hier wordt je verleidt om ook je inzet te verhogen. Of dit echt meer oplevert is natuurlijk de vraag. Vanuit de big bet modus kun je terecht komen bij het prinsessenbonus spel. Wanneer de prinses verticaal verschijnt op de eerste rol dan krijg je horizontale prinsessen als jokers op twee andere rollen.

Tropische regen

Zoals in alle jungles vallen ook Rainforest Dream zware tropische regenbuien. Eén van de bonusspellen heet dan ook de moesson. Dit bonusspel wordt automatisch geactiveerd tijdens het spel. De bliksem slaat in op bepaalde plaatsen op de rollen en daar verschijnen de prinsessen als jokers.

Bloemen

Naast de moessonbonus heeft dit spel ook nog de Free Spin bonus. Deze krijg je wanneer het bonussymbool met de tropische bloemen, op rol één, drie of vijf verschijnt. Hiermee verdien je acht gratis draaibeurten die blijven draaien totdat je winst hebt behaald. Helaas is hierna de koek op en kun je in dit bonusspel geen extra gratis draaibeurten verdienen.

Rustgevend

Rainforest Dream heeft iets rustgevends. Het spel draait niet echt snel maar je voelt je daardoor ook niet opgejaagd. De gokkast is eenvoudig en heeft weinig extra spelmogelijkheden, waardoor je inzet en de verhoging daarvan overzichtelijk blijft. Door de mooie vormgeving en de rustige, exotische muziek is deze online gokkast een welkome variant tussen de andere gokkasten in de online gokkasttenten.