royal masquerade videoslotZo chique als het klinkt, is het ook werkelijk. Wanneer je Royal Masquerade speelt waan je je in een heuse opera zaal of in een van de sfeervolle straatjes van Venetië. Het is kast voor mensen die weer eens wat anders willen dan een hoop geweld of opvallende cartoons. Royal Masquerade houdt het simpel maar straalt klasse uit. In dit spel speel je maar met 10 winlijnen, iets wat echt heel weinig is voor een online gokkast of videoslot.

De symbolen, die variëren van een hofnar tot een aantrekkelijke jongedame, zijn verspreid over 5 rollen en je kunt je inzet veranderen van 1 cent tot 100 euro. Wanneer je maar 1 cent inzet heb je trouwens wel te maken met het feit dat je ook maar met 1 winlijn speelt en dus raden we je aan om met minsten 10 cent te spelen zodat je de winlijnen optimaal kunt benutten. Dat is dus ook meteen een van de voordelen van een spel dat maar zo weinig winlijnen heeft, je kunt met een lage inzet al maximaal gebruik maken van het aantal winlijnen. Verder beschikt Royal Masquerade over een autoplay knop zodat je het tempo er goed in kunt houden en er zit ook een max bet knop in verwerkt.

Alles draait om de maskers bij de Royal Masquerade

Eigenlijk draait dit spel maar om één ding, en dat zijn de gouden maskers (de scatters in dit spel) die je moet verzamelen. Wanneer je die namelijk drie weet te draaien op verschillende rol, krijg je vijf free spins waarmee je heel snel heel veel geld kan verdienen. Het aantal wilds dat je kan krijgen tijdens de free spins is namelijk zo ontzettend groot, dat je automatisch een mooi bedrag overhoudt aan deze free games. Het aantal wilds dat je in het basisspel krijgt is dan wel minder, maar ook nog wel van een redelijk niveau.

Vaak komen de wilds ook nog eens ‘stacked’ wat wil zeggen dat ze met meerdere tegelijk op een rol komen om jou nog meer kans te geven op een paar goede combinatie voor wat geld. Het nadeel van dit spel is echter dat er verder niet heel veel om voor te spelen is. Je moet echt hopen op de scatters en dan kun je ook veel verdienen, maar echt lang plezier heb je er ook niet van met je vijf gratis spins. Voordat je het weet is het alweer voorbij en moet je gewoon gaan betalen om weer naar de drie scatters op zoek te gaan.

royal masquerade play 'n go

Te weinig opties bij de Royal Masquerade

We moeten eerlijk zijn. Dit spel bied je gewoon te weinig waar voor je geld. Het spel is heel simpel en overzichtelijk en is mooi vormgegeven maar qua spelopties is het niet genoeg en kan het niet concurreren met andere kasten. Wanneer je zo lang moet wachten totdat je de scatters te pakken hebt, en dan krijg je vervolgens nog maar vijf free spins, dan is er voor ons weinig motivatie om door te blijven spelen.

Natuurlijk, het geld dat wordt uitgekeerd wanneer je wel een keer de free spins krijgt, is van een hoger level dan bij de meeste spellen, maar dat moet ook bijna wel. Het meest vervelende is echter nog wel dat je maar met tien winlijnen speelt. Hierdoor heb je soms een beurt of 15 achter elkaar, zonder dat je ook maar iets van een klein prijsje wint.

Ook komen er vaak wilds in je beeld, op plekken waar je er eigenlijk niks aan hebt. Je krijgt dus wel een hoop wilds, maar je kunt er zeker niet altijd goed mee combineren. Wij vinden dit echt geen aanrader voor mensen die ook voor het spelplezier gaan, maar begrijpen goed dat mensen die van het eenvoudige spelletje houden hier wel hun plezier uit kunnen halen.