Star Trek; beam me up Scotty

Na al de spelthema’s die in het teken stonden van prachtige natuurdecors en historische figuren gaan we nu naar een ander bekend thema toe. Een thema wat eigenlijk nooit uit de mode is geweest, en wat toch telkens weer in de bioscoop terug komt. Trekkies van over de hele wereld dwepen ermee, en generaties zijn ermee opgegroeid. We hebben het hier over Star Trek.

Deze prachtige gokkast van WMS is niet in het thema van de nieuwste Star Trek films; we hebben het hier over de echte klassieke uitvoering. De uitvoering die na al die jaren van vernieuwing toch nog steeds het meest geliefd is. We hebben het hier over de uitvoering met Kapitein Scotty en Docter Spock. Alle nieuwe tegenstanders ten spijt in de moderne Star Trek edities; niets haalt het bij de kwaadaardige Klingons. Jij scheept in bij het ruimteschip van Star Trek; je gaat dapper door de melkweg sterrenstelsel heen, daar waar nog nooit iemand is geweest. Je stapt in op een onvergetelijke reis waar schatten te verdienen vallen. Jij stapt in, omdat je de schat van de Klingons wil veroveren. Je verdient medailles in dit spel die ieder een onschatbare waarde vertegenwoordigen, en jouw doel is duidelijk; rijkdom vergaren. En dat zou je nog zomaar kunnen gaan lukken bij dit bijna retro aandoende Star Trek slots spel.
star trek

Star Trek, het uiterlijk van het spel

Wanneer je het spel Star Trek gaat spelen monster je dus aan in een ruimteschip. Je gaat mee het universum in. Dit universum is dan ook tegelijk de achtergrond waartegen de symbolen staan. Je speelt het spel met een aantal geliefde thema symbolen. De symbolen in dit gave Star Wars spel worden vertegenwoordigd door het Insigne, Spock, Captain Kirk, of Mc Coy. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een laser gun, schilden, een tweetal controle panelen en de beamer waarmee je kan worden opgenomen in het ruimteschip. Daarnaast wordt het Feature logo gebruikt in dit spel. Als wild symbool is gebruik gemaakt van het Star Trek logo.

Er gebeurt zo enorm veel in dit spel dat het haast teveel is om het allemaal te willen begrijpen voordat je het spel gaat spelen. Er zit een aantal indrukwekkende features in dit spel verwerkt, inclusief Scotty’s Wild Reel. Op het moment dat Scotty in beeld verschijnt zullen 1 of 2 wielen compleet worden gevuld met Scotty Wild symbolen. Wanneer daarnaast doctor Spock ten tonele verschijnt in de vorm van een vermenigvuldiger, zullen de winsten overal vandaan komen rollen. Je kan dan zomaar een winst behalen van 3x tot 10 x vermenigvuldiger. Net zoals in iedere goede ruimtereis hoort het Enterprise schip regelmatig voorbij te komen. Wanneer het Enterprise schip voorbij komt vliegen zullen alle winnende combinaties veranderen in een van de volgende symbolen; het Wild symbool, het Feature logo, het Insigne, Spock, Kirk of McCoy om verdere uitbetalingen te bevorderen. Het Star Trek logo is in dit geval het Wild symbool.

Star Trek; jouw winsten als Red Alert

Op het moment dat je drie of meer Feature symbolen op je scherm hebt zal de Red Alert modus worden ontgrendeld. In deze modus zal je een onbeperkt aantal spins verkrijgen op een afwijkende set wielen. Deze set wordt gebruikt tijdens jouw free spins, en iedere winnende spin blaast een van de mogelijke vermenigvuldigers weg, waardoor je winst kan maken met free spins die oplopen van 2 keer tot 15 keer winst. Wanneer je een niet-winnende spin hebt verlies je 1 tot 5 schilden. De bonus ronde is klaar wanneer jij alle 5 je schilden hebt verloren. Op het moment dat je echter 3 schilden in een spin terug wint komt de sterkte van jouw schilden weer op de volle 100 procent te staan. Wanneer je vijf Feature symbolen over je wielen hebt krijg je een uitbetaling van 75.000 munten. Iedere keer dat je de Red Alert triggert ontvang je een medaille. Daarbij ontvang je iedere keer een Star Trek medaille wanneer je de 15x multiplier wint. Om bij het volgende episode te komen heb je 50 medailles nodig. Dit is dan ook een spel wat je niet eenmalig speelt; je bouwt een medaillescore op waarvoor je terug blijft komen.