Subtopia is een NetEnt videoslot die je meeneemt naar een onderzees avontuur. Je moet een verloren stad verkennen verzonken in de oceaan, en ondertussen ontmoet je veel interessante personages met de kans op het vinden van vele mooie schatten. Subtopia speelt zich af onder de zee, en zowel de afbeeldingen als geluiden zijn ontworpen om dit thema te accentueren.

De personages in het spel zijn menselijk, maar ze komen allemaal duidelijk uit een wereld die onder de zee ligt. Er zijn diepzee duikpakken, onderzeeërs, en tal van andere symbolen die je niet aan land vindt. Het decor voor het spel is een mysterieuze onderwaterwereld stad zoals Atlantis. De bonus features en symbolen zijn allemaal ontworpen met een nautische knipoog.

subtopia

Subtopia spelen

Subtopia is geen erg uitgebreide online gokkast maar heeft natuurlijk wel een aantal speciale functies. Met Subtopia heb je wel de mogelijkheid om veel geld te winnen, en dat is het belangrijkste. Dat kan onder andere met de Multipliers tot 6x je prijs. Je speelt Subtopia op 20 winlijnen met 5 rollen, en je kunt tot maximaal 10 munten per lijn inzetten met verschillende denominaties variërend van een cent tot 50 cent per draai. Deze laatste inzet kost je dan wel €100 per spin!

De prijzen betalen alleen van links naar rechts. Zoals gebruikelijk zijn de lage prijzen gereserveerde voor de A-K-Q-J-10 kaartsymbolen. Om grotere winst te maken moet je de personages van het verhaal op de rollen draaien. In totaal zijn er tien verschillende symbolen voor een directe winst, maar dan moet je wel minimaal drie dezelfde symbolen op de rollen krijgen.

Specials

Subtopia beschikt ook over de klassieke Wild en Scatter symbolen. Het Wild symbool is duidelijk gemarkeerd, en vervangt elk van de standaard symbolen behalve de Scatter of speciale feature symbolen. Het Scatter symbool is een kompas, en betaalt automatisch uit als je er 2 of meer draait willekeurig op de rollen. Er zijn 2 speciale functies in Subtopia. Als je drie of meer van de Scatter symbolen krijgt activeer je de altijd populaire gratis spins.

suptopia 2

Daarnaast zal er een Multiplier Meter verschijnen op het scherm voor een aantal van deze spins die je winst willekeurig verhogen met een factor 2x tot 6x. De volgende speciale feature is de Random Multiplier functie. Deze functie kan het bedrag dat je zult winnen tijdens een bepaalde draai direct veranderen x2, x3 of x5. Voor grote prijzen in Subtopia zijn er twee manieren om dat te bewerkstelligen.

De eerste is om bijvoorbeeld een aantal van de roodharige wetenschapper te krijgen, die maar liefst 2.000 credits per munt uitbetaalt voor 5 dezelfde op een winlijn. Een andere route naar rijkdom is het draaien van de Scatter symbolen en de Multiplier. Subtopia is een spannende online gokkast met een leuk onderwater thema, maar met niet al te veel extra’s.