The Great Egypt; gokken met de farao’s

Het spel The Great Egypt van EGT is een eenvoudige gokkast, die doet denken aan de traditionele gokkasten uit Las Vegas. Het thema van de gokkast is uiteraard Egypte en dan wel het Egypte uit de tijd van de farao’s. De bekende plaatjes van gokkasten zijn in deze gokkasten vervangen door onder andere farao’s, afbeeldingen van hiëroglyfen, heilige katten en sfinxen. De andere symbolen worden ingenomen door cijfers en letters. Ook kent deze gokkast een scatter functie, maar daarover zo dadelijk meer.

Lijnen en inzet

The Great EgyptDit spannende spel kun je op verschillende manieren spelen. Hoeveel wil jij inzetten? En met hoeveel winlijnen wil je spelen? Het is allemaal aan jou. Je kunt met 1, 3, 5, 7 of 10 lijnen spelen. Deze lijnen lopen van links naar rechts, behalve in het geval van de Scatter. De Scatter kaart loopt namelijk van rechts naar links. Ook de inzet is behoorlijk divers bij dit spel. Je kunt met 10, 20, 50, 100 of 200 credits tegelijk spelen. Als je met meer lijnen speelt maak je per beurt meer kans op winst en als je hoger inzet is je winst uiteraard groter.

Hoe werkt het

The Great Egypt is heel makkelijk te spelen. In principe hoef je nergens aan te denken. De regels die gelden zijn als volgt. Bij drie gelijke symbolen heb je winst. Hoe hoog die winst precies is hangt af van de symbolen en jouw inzet. Daarnaast moeten de symbolen uiteraard wel op een van de door jouw ingeschakelde winlijnen liggen. Je kunt ook een Wild afbeelding gebruiken in zo’n combinatie. Een Wild kan namelijk ingewisseld worden voor ieder ander symbool. Het is een spel met 5 rollen en 10 lijnen. In totaal zijn er 13 verschillende kaarten en een daarvan is dus een Wild kaart en een daarvan is een Scatter kaart.

Een bekend spel

The Great Egypt is dus een heel herkenbaar spel. Dat kan natuurlijk positief of negatief zijn afhankelijk van de speler. Iemand die geniet van een gokje en graag speelt op een traditionele gokkast zal gelukkig worden van dit spel. Het werkt simpel, alles is overzichtelijk en je weet waar je aan toe bent.

Voor mensen die juist graag wat nieuws proberen zou The Great Egypt ook een beetje tegen kunnen vallen. Er zijn geen hele vernieuwende spelelementen, behalve de Gamble feature. Verder is het ook geen heel flitsend spel met felle kleuren of uit elkaar spattende symbolen en dergelijke. De animaties zijn dus simpel en ook het spel is bekend. Of dat juist positief is of niet, is aan jou om te beslissen.

The Great Egypt gokkast

De Gamble functie

Wat wel een hele leuke toevoeging van deze gokkast is, is de zogeheten Gamble functie. Wanneer je wint kun je kiezen om het normale spel voort te zetten of om te gokken met je winst. Dat tweede, de Gamble functie, is erg leuk om te doen en geeft het spel een extra dimensie. Wanneer je kiest voor Gamble flikkert er een kaart tussen rood en zwart op het scherm. Aan jou de opdracht om te raden welke kleur het is. Raad je goed dan verhoog je je winst. Hierbij kun je na iedere keer goed raden je winst pakken of verder gokken. Als je verkeerd raad, dan raak je alles kwijt. Dit is dus een hele spannende functie in het spel, waarmee je snel je winst kunt verhogen.

Alles werkt vlot

Alles werkt in ieder geval vlot bij dit spel. Daardoor kun je bezig zijn met waar het spel voor bedoeld is, namelijk een gokje wagen. Er is geen grote concentratie voor nodig en je kunt dus rustig een drankje drinken of een praatje maken, terwijl je een spelletje speelt.

Conclusie

Al met al is The Great Egypt een hele leuke gokkast. Simpel in uitstraling, overzichtelijk, niet heel erg druk, maar met een hele leuke functie om je winst te verhogen, namelijk de Gamble functie. Iedereen die van gokkasten houdt kan zich hier prima op vermaken.