wisps gokkastOntspannen en ondertussen hopen op wat winst. Misschien ondertussen al een beetje wegdromen over wat je met die winst zou gaan doen. Isoftbet heeft de meest uiteenlopende online gokkasten gemaakt, van heavy metal, tot zeer vrolijk tot ontspannen. Wisps behoort tot de ontspannen categorie wat betreft gokkasten.

Hoe ziet Wisps eruit?

Wisps heeft een vrij donker uiterlijk, met opvallende lichtaccenten. De achtergrond is donkerpaars met hier en daar wat lichter paars of blauw er doorheen. Heel zacht komen er wat lichtere puntjes doorheen, als bij een sterrenhemel. De kast zelf is strak vormgegeven. Rechte, strakke lijnen bepalen de vorm. De knoppen hebben wat kleurverloop, met daarin zwart, blauw en paars. Hierdoor lijken de knoppen een beetje bol te zijn. Bovenaan staat de naam, Wisps, alsof die met licht geschreven is. Ook de symbolen geven licht. De normale symbolen lijken met een soort neonverlichting omlijnd te zijn.

De andere symbolen lijken net als de naam, met licht getekend te zijn. Deze symbolen hebben verschillende vormen. Zo lijkt het alsof er bij de wild twee vissen om elkaar heen zwemmen, de scatter lijkt op een vlinder en verder lijkt er nog een op een bloem en een op een mooie lichtgevende kwal (kwallen kunnen ook best mooi zijn). De andere symbolen zijn wat minder duidelijk qua vorm, al zijn ze allemaal erg sierlijk.

Dat staat overigens tegenover de rechte lijnen van de kast zelf, maar samen vormt dit een mooie balans waardoor het geheel een bepaalde rust uitstraalt. De muziek klinkt kunstmatig, maar past perfect bij het rustige en sierlijke uiterlijk. Je krijgt een beetje het gevoel van knappende luchtbelletjes in een droomwereld. Alles bij elkaar maakt het een mooie gokkast.

Hoe werkt de gokkast Wisps?

Wisps is een videoslot met 5 rollen en 243 mogelijke wincombinaties. Deze wincombinaties kunnen enkel van links naar rechts geteld worden, maar soms ook van rechts naar links. Wisps is vrij basic, maar zeker niet saai. In het spel zit een wild, een scatter en een transformer. De wild kan een symbool vervangen om hiermee een winnende combinatie te verkrijgen. Enkel de scatter en de transformer kan die niet vervangen. Als je drie of meer scatters op de rollen ziet, krijg je 15 gratis spins.

Bij 3 scatters krijg je in deze rondes 5 keer je totale inzet. Bij 4 scatters is dit 10 keer je totale inzet en bij 5 scatters is dit maar liefst 25 keer je totale inzet. Voor de gratis spinrondes beginnen, kun je kiezen op welke manier de wild wordt ingezet. Hierbij kun je kiezen uit ‘bouncing wilds’, waarbij per spin 1 tot 5 symbolen geheel random kunnen veranderen in wilds, of ‘spiral wilds’, waarbij per spin 1 tot 3 rollen een gehele wild kunnen worden.

Bij beide gebeurt dit geheel willekeurig, dus je hoeft er niet altijd een winnende combinatie mee te verkrijgen. Naast de scatter en de wild, is er ook nog een transformer symbool. Tijdens de ‘links naar rechts’ modus kan deze op de middelste rol tevoorschijn komen. Als dit gebeurt, zal die alle normale, dus minder winst opleverende symbolen en zichzelf, veranderen in 1 normaal symbool van dezelfde soort. De winst die je hiermee krijgt, wordt extra opgeteld naast de normale winst uit die ronde. Wisps heeft helaas geen jackpot en je kunt daarnaast ook niet gokken met de winst die je in een ronde gekregen hebt.

De minimale en maximale inzet

Wisps iSoftBet Bij Wisps is het mogelijk gratis te spelen. Dit is handig als je eerst even wilt kijken hoe de kast werkt voor je met geld gaat spelen, of als je het gewoon leuk vindt om zonder winst of verlies te spelen. Als je wel geld wilt inzetten, is de laagste inzet per draai €0,50. De maximale inzet bedraagt €25,-. Hierbij kun je kiezen uit een muntwaarde 1, 2, 5 of 10 cent en een inzet van 50, 100, 150, 200 of 250 munten.

Wat vinden wij van de gokkast Wisp?

Wisp heeft een prachtig uiterlijk dat goed in z’n geheel is doorgezet. Alles past bij elkaar en vormt een perfecte balans. Het spel is vrij eenvoudig, maar ook dat past goed bij het rustige thema dat veel lijkt op Fruit Zen.

Het enige nadeel is dat de prijzen niet heel erg gul zijn, waardoor je eigenlijk wel heel erg veel geluk moet hebben, als je de inzet die je er al in hebt gestoken, er ook weer uit wilt halen. Ook in de gratis spinrondes is het moeilijk een grote prijs te krijgen. De random wilds zijn leuk, maar komen zeer vaak net op de verkeerde plek terecht waardoor je alsnog geen prijs hebt. Qua uiterlijk dus perfect, maar qua spel een beetje jammer.