Wizard of Oz Ruby Slippers; Stap in Dorothy’s rode schoentjes.

Voor Dorothy in het land van Oz waren haar schoenen heel belangrijk. Ze had een paar rode schoentjes en door die tegen elkaar te klappen kon ze naar huis toe gaan. WMS vond dit zo’n magisch thema dat ze er een heel spel naar hebben vernoemd. Wizard of Oz Ruby Slippers. Dit spel is het tweede deel uit de Wizard of Oz trilogie. Het spel Wizard of Oz Ruby Slippers vormt een drieluik samen met Wizard of Oz en Wizard of Oz Wicked Richess.

Je kan natuurlijk één van de drie spellen blijven spelen, maar het is het leukste om ze alle 3 eens uit te proberen. Daar waar namelijk bij een film doorgaans deel 2 een matige versie is van deel 1, en deel 3 niet meer om aan te zien is, heeft spelontwikkelaar WMS hier een staaltje kunstwerk afgeleverd. Het spel Wizard of Oz Ruby Slippers legt de nadruk zoals de titel al zegt op de rode schoentjes van Dorothy. Ze spelen later in het verhaal een heel bijzondere rol.

Wizard of Oz Ruby Slippers, het uiterlijk van het spel.

Je speelt het spel Wizard of Oz Ruby Slippers op een set van 5 wielen, en 3 rijen, waarbij je de beschikking hebt over 30 winlijnen. In het spel zitten maar liefst 4 speciale bonus rondes verwerkt, waardoor het spel verslavend leuk is en je keer op keer opnieuw met de Rode Schoentjes wil gaan spelen. Het spel Wizard of Oz Ruby Slippers speelt zich af tegen een groen licht wat een weerkaatsing is van de Smaragden Stad. De wielen waarop je het spel speelt vormen de gele stenen straat.

Het basis spel is redelijk eenvoudig te spelen voor een slots spel, maar daar waar de rode schoentjes hun magie tonen wordt het spel wat gecompliceerder. De rode schoentjes kunnen namelijk meerdere combinaties van symbolen triggeren en dit zal de eerste keer wat lastig uit te zoeken zijn. Wanneer je het spel echter speelt raak je al snel bekend met de bijzondere spelelementen die WMS heeft verwerkt in dit gave spel. De bonus spellen zullen regelmatig voorkomen in je spel, maar niet vaak genoeg naar jouw zin.

wizard of oz ruby slippers

Symbolen

Je ziet een aantal heel vriendelijke symbolen in dit vrolijke spel terugkomen. Zo tref je onder andere Glenda de goede heks, Toto, lolliepops en appels voorbij komen. Daarnaast kom je ook een aantal andere klassieke iconen uit de film The Wizard of Oz voorbij komen zoals de Gemene Heks, haar zandloper en Dorothy’s rieten mandje. Er zit ook een aantal symbolen in het spel verwerkt die een hogere waarde vertegenwoordigen. Een van die symbolen die jou een hoge winst bezorgen is het symbool met daarop de Tin Man, Dorothy, de vogelverschrikker en de angstige leeuw terwijl ze samen onder een regenboog lachend naar je kijken. Dit symbool wordt vergezeld door een geluidseffect van het blije magische thema van het verhaal.

Er zit ook een standaard Wild symbool in dit spel verwerkt; het gaat dan om het Wizard of Oz logo met de rode schoentjes erin verwerkt. De schoentjes zitten midden in de letter O verwerkt. Er zit ook een scatter in het spel The Wizard of Oz Ruby Slippers verwerkt; niemand minder dan de Wizard in eigen persoon speelt deze rol. Deze tovenaar had in de film Wizard of Oz maar weinig toverkracht, maar in dit spel heeft hij toch behoorlijk wat in te brengen. De Wizard is in staat om spins opnieuw te triggeren en daarnaast kan hij je score doen vermenigvuldigen met een score die kan oplopen van 5 keer tot wel 10 keer.

Jouw winst bij Wizard of Oz Ruby Slippers

Bij dit spel kan jij je inzet zo hoog maken als je zelf wil. Je kan beginnen met een instap inzet van 1 cent per winlijn waardoor je het spel met minimaal 30 cent speelt. Denk eraan dat je dan in geval van een winst of een bonus ook een extra lage winst behaalt. Het symbool van de rode schoentjes kan zomaar random verschijnen op je scherm bij iedere willekeurige spin. Wanneer je de rode schoentjes tegen elkaar ziet tikken op je controle paneel weet je dat dit spelonderdeel is begonnen. Daarnaast heeft Glenda de goede heks roze bubbels die op het scherm drijven en een heel wiel in gestapelde wilds kan veranderen. In totaal kunnen er wel 4 wielen veranderen in gestapelde rode wilds. Kristallen bollen zullen je eveneens geluk brengen in dit spel; je wint dan 500 keer je totale inzet.