De Griekse oppergod Zeus speelt, zoals de naam al doet vermoeden, de hoofdrol in deze online videoslot. De wind waait om de berg Olympus, waar de Griekse god van hemel en aarde heerst. Het geluid van een vogel doet denken aan een rondcirkelende gier en in de verte klinkt gedonder. Bij deze online gokkast heb je maar één duidelijk doel. Je moet zoeken naar dezelfde symbolen zodat je veel geld kan winnen.

Zeus 1000: Winst vanaf de berg Olympus

In deze online gokkast van het softwarebedrijf WMS speel je op twee speelvelden. Een standaard kolom met vijf rollen en vier lijnen en een grote kolom met van vijf rollen met twaalf rijen. Daarmee is de opzet van deze gokkast hetzelfde al die van de Epic Monopoly gokkast, al oogt het scherm van Zeus 1000 een stuk rustiger en heb je meer overzicht. Waarschijnlijk komt dit door de rustige kleuren en de mooie vlakheid van de symbolen.

Symbolen Zeus 1000

De symbolen die gebruikt worden in de Zeus 1000 gokkast ben je waarschijnlijk al eerder tegengekomen in de andere gokkasten van WMS, die gebaseerd zijn op de Griekse mythologie. De gokkasten Kronos, Zeus en Zeus 3 gebruiken allemaal dezelfde afbeeldingen, waaronder de god Zeus met wit haar en witte baard, de tempel Parthenon, het vliegende paard Pegasus. Daarnaast komen de oude kaartsymbolen in de letter A, Q en J en de Griekse helm, strijdwagen en urn ook allemaal weer voorbij op de rollen van deze mooie gokkast.

zeus 1000

Twee jokers

De Zeus 1000 gokkast heeft maar liefst twee jokers, of zogenaamd wilds. De joker symbolen verschijnen slechts in het kleine speelveld en niet in het grote. Maar als je vier jokers draait dan worden deze gekopieerd naar het grote speelveld.

Dat zorgt voor honderd winlijnen op deze online gokkast waarop je tussen de vierhonderd en duizend keer je inzet kan winnen. Bovendien kunnen de jokersymbolen in deze online gokkast een hele rol vullen en dit vergroot je kans op een winnende combinatie behoorlijk. Je kan inzetten vanaf 1 cent per twee lijnen, dus met honderd winlijnen is je minimale inzet 50 eurocent. Natuurlijk kan je dit instellen met veel hogere bedragen.

Gratis draaibeurten

Naast de jokersymbolen zijn er natuurlijk ook in dit spel gratis draaibeurten te winnen. Wanneer je drie symbolen hiervoor in willekeurige volgorde op de rollen komen, krijg je al een gratis draaibeurt. Niet alleen Zeus zelf speelt een belangrijke rol, ook zijn handen moet je in de gaten houden. Wanneer deze drie keer of meer verschijnen op de eerste, derde en vijfde rol, mag je de Free spins bonus spelen. Hoeveel gratis draaibeurten je krijgt en hoe vaak ze je inzet vermenigvuldigen ligt aan het aantal bonussymbolen dat je op dat moment op alle rollen heb staan.

Vermenigvuldiger

Wanneer je drie bonussymbolen op de rollen hebt staan en de handen van Zeus verschijnen dan krijg je tien gratis draaibeurten en stad de multiplier op twee. Je inzet vermenigvuldigt dus twee keer. Heb je vier bonussymbolen dan draai je vijftien keer gratis en vermenigvuldigt je inzet maar liefst tien keer.

Spannend

Echt spannend wordt het al je vijf bonussymbolen op de rollen vindt. Je krijgt dan twintig gratis draaibeurten en de multiplier staat ook op twintig. Dat is twintig keer je inzet. Als het je lukt om zes bonus symbolen op de rollen te spelen, krijg je dertig gratis draaibeurten en tevens het hoogste getal op de vermenigvuldiger, namelijk vijfentwintig.

Aanvulling

De Zeus 1000 gokkast is niet echt verrassend of vernieuwend, maar hem een keer uitproberen is zeker de moeite waard. Het spel oogt mooi en is makkelijk te spelen. Als je al eerder de online gokkasten met onderwerpen uit de Griekse oudheid hebt gespeeld en deze zijn je bevallen, dan is Zeus 1000 een aangename aanvulling hierop. Met de twee jokersymbolen, de bonusspellen en de hoge multipliers is een gokje op deze gokkast zeker de moeite waard.