Zeus, begeef je onder de goden

De Griekse mythologische oudheid heeft al veel ontwerpstudio’s geïnspireerd om met mooie producties op de proppen te komen. Filmstudio’s putten nog steeds uit deze onuitputtelijke bron, en ook schrijvers van boeken blijven met verhalen over de goden en de godenzonen uit het oude Griekenland de lezers vermaken. De game industrie blijft wat dit betreft gelukkig niet achter; spelers van slot spellen kunnen zich ook onder de Griekse goden begeven met een continue stroom nieuwe spellen. Een van die spellen is Zeus. Zeus is één van de slot spellen van WMS die over dit goddelijk leuke thema gaan. Het spel Zeus is een onderdeel van een trilogie. Samen met Zeus 1000 en Zeus 3 vertelt dit spel het verhaal van de griekse god Zeus die onder de belangrijksten mag worden gerekend in de Griekse godenwereld.

Het spel Zeus zal je ten volle begrijpen wanneer je naar de spelregels hebt gekeken en wanneer je de wintabel hebt bestudeerd. Dit spel belooft jou grote uitbetalingen en die zijn dan ook het hoofdonderdeel van dit spel. Je mag dit spel vergelijken met het spel Cleopatra wat door de concurrent werd uitgegeven. WMS weet met het spel Zeus de spijker op de kop te slaan; spelers van slot spellen houden van historie en ze kennen hun klassiekers, maar de winst staat op de belangrijkste positie. Daarnaast willen het oog en het oor echter ook heel wat, vandaar dat WMS ook aan dit spel Zeus behoorlijk wat aandacht heeft besteed op dit gebied.

Zeus, het uiterlijk van het spel

zeusJe speelt het spel Zeus in de hemelse gewesten, met als achtergrond een tempel. De symbolen die je bij dit spel tegenkomt zijn allemaal geheel in lijn met het thema van het spel. Je treft natuurlijk Zeus, maar ook Pegasus het vliegende paard, een Griekse oorlogsboot, een helm, een vaas, een lauwerkrans, een harp en zilveren en gouden munten. Een symbool wat duidelijk ontbreekt in het spel Zeus is het kaart symbool, maar met zo’n rijkdom aan Griekse Mythologische symbolen is het begrijpelijk dat er geen ruimte meer voor was bij de ontwerpers van dit spel.

Er zit een drietal symbolen in dit spel verwerkt wat absoluut moet worden genoemd. We hebben het dan als eerste over het wild symbool, de scatter die als de bliksemschicht verschijnt, en het Zeus symbool wat het hoogst uitbetalende winsymbool is. Het symbool van de bliksemschicht is het symbool wat de bonus ronde aanvuurt, en je kan uitbetalingen winnen doordat er rijen worden aangevuld met dit symbool. Het scatter symbool en de donderende bliksemschicht kunnen niet met het wild symbool worden gecombineerd om winrijen compleet te maken. Het Zeus symbool komt in groepen voor tijdens een of meerder bonus rondes.

Jouw winst bij Zeus

Jij kan het spel Zeus spelen met een inzet die zo hoog is als je dat zelf wil. Je inzet kan minimaal 1 cent per winlijn zijn waardoor je het met minimaal 30 cent per spin kan spelen. Hoeveel of hoe weinig je inzet is echter ook voor het grootste deel bepalend voor jouw winst bij het spel Zeus. Zet je minimaal in, dan zal jouw winst ook minimaal zijn. Durf je maximaal in te zetten, dan zal jij ook een goddelijk hoge winst kunnen binnen halen. Het maximum wat je bij Zeus kan in zetten is 5 euro per winstrij. Je kan dus maximaal 150 euro inzetten wat je op een maximum winst van 2500 euro kan komen te staan. De wilds kunnen worden gestacked waardoor je maximale winsten kan behalen.

Zeus heeft een aantal heel winstgevende bonus spellen en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het zo’n populair spel is bij spelers over de hele wereld. De free spins bonus verkrijg je door 3 of meer scatter symbolen op je wielen te krijgen. Heb je 3 scatter symbolen, dan krijg je 10 free spins. Heb je 4 scatters, dan krijg je 25 free spins, en heb je vijf scatter symbolen dan win je wel 100 free spins. Je kan de free spin modus ook triggeren tijdens de bonus rondes waardoor je er nog meer kan behalen. Al die tijd blijft jouw inzet hetzelfde als tijdens je laatste spel voor je de bonus rondes in ging. Laat jouw inzet dus altijd de moeite waard zijn!