Waar qua spelbeleving voor het inzetten op een videoslot alles begint bij het thema is het belangrijk om te weten dat je hier in een eeuwenoud Grieks gevecht terecht zal gaan komen. Hoewel het in het volledig geanimeerde graanveld nog rustig lijkt te zijn kan de sfeer toch ineens snel om gaan slaan. Om deze 300 Shields videoslot goed speelbaar te maken heeft NextGen gezorgd voor een uitstekende lay-out. Niet overdreven veel knoppen, maar wel alle functies die je nodig hebt om richting prijzen te kunnen werken. Bovendien kun je bij 300 Shields rekenen op een hoge beschikbaarheid. Binnen het gokkasten assortiment is dit spel namelijk 24 uur per dag beschikbaar, waardoor spelen mogelijk zal zijn op de momenten dat je er zelf tijd voor beschikbaar hebt.

Plaats je inzet per draai bij 300 Shields

300 Shields
Bij 300 Shields hoef je niet te spelen met een vaste inzet, maar kun je per draai bepalen hoeveel geld er gespeeld wordt. Bovendien kun je er ook voor kiezen om 300 Shields gratis te spelen, waardoor je geen verlies kunt maken en het spel dus gewoon direct uit kunt gaan proberen. Op het moment dat je kiest voor een echt geld inzet zal je bij deze videoslot moeten bepalen welk aantal winlijnen je speelt.

Maximaal kun je namelijk spelen met 25 winlijnen, maar inzetten met minder lijnen is eventueel ook een optie. Zoals bij veel NextGen videoslots geldt ook voor deze dat muntwaardes gekozen kunnen worden van 1 cent tot en met 2 euro. Minimaal zal je daarmee spelen met een bedrag van 25 cent en maximaal kan er met een bedrag van 50 euro op de rollen gespeeld worden. Bij het bepalen van deze inzetlimieten zijn wij er uiteraard wel vanuit gegaan dat je met alle winlijnen gaat spelen.

Overzichtelijk oorlog voeren 300 Shields

Waar het spelen bij 300 Shields gaat om een eeuwenoude oorlog is het zeker wel de bedoeling dat je het overzicht kunt bewaren. Bij deze videoslot kun je daarom rekenen op 5 gelijke rollen van 3 symbolen, waarmee je iedere draai meerdere prijzen binnen zal kunnen halen. Alle combinaties die tot een uitbetaling kunnen komen zal je onder de info button dan ook eenvoudig af kunnen lezen door het openen van het bijbehorende uitbetaalschema. Alle 25 winlijnen die je bij 300 Shields kunt gebruiken lopen van links naar rechts. In de praktijk betekend dit dat je alleen kunt winnen voor combinaties van soortgelijke symbolen vanaf de eerste rol in dit spel.

Vervangende symbolen en Scatters

De vervangende symbolen die je tijdens het spelen van 300 Shields kunt genieten worden ook wel Wilds genoemd. Dankzij de krijger als symbool zal je bij deze gokkast dan ook alle andere symbolen kunnen vervangen, waarbij de Scatter als enige uitgezonderd zal zijn voor vervanging. Bijzonder is dat de Wild niet alleen beschikbaar is als een vervanger, maar dat je deze ook kunt gebruiken om een prijs uitbetaald te krijgen op een winlijn. Hiervoor zal je minimaal 2 van deze symbolen nodig hebben. De Scatters, die dus niet vervangen kunnen worden, zijn bij 300 Shields beschikbaar om prijzen uit te keren vanaf willekeurige posities. Je wint met de Scatter symbolen al als je minimaal 2 van deze symbolen random op de rollen hebt laten verschijnen.

300 shields

Battle feature met free games

Het Scatter symbool van 300 Shields is niet alleen beschikbaar om makkelijker te winnen, maar ook voor het winnen van free games. Als er 3 van deze symbolen gedraaid worden zal je namelijk direct 5 free games ontvangen. De prijzen die je tijdens deze modus weet te behalen zullen altijd verdubbeld uitgekeerd worden. Draai je tijdens het spelen van de gratis draaien 2 of meer Scatters, dan krijg je 5 extra free games met een vermenigvuldiger van 5 keer voor de Wild symbolen. Dit kan bij deze modus nog veel hoger oplopen, waarbij een maximale vermenigvuldiger van maar liefst 300 keer bereikt kan worden.

Beoordeling 300 Shields videoslot

Na het testen voor het schrijven van deze review kunnen wij voor 300 Shields concluderen dat alles er werkelijk waar op en aan zit. De verschillend inzetten die je kunt plaatsen en de extra functies maken dan ook dat deze 300 Shields videoslot een waar succes kan zijn voor iedere speler die bij een online casino aan de slag wil gaan.