De bijzondere lay-out van 4 Reel Kings

4 reel kingsHet is een beetje raar om een review of een speluitleg te beginnen met een uitweiding over de lay-out. Nou ja, misschien niet in elk geval (bij zaken die simpelweg van grafische aard zijn misschien niet), maar in het geval van een casinospel in ieder geval wel. Toch is het hier niet meer dan logisch, want de lay-out van 4 Reel Kings is nogal bijzonder en is ook bepalend voor hoe het spel gespeeld wordt. Beginnen met een speluitleg, iets wat normaal vaak gebeurd, is daardoor simpelweg onmogelijk.

Het zou een onbegrijpelijke warboel worden waar geen touw aan vast te knopen zou zijn. Vandaar dat we eerst moeten vertellen dat 4 Reel Kings opvalt door de gigantische omvang van het aantal rijen. Als je het spel opstart, wat je doet door de groen autoplay knop in te drukken, zie je namelijk niet één gokautomaat, nee, het zijn er in totaal maar liefst vier. Deze gokautomaten staan in onderling verband met elkaar en vormen dus één groot geheel. De toevoeging ‘4 Reel’ in de naam is nu al beter te begrijpen. Over de rest van de lay-out, de lay-out als versiering dus en zonder wezenlijk doel, valt eigenlijk weinig te zeggen. Het ziet er gewoon keurig uit, maar is nergens echt opvallend. Hetzelfde geldt voor de geluidseffecten, die niettemin zorgen voor wat extra spanning tijdens het spel.

Hoe het spel gespeeld wordt

Zoals gezegd, speel je bij 4 Reel Kings op in totaal vier gokautomaten. Hierbij moet echter wel opgemerkt worden dat dit steeds afzonderlijk gebeurt, de vier automaten draaien dus niet allemaal tegelijk. Dit betekent ook dat je, als je eenmaal inzet, niet gelijk gebruik kan maken van alle tachtig winlijnen die je in het geheel vindt. Een simpele rekensom vertelt ons dat dat er dan natuurlijk gewoon twintig zijn. Tachtig gedeeld door vier is immers twintig, nog steeds redelijk wat uiteraard. Deze winlijnen kun je benutten door bepaalde plaatjes – bijvoorbeeld van verschillende fruitsoorten, van geldzakken of van zekere getallen – in combinatie, in een opeenvolging met elkaar te krijgen. Dit kan horizontaal zijn, maar bijvoorbeeld ook diagonaal. Deze rijen moeten dan natuurlijk niet onderbroken worden door een plaatje van een andere categorie, maar dat spreekt uiteraard voor zich.

4 reel kings gokkast

Het bonusspel van 4 Reel Kings

Na deze speluitleg zal je je ongetwijfeld afvragen wat nou de toegevoegde waarde is van die drie extra gokautomaten? Als het alleen een simpele afwisseling is van de automaten zonder dat ze invloed op elkaar uitoefenen, dan heeft het toch eigenlijk helemaal geen nut? Daar heb je helemaal gelijk in, maar het feit is dat de vier automaten weldegelijk met elkaar samenhangen. Tenminste, als het bonusspel wordt vrijgespeeld. Of dit gebeurt, kun je van tevoren eigenlijk niet weten. Soms gebeurt het, soms niet.

Wanneer je het eventueel kan verwachten, is wel duidelijk. Als je de vier afzonderlijke slots gespeeld hebt, als er zogezegd ‘een ronde gemaakt is’, dan kan het zo zijn dat de letters van ‘4 Reel Kings’, die boven het spel sieren, op gaan lichten. Is dit het geval, dan heb je het bonuslevel bereikt. Deze bestaat eruit dat uit alle automaten koningen tevoorschijn komen met een gokkast voor zich, die gaat lopen en waar eventueel een prijs uit tevoorschijn komt. Zomaar, uit het niets. Indien je inderdaad een prijs wint via deze 4 Reel Kings bonus, dan kun je zelf ook nog een extra gokje wagen. Dit doe je door de verdubbelaar in te zetten. Deze zorgt er voor dat je inzet verdubbeld wordt, als het meezit, ofwel weggevaagd wordt, als je wat minder geluk hebt.