Wie waren dat ook al weer?

7 Lucky Dwarfs is een videoslot gemaakt door Leander Games, het spel heeft een wiel met vijf rollen erop en heeft twintig winlijnen. Door de naam kun je misschien al raden dat het spel geïnspireerd is op de zeven dwergen van Sneeuwwitje. Het spel heeft verschillende functies, waaronder gratis draaien en een geweldig bordspel waarin de dwergen de hoofdrol spelen.

7 Lucky dwarfs

Alle personages komen langs

Seven Lucky Dwarfs gaat over de zeven dwergen die de hele dag in mijnen aan het werk zijn met hun hamer, hun pikhamers en bijlen. Maar uiteraard komen de personages met de mooie blanke huid en enge heks ook voor in het spel. Eén van de bonusronden in het spel heet ook ‘Mirror Mirror’, spiegeltje, spiegeltje. Allemaal erg bekende karakters natuurlijk, want wie kent het sprookje Sneeuwwitje nou niet.

Het speelt zich af in een groot bos

De achtergrond van het spel is geïllustreerd met een groot bos, waar paddenstoelen en veel bloemen in afgebeeld zijn, terwijl de vogels je om de oren vliegen. Op het wiel komen natuurlijk alle zeven dwergen voor en ze doen allemaal iets anders in de animatie wanneer ze onderdeel zijn van een winlijn. Zo gaat één van hen niezen, dat zal Sneezy wel zijn, de ander valt in slaap, dat zal Snoozy zijn, wordt er ook één heel erg blij, die heette Happy, toch? En zo wordt er bijvoorbeeld ook nog eentje ontzettend verlegen.

Grafisch gezien is dit spel echt geweldig, de animaties die zelf ook tot leven komen, brengen het spel ook echt tot leven en de levendige kleuren dragen hier nog eens extra aan bij. Je kan niet anders dan lachen wanneer je dit spel speelt. De soundtrack is ook iets waar je waarschijnlijk erg bekend mee bent en het lijkt een beetje op ‘Hi Ho, Hi Ho, it’s off to work we go’, een liedje die iedereen maar goed genoeg kent.

Genoeg speciale bonus rondes

Wat misschien belangrijker is in dit spel dan hoe het eruit zien en hoe het opleeft, hoewel dit wel een erg leuk onderdeel is, zijn de speciale functies waar dit spel over beschikt. In één van die functies kun je namelijk gratis draaien krijgen, de andere is een waar bordspel en heel willekeurig wordt er soms een in-wiel functie geactiveerd en deze kan zorgen voor extra uitbetalingen.

Het spel heeft dus een wiel met hierop vijf rollen, op deze rollen elk drie symbolen, in totaal zie je op je wiel dus vijftien symbolen. En het spel heeft twintig winlijnen en deze staan vast, je kunt dus niet met minder winlijnen spelen. Om bij dit spel te kunnen winnen moet je minstens drie dezelfde symbolen op het wiel krijgen. Wanneer je met je muis over het symbool gaat kun je zien hoeveel je kunt verdienen wanneer je een winlijn krijgt met deze combinatie.

Wanneer je Sneeuwwitje ziet dan heb je een joker (wild) in handen. Dit symbool kan alle andere symbolen aan nemen op het scatter symbool na, op deze manier heb je meer kans om te winnen. Wanneer je vijf symbolen op een rij krijgt in een winlijn krijg je het meeste uit de symbolen. Wanneer je bijvoorbeeld vijf Sneeuwwitjes op een winlijn krijgt betaald deze tweeduizend keer de muntprijs uit. De boze heks betaalt vijfhonderd keer de muntwaarde uit. De zeven dwergen zijn de overige symbolen.

Ze staan allemaal ook nog eens naast een symbool van een speelkaart, waarschijnlijk om verwarring te voorkomen. Iets dat overbodig lijkt, want naast dat ze allemaal een eigen kleur hebben, zijn ze ook allemaal een andere animatie, zoals eerder al verteld.

7 Lucky dwarfs gokkast

Bonussen

De bonusronden worden geactiveerd wanneer je het scattersymbool tegen komt, een fel opgelicht huis, maar dan moeten ze wel langs komen op de eerste, derde en vijfde rol. Dan geeft het wiel je willekeurig één van de twee bonusronden. De eerste bonusronde van het spel is de Mirror Mirror ronde. Deze bonus wordt willekeurig geactiveerd en hier heb je dus geen scatter symbool voor nodig. Wanneer deze functie wordt geactiveerd spiegelt deze functie de symbolen van de tweede rol op de eerste, vierde en vijfde rol, waardoor de kans een grote winst binnen te halen steeds groter wordt.

Wanneer je de echte bonus functie geactiveerd hebt dan krijg je of gratis draaien of je mag het bordspel spelen. De gratis draaien vinden plaats in het ‘Goodland Casino’ en je begint met vijf gratis draaien. Als je tijdens deze ronde Sneeuwwitje langs ziet komen zal het aftellen stoppen, maar zullen de rollen gewoon door blijven draaien. Alle dwergen fungeren in deze ronde als een scatter en aan het einde van de ronde moet je een dwerg kiezen die een verdubbelaar laat zien.

De andere bonusronde is de ‘Dig, Dig in our mine’ ronde. Tijdens deze ronde moet je aan het wiel draaien, de dwerg zit in een karretje dat op de rails steeds verder weg raakt. Hoe hoger de dwerg komt, hoe hoger de verdubbelaar. Als je op de ‘X’ komt zal het wiel stoppen met draaien en een einde maken aan de ronde. De verdubbelaar zal dan ingezet worden op de totale inzet van die draai.

Een goed speelbaar spel

Dit spel van Leander is een goed speelbaar spel. Het ziet er goed uit en de dwergen nemen je helemaal mee in het spel en geven het spel de nodige humor. Als je houdt van spelen met extra functies en bonussen, dan zul je dit spel zeker leuk vinden en erdoor onder de indruk zijn. Alle drie de verschillende functies bieden allemaal wat anders. Het hoogtepunt van dit spel is het bordspel, het maakt het spel helemaal af en het is een functie waar je zeker vaker in wilt belanden.