aztec idols gokkastAztec Idols is zoals de naam al zegt, gemaakt in de sfeer van de vroegere Azteken. Het hele uiterlijk heeft iets ‘stenigs’ zoals een oude tempel, gemaakt door dit volk in Mexico. De slot symbolen bestaan uit versierde stenige letters en cijfers, gouden piramides, ornamenten en een gouden zonneklok. De Azteekse sfeer wordt afgemaakt met de passende muziek, die zo uit een film als Indiana Jones gehaald zou kunnen zijn. Zodra je winst maakt, wordt je dat duidelijk gemaakt door vrolijke geluidjes.

Als je de videoslot voor het eerst opent is het niet meteen duidelijk dat het vijf rollen zijn vanwege het massieve uiterlijk, maar dit wordt snel genoeg duidelijk. Aztec Idols is gemaakt door Play’nGo en heeft 15 winlijnen om te spelen. Je kunt zelf bepalen met hoeveel lijnen je wilt spelen, echter moeten ze wel in volgorde gespeeld worden. De minimuminzet is 1 muntje per winlijn, de maximuminzet is 5. De waarde van de muntjes kun je zelf instellen, van 1 cent tot 25 cent per muntje. Dat betekent dat de minimale inzet per spin 1 cent bedraagt en de maximale inzet €18,75.

Scatters, wilds en bonussymbolen bij Aztec Idols

Het wilde symbool is vormgegeven als de avontuurlijke schatzoeker Rich Wilde. Hij helpt je reeksen op de winlijnen compleet te krijgen. De zonneklok heeft bij Aztec Idols de functie als scatter. Als het je lukt 3 zonneklokken, waar dan ook op de rollen te verzamelen, komt er een grote zonneklok in je beeld.

Deze bepaalt voor jou hoeveel gratis spins je krijgt en welk symbool tijdens deze gratis rondes de extra scatter gaat worden. Vooral door deze extra scatters is de winkans zeer hoog bij deze rondes. De gouden piramides zijn de bonussymbolen en activeren het bonusspel ‘pick-the-Idols’.

Bij dit spel kun je gouden idols, oftewel gouden ornamenten oppakken waar je een prijs in de vorm van muntjes onder kunt vinden. Pas echter goed op, het kan maar zo zijn dat je een idol oppakt waar een gifwolk onder verstopt zit. In dit geval wordt het bonusspel afgesloten en ga je weer verder met het oorspronkelijke spel.

aztec idols online gokkast

Gokken met je winst op de Aztec Idols slot

Om je winst in een ronde te vergroten kun je op de knop ‘spelen’ klikken. Je kunt vervolgens raden welke kleur de speelkaart heeft die op de kop ligt. Als je dit goed raadt, wordt je winst verdubbeld. Wil je de winst verviervoudigen, dan moet je ook het symbool op de speelkaart goed hebben. Je kunt overigens ook gratis spelen, maar je kunt hiermee verder geen winst maken. Deze functie is vooral goed als je het spel eerst wilt leren kennen voor je met geld gaat spelen. Helaas is er bij deze videoslot geen jackpot te winnen. Je moet het dus vooral hebben van het spel zelf.

Mooie vormgeving, maar waarschijnlijk niet erg rendabel

Wij vinden het spel leuk vormgegeven. Het uiterlijk is erg goed gekozen en ook de geluiden en de muziekjes passen erg goed. Daarbij zijn ze ook niet hinderlijk of irritant. Het nadeel is dat het niet zo snel duidelijk is welk symbool de scatter is. Deze moet drie keer op de rollen voorkomen voor er iets gebeurt en dat is maar zeer zelden. Ook het bonusspel krijg je vrijwel niet te spelen.

Wij hebben lange tijd gratis gespeeld en het bonusspel is slechts 1x voorgekomen. Vergeleken bij andere online gokkasten dat zeer weinig. De winst bij deze videoslot is ook niet groot. Je moet het vooral hebben van de bonusspelletjes en de gratis rondes (waarin je heel veel punten kunt scoren) maar aangezien deze maar zo weinig voorkomen, is de vraag hoe rendabel Aztec Idols is. Het zou kunnen dat zodra je gaat betalen er wel meer bonussymbolen tevoorschijn komen of wij hadden gewoon enorme pech. Wat ons betreft is Aztec Idols geen echte aanrader als je voor geld gaat.