Vijftien vogeltjes op drie elektriciteitsdraden. In de kleuren licht en donker roze, zwart, geel, blauw en bruin. Op de achtergrond een blauwe lucht en een grasveld met boompjes. Dat is het beginscherm van de online gokkast Birds on a wire. Bij elke draaibeurt moeten er een aantal van dezelfde vogeltjes op de lijnen verschijnen waarna ze geëlektrocuteerd worden en worden vervangen door andere vogeltjes.

De vogeltjes die niet geëlektrocuteerd worden schuiven een plekje door. Dit klinkt je misschien een beetje wreed in de oren, maar door het tekenfilmachtige geheel en de kleurrijke vogeltjes ziet deze gokkast er toch heel vriendelijk en vrolijk uit.

Birds on a Wire: Zie ze vliegen in deze online gokkast

Wanneer je Birds on a Wire op een online gokkast speelt heb je de keuze uit vijftien inzetniveaus die je kunt wisselen per draaibeurt. Dit vergroot je kans om je inzet te vermenigvuldigen, want in het gewone spel zitten al multipliers van een, twee, drie en vijf keer. Speel je het bonusspel dan staat de vermenigvuldiger op vier, acht, twaalf of twintig keer. In totaal zijn er zeventien winlijnen. Je kunt zelf het aantal draaibeurten inzetten dat je wilt gaan spelen. Minimaal vijf en maximaal vijfduizend. Ook kun je aangeven of je wilt stoppen bij het bonusspel. Niet dat je dat wil want hierin zijn veel gratis draaibeurten te winnen.

Kat in de zak

Als je het bonussymbool in beeld ziet is dit echter geen vogeltje maar een kat in een zak. Hoe die terecht komt op de elektriciteitsdraden is niet helemaal duidelijk, maar hij balanceert keurig tussen de vogeltjes. Deze kat is dus niet letterlijk een kat in de zak want als je drie van deze gemene katten op je lijnen krijgt is dat het begin van je bonusronde. In dit bonusspel krijg je tien gratis draaibeurten die automatisch afspelen. Je kunt in deze rondes je inzet behoorlijk zien oplopen.

Wanneer de derde kat op je lijn is geland, valt één van de katten de vogeltjes aan. Hij springt uit de zak, waar hij ook nog een vork in heeft verstopt en miauwt een paar keer. Hierop vliegen alle vogeltjes van de lijn en verliezen ze wat veertjes. Vervolgens landen ze op drie nieuwe lijnen waar je het bonusspel speelt. Na de tien bonus draaibeurten start de Intwinity Spin, dit is een extra bonusronde die blijft draaien totdat je een winlijn hebt.

birds on a wire slot

Dik zwart vogeltje

Birds on a Wire heeft ook een joker, de zogenoemde wild. Dit is een dik, zwart vogeltje dat je als willekeurig symbool in kunt zetten op je winlijnen. Tussen de andere vogeltjes valt deze dikke joker behoorlijk op, hij is namelijk ook een stuk groter. De joker vergroot de kans dat je een winlijn hebt, dus daar word je al vrolijk van. Maar ook het uiterlijk van deze vogel zal je doen glimlachen.

Makkelijk en aangenaam

De indeling van deze gokkast, met vijf rollen op drie lijnen, is eigenlijk erg standaard, maar door de vormgeving oogt hij helemaal niet zo. Dat komt vooral door de geweldige animaties die in deze videoslot over je scherm vliegen. Los van de vogeltjes die in rook opgaan en de aanvallende kat gebeuren er weinig spectaculaire dingen en de echte verrassing in dit spel is de Intwinity spin.

Deze extra draaibeurten die pas stoppen als je wint, kunnen je inzet behoorlijk laten oplopen. Door de leuke tekeningen en het grappige en kleurrijke uiterlijk van de vogeltjes is Birds on a Wire een aangenaam spel dat je makkelijk speelt. Bij het bedenken van deze gokkast moeten de makers van het Zweedse Thunderkick wel geïnspireerd zijn geweest door het populaire ‘Angry birds’. Het spel doet je hieraan denken.