call of the colosseumDuim omhoog of duim naar beneden? Dat is waar alles om draait bij deze Romeinse spelen die bij deze Call of the Colosseum videoslot gehouden worden. Het introscherm laat, om het thema aan te kondigen, dan ook direct de keizer en een gladiator in beeld zien. Als je Call of the Colosseum gaat spelen kun je qua lay-out natuurlijk rekenen op een uitgebreid aangepakt thema. Daarbij speel je binnen de zuilen van een paleis, waarbij je in de verte zicht zal hebben op het Colosseum. Niet alleen de vele grafische elementen binnen deze videoslot zorgen ervoor dat spelen interessant is, maar ook als het gaat om de geluiden die te horen zijn zal dit spel je aangenaam weten te verassen.

Plaats inzetten met verschillende bedragen op de Call of the Colosseum

Voordat je uiteraard winst kunt gaan maken is het de bedoeling dat je bepaald welk bedrag er aan inzet gespeeld dient te worden. Als je Call of the Colosseum voor geld gaat spelen doe je dit allereerst door het aantal winlijnen in te stellen. Je kunt bij deze videoslot namelijk inzetten op 1 winlijn, maar ook op een maximum van maar liefst 25 winlijnen. Na het bepalen van het aantal lijnen kun je kiezen voor muntwaardes van 1 cent tot en met 2 euro per munt. Hiermee zal je uiteraard het definitieve bedrag per draai bepalen.

Als je alle winlijnen van Call of the Colosseum gaat gebruiken speel je met een minimale inzet van 25 cent per speelronde. Wil je met meer geld spelen, dan kun je per draai een maximaal bedrag inzetten van maar liefst 50 euro. Spelers die niet direct in willen zetten met echt geld, en dus risicovrij willen kunnen oefenen, zijn in de mogelijkheid om online gratis Call of the Colosseum te gaan spelen met virtueel speelgeld.

Spelindeling Call of the Colosseum

De spelindeling en hoe prijzen gevormd kunnen worden is uiteraard zeer belangrijk om te kunnen spelen. Om te beginnen moet je dan ook weten dat je inzetten bij Call of the Colosseum altijd geldig zullen zijn voor spelen op 5 rollen. De rollen beschikken daarbij over een gelijkwaardige indeling, wat in dit geval betekend dat er per rol 3 symbolen weer worden gegeven. Als je winsten wilt kunnen gaan vormen zal je bij Call of the Colosseum altijd meerdere symbolen van een bepaalde soort nodig hebben.

Deze draai je in een combinatie van links naar rechts, waarbij een uitbetaling tot stand zal komen als je deze start op de eerste rol. Uiteraard moet je daarbij wel altijd een actieve winlijn volgen. Voor een overzicht van alle prijzen die bij Call of the Colosseum gewonnen kunnen worden kan je een kijkje nemen in het uitbetaalschema. Deze laat namelijk meteen per symboolsoort zien welke combinatie je zal moeten vormen om een daarbij weergegeven prijs uitgekeerd te kunnen krijgen.

Call of the Colloseum nextgen

Keizer Wild

Zoals je op het introscherm al hebt kunnen zien zal de beslissing van de Keizer zeer belangrijk zijn. Deze kan dan ook als Wild symbool gedraaid worden op de rollen 2, 3 en 4. Voor Call of the Colosseum geldt dat je de Wilds alleen kunt gebruiken als vervanger en dat deze niet beschikbaar zijn voor het vormen van eigen combinaties aan prijzen. Als je een Wild draait zal deze in staat zijn om alle symbolen te vervangen, met uitzondering van de Scatters. Reguliere combinaties kunnen dankzij dit symbool afgerond worden, maar ook langer worden gemaakt.

Scatter schild en free games

Het schild dat je als symbool bij Call of the Colosseum aan zal treffen wordt gebruik als Scatter. Met dit symbool kun je tot maximaal 100 keer je inzet winnen als je deze symbolen in een combinatie draait. Hiervoor zal je minimaal 2 Scatter symbolen op de rollen moeten zien te laten verschijnen, die op geheel willekeurige posities al een uitbetaling zullen kunnen genereren. Scatters zijn er bij Call of the Colosseum niet alleen voor prijzen, maar ook voor free games.

Als je namelijk 3 of meer van deze symbolen draait krijg je direct 10 free games om te spelen. Tijdens het draaien van deze free games zal de keizer een speciale functie hebben. Als je dit symbool draait zal je namelijk 3 extra spins krijgen als hij zijn duim omhoog steekt en uiteraard niets extra’s met de duim naar beneden.

Beoordeling Call of the Colosseum

Iedereen die een stukje geschiedenis in combinatie met gokken wel kan waarderen zou naar ons idee deze Call of the Colosseum toch eens gratis uit moeten proberen. Heb je onze review gelezen? In dat geval kun je uiteraard direct een keuze maken voor een inzet of op zoek gaan naar een andere interessante speelautomaat.