Chinese New Year slotHet Chinese oud en nieuw heeft meer verschillen dan overeenkomsten met de jaarwisseling zoals wij ‘m in Europa kennen. Toch zijn er, ondanks dat het op compleet andere dagen en met een compleet andere insteek wordt gevierd, toch nog wel wat gelijkenissen.

De belangrijkste die wij zo kunnen bedenken is zonder twijfel vuurwerk. En laat dat nou net hetgeen zijn dat centraal staat bij Chinese New Year, een van Play ’n Go meest spectaculaire online gokkasten. In de eerste instantie is er tijdens het basisspel nog maar weinig van het vuurwerk te bekennen. Deze game is er een die je al met 1 enkele cent kan spelen en de inzet kan oplopen tot een euro of vijftig.

Veel van de standaard symbolen op de vijf rollen verdeeld over 15 winlijnen hebben dan ook maar bar weinig te maken met vuurwerk. Je ziet vooral draken, tijgers en andere vrolijke dieren. In je scherm is er verder nog ruimte voor een autoplay knop, al moeten we er bij vermelden dat dit spel van zichzelf al een redelijk hoog tempo heeft. Ook kun je de max bet knop gebruiken om meteen de hoogste inzet in te zetten en er is ook een gamble knop waarmee je de kleine prijsjes kunt blijven verdubbelen. Mits je het goed gokt, uiteraard. Maar, we moeten eerlijk zijn, het basisspel biedt nog niet zo veel vuurwerk als dat we eigenlijk gehoopt hadden.

Een hoop bonussen met Chinese New Year

Dat vuurwerk komt namelijk ook pas naar voren wanneer je een van de bonussen of features triggert. Tussen alle dieren bevindt zich bijvoorbeeld ook een tijger, en dat is al het betere werk dan alle varkens en ratten. De tijger staat namelijk voor een wild en deze wild is niet sticky én niet stacked maar verschijnt wel redelijk vaak en is er een vervanger voor alle normale symbolen zonder verdere betekenis.

En oh ja, wanneer je vijf tijgers op een rij weet te verzamelen, krijg je maar liefst 5000 keer je inzet terug. Helaas gebeurt dit natuurlijk niet zo heel vaak, maar het is een mooi streven lijkt ons zo. Maar er is meer. Er is namelijk ook een drakensymbool en dat begint eindelijk eens wat meer op het echte Chinese nieuwjaar te lijken.

Wanneer je deze draak op rol 3, 4 en 5 weet te krijgen, kom je namelijk terecht in de Firework Bonus. Juist ja, vuurwerk, eindelijk. Je komt dan terecht bij een rivier waar voor vijf verschillende stukken vuurwerk zijn geplaatst. Jij moet kiezen welke je aansteekt en zolang je de goede aansteekt, krijg je geld én mag je er nog een aansteken. Wanneer je echter de defecte probeert aan te steken, is de feature voorbij en ga je terug naar het basisspel. Zeker een leuk spel, maar er is nóg een feature. Wanneer je namelijk drie aapjes weet te verzamelen, krijg je een rad voor je te zien waaraan de aap gaat draaien. Het symbool waar het opkomt wordt een extra wild in de free spins die je vervolgens door de aap krijgt aangereikt.

chinese new year videoslot

Klap op de vuurpijl bij Chinese New Year

Dit spel is dus precies opgebouwd zoals wij het graag zien, net als bij Boomanji van Betsoft. Een simpel en overzichtelijk basisspel waarin niet al te veel gekke dingen gebeuren en waarin je precies weet waar je nu eigenlijk moet op letten om geld te kunnen winnen en waarbij je ook precies weet wanneer je een keer niks gewonnen hebt.

Ondanks dat het basisspel misschien een beetje te flets is af en toe, maken de bonus en features dat in dit spel meer dan goed. Met name uit het radje draaien kun je veel voldoening halen wanneer je een veelvoorkomend symbool krijgt en flink wat free spins. En natuurlijk, als klap op de vuurpijl, de Firework bonus. Want daar doe je het natuurlijk allemaal voor wanneer je een spel speelt dat Chinese New Year heet.