Cool Jewels, gokken in combinatie met Candy Crush Saga

Cool Jewels brengt het online gokken naar een andere dimensie. Het spel combineert een arcade game met free spins. De Cool Jewels gokkast doet sommige mensen waarschijnlijk direct denken aan populaire social media games als Candy Crush Saga. Toch is het de moeite waard om te spelen en zie je direct de verschillende functies, bonus spelen en andere features.

Cool Jewels is gokken zonder winlijnen

In tegenstelling tot de meeste andere online gokkasten maakt Cool Jewels geen gebruik van winlijnen. Alle symbolen verschijnen op een 6-reel, een 6×6 netvorm, en draaien op rollen volgens dezelfde wijze als de standaard gokkasten. De winlijn nummers zijn in dit spel vervangen door meters die aan de beide zijkanten van het scherm staan. Aan de linkerkant voor de betaal-per-symbool wijze weergegeven en de rechterkant laat je het aantal beschikbare free spins zien. Het bedrag van de inzet loopt uiteen van 0,50 munten tot maximaal 200 munten en dat maakt dit spel bijzonder geschikt voor spelers met uiteenlopende spelbudgetten. Je hebt volledige controle over je eigen inzet.

Cool Jewels is een gokkast met een hoog bling-bling gehalte.

cool jewelsJe kunt Cool Jewels het beste zien als een combinatie van Bejeweled en Candy Crush Saga. Als je een van beide spelen eerder hebt gespeeld dan zie je direct de mogelijkheden die Cool Jewels te bieden heeft. Aan juwelen is er tijdens het spel absoluut geen tekort en ze blijven verschijnen in uiteenlopende kleuren zoals rood, geel, turkoois, roze, blauw en groen. Wil je winnen? Dan moet je een combinatie van 4 gelijke symbolen die zich zowel horizontaal als verticaal kunnen voordoen voltooien. Door te spelen met de 10 vermenigvuldiger zal je winnende combinatie ook met 10 vermenigvuldigt worden.

Winnen is leuk met Cool Jewels

In plaats van te spelen met de bekende winlijnen kun je per spin het totale bedrag bepalen wat je inzet. Het minimum in te zetten bedrag is 0,50 munten. Elke keer dat je draait worden alle juwelen compleet vervangen en worden de mogelijke winnende combinaties beoordeeld. Iedere 4+ hit met aangrenzende types van rood, blauw en bijvoorbeeld oranje leiden direct naar je eerste overwinning. Combinaties moeten naast elkaar liggen en betreffen niet de hoekpunten. Deze symbolen gaan knipperen of ontploffen waardoor andere symbolen in deze gevallen ruimtes terecht komen en zorgen voor mogelijke nieuwe winkansen.

Bij de eerste overwinning die je haalt ontvang je 1 munt per symbool en iedere opeenvolgende wincombinatie in dezelfde draai neemt het winbedrag toe. Door de juwelen te laten vallen en bij opeenvolgende overwinningen dan volgt het spel het 2x, dan 4x, 6x en zo verder principe. De hoofdprijs die je kunt winnen is 50x de waarde die je ingezet hebt per symbool met in totaal 30 cascades voor iedere spin. Als je geluk hebt en deze winsten elkaar opvolgen kun je het gevoel van een mini jackpot te winnen hebben. Voor daar nog de vermenigvuldigers van 10 bij en je kunt een leuke winst opstrijken.

Het interessante van Cool Jewels spelen is dat er talloze combinaties van wilds mogelijk zijn. Je weet in principe nooit wanneer het standaard spel ineens overschakeld op verschillende scenarios en je kunt beginnen met opeenvolgende winsten te maken. Soms krijg je 4 of 5 winnende cascades op een rij wat de belevenis en het gevoel van avontuur zeker doet stijgen. De Cool Jewels gokkast brengt het beste van zowel de arcadewereld als het online gokkasten spel bij elkaar in een te gek spelletje.