Het misdaadmotief keert regelmatig terug bij videoslots

Als er één thema is dat met enige regelmaat terugkeert in videoslots, dan is het wel het thema van de misdaad en de maffioso. Hoewel deze link erg opvallend is, is de combinatie tussen online gokken en misdaad in zekere zin geen rare. Beide hebben namelijk wat gemeenschappelijke kenmerken. Alles wat betrekking heeft op misdaad, of dat nou in het echt is of in films en dergelijke, brengt bijvoorbeeld spanning met zich mee, iets wat bij het gokken natuurlijk ook het geval is. Maar ook een stuk concreter is er een verband.

cops n robbers

De gokwereld is immers altijd een bron van inkomsten geweest van de georganiseerde misdaad, die er op één of andere manier immer wel mee heeft proberen te sjoemelen om wat extra geld in het laadje te brengen. Bij Cops ’N Robbers, dat zoals de naam ook al aangeeft ook dit onderwerp hanteert, hoef je daar echter niet bang voor te zijn. Dit spel is ondanks het onderwerp namelijk ontdaan van alle duistere praktijken en om die reden compleet veilig. Op die manier kun je risicoloos het sfeertje meepakken die zo kenmerkend is voor de maffiawereld en waar we het zonet al over hadden, de sfeer van spanning en sensatie.

Hoe Cops ’N Robbers eruit ziet

Met de benoeming van het woord ‘spanning’ zijn we gelijk ook aangekomen bij één van de sterke punten van het spel Cops ’N Robbers. Los van het spel op zich, het meer inhoudelijke gedeelte, is er door de makers namelijk alles aan gedaan om het spelplezier te bevorderen door het creëren van de juiste sfeer en gezegd moet worden dat dit behoorlijk goed gelukt is. Dit is voornamelijk gebeurd op het vlak van de graphics. Alles op dat gebied verwijst namelijk naar het misdaadmotief waar we zonet al over spreken en weet de criminele wereld op die manier erg levendig te maken. De karakters, de afbeeldingen op de rollen dus, nemen bijvoorbeeld de vorm aan van snelle wagens, bomvolle kluizen en boze politieagenten en ook de achtergrond zou bestempeld kunnen worden als ‘sinister’. Deze is namelijk vrij donker en toont een skyline van een gevaarlijk aandoende stad.

Misdaad loont hier wel

De naam van het spel, Cops ’N Robbers, zegt het eigenlijk al een beetje: het spel is een strijd tussen politieagenten en dieven. In dit geval hoor jij bij de laatste groep, want je wilt natuurlijk een flinke buit binnenhalen. En dat is zeker mogelijk. Natuurlijk is dit deels wel afhankelijk van je inzet en dus van het aantal winstlijnen dat je selecteert.

Het minimum aantal winstlijnen is namelijk één, waarmee de kans dat je iets winst niet heel groot is. Het maximum aantal winstlijnen is daarentegen maar liefst twintig, iets wat behoorlijk veel is en zorgt voor genoeg mogelijkheden. Deze twintig winstlijnen zorgen er namelijk voor dat je maar liefst twintig keer de kans hebt om punten (die later omgezet kunnen worden in cash) te verdienen met een rij van vijf. Zo’n rij van vijf betekent overigens dat vijf van dezelfde karakters ononderbroken achter elkaar staan op één of andere manier.

cops n robbers gokkast

Dat hoeft niet per se horizontaal van links naar rechts, maar kan bijvoorbeeld ook diagonaal. Ook hoeft de rij niet altijd ononderbroken te zijn. Er is namelijk één uitzondering met dank aan het Wild symbool, die ook wel bekend staat als de joker. Dit is in dit geval het karakter met daarop een hond met een puntige halsband. Wanneer deze hoogstpersoonlijk een rij onderbreekt, verandert ie automatisch in het karakter dat jij nodig hebt, dus in het karakter waarvan ie de rij onderbreekt. Op die manier krijg jij alsnog je punten, ondanks dat de vijf karakters in eerste instantie elkaar niet rechtstreeks opvolgden. Dit Wild symbool kan, als ie drie, vier of vijf keer valt, overigens ook nog voor een extra bonus zorgen, waarvan de hoogte afhankelijk is van je inzet.

Het vergroten van je buit met de hulp van bonusspellen

Bij Cops ’N Robbers kun je niet alleen winnen tijdens het reguliere spel, maar ook gedurende één van de drie bonusspelen. Het eerste bonusspel wordt het ‘Zwaailicht bonusspel’ genoemd, omdat het begint als er zwaailichten op je scherm verschijnen. Als er drie zwaailichten verschijnen krijg je namelijk 15 gratis spins, zijn het er vier dan krijg je er 25 en heb je er vijf, het maximum, dan mag je 100 keer gratis spelen. In dat laatste geval is de kans vrij groot dat je tijdens die gratis beurten opnieuw gratis spins vrijspeelt of een ander bonusspel. Eén van die andere bonusspellen is het zogenoemde ‘Kluiskraker spel’. Dit ‘spel’, wat eigenlijk een gewone bonus is, is vrij simpel.

Als je drie karakters van een kluis op je scherm krijgt, komen er drie kluizen tevoorschijn, waarvan je op eentje moet klikken. De inhoud van deze kluis is vervolgens voor jou. Dit is een erg gemakkelijke manier om wat extra bij te verdienen. Het Cops ’N Robbers bonusspel, dat dus vernoemd is naar het complete spel, is iets ingewikkelder. Wanneer je drie ‘Cops ’N Robbers’ karakters krijgt, komt er namelijk een soort bordspel tevoorschijn. Hierbij is het de bedoeling dat je een agent, die op de hielen zit, van je af schudt. Lukt dat niet, dan kun je behoorlijk wat problemen krijgen. Dit bonusspel geeft Cops ’N Robbers een geheel eigen dimensie en is zeker goed voor de spanning.