Crystal Forest, een sprookjesachtig spel

Het doet magisch en sprookjesachtig aan, het spel Crystal Forest. Er zijn zoetige kleuren en plaatjes gebruikt bij het ontwerp van Crystal Forest, maar niets is wat het lijkt. Net zoals in een echt sprookje gebeuren er magische dingen wanneer je het spel Crystal Forest gaat spelen. Jij maakt kans op grote prijzen die je stoutste verwachtingen overtreffen.

Het spel Crystal Forest is een variant op het klassieke slots spel. Je speelt het spel op 5 wielen, met ieder 3 rollen. Het spel is ontworpen door WMS slots, en is opnieuw uitgegeven in HD kwaliteit. WMS heeft duidelijk alle vertrouwen dat dit spel een succesnummer gaat worden, en na het spel een paar keer te hebben gespeeld zijn wij het ermee eens; van dit sprookje krijg je niet snel genoeg.

Het uiterlijk van Crystal Forest

Het spel Crystal Forest is dus een slots spel. Je speelt het spel op 5 wielen, met ieder 3 rollen. Op die 5 wielen zie je allerlei sprookjesfiguren terugkomen. Let op: het zijn uiteraard Engelse en Amerikaanse sprookjesfiguren. Je krijgt dus bijvoorbeeld plaatjes te zien die afkomstig zijn uit ‘The Wizard of Oz’, en daarnaast zie je ook Ierse thema’s terugkomen; je ziet bijvoorbeeld een groene Leprechaun’s schat voorbij komen. Daarnaast vind je symbolen terug in dit spel die allen met magie en je fantasiewereld te maken hebben, zoals eenhoorns, draken, kristallen bollen, toverspreuken boeken en elfjes. Dan is er ook nog een Wild symbool. Dit Wild symbool kan ieder ander symbool vervangen om winnende combinaties te maken op de wielen 2 tot 5.

Het spel Crystal Forest bevat ook trapsgewijs oplopende wielen die jou een geweldige gelegenheid bieden om meerdere winnende combinaties te verkrijgen. Het systeem van trapsgewijs oplopende wielen zien we niet vaak bij een slots spel. Het effect van deze oplopende wielen is dat winnende combinaties verdwijnen, en worden vervangen door verschillende symbolen die uit de lucht lijken te vallen. Dit effect kan ervoor zorgen dat jij een behoorlijk aantal winnende combinaties op een rij kan samenstellen.

crystal forest

De winst bij Crystal Forest

Het spel Crystal Forest is natuurlijk een feestje voor het oog om te spelen, maar het gaat jou natuurlijk om de winst die er valt te behalen. Het is dan ook goed nieuws dat er bij het ontwerp van Crystal Forest een Wild symbool is ingebouwd wat ervoor zorgt dat jij extra winnende rijen kan samenstellen. Daarnaast zorgen de 4 trapsgewijs oplopende wielen ervoor dat je free spins kan verdienen als bonus in dit spel.

Wanneer jij 4 oplopende wielen na elkaar hebt zal je worden beloond met 7 gratis spins. Behaal je echter tot 8 keer toe oplopende wielen, dan kan je wel tot 50 gratis spins verdienen in dit spel. Tijdens deze gratis spins bonus ontstaat er een heel andere set wielen, en wanneer jij vier elkaar opvolgende oplopende wielen hebt tijdens de gratis spins zal je de gratis spins nog eens triggeren.

Inzetten doe je per winlijn bij dit spel. Je kan beginnen met een inzet die lager ligt dan een euro per keer, waardoor je met een lage inzet een leuke winst kan behalen. Aan de hand van jouw inzet per winlijn berekent het spel Crystal Forest wat jouw totale inzet per spin is. Je kan ervoor kiezen om automatisch in te zetten bij dit magische spel. Het is verleidelijk om met een lage inzet een maximale winst te kunnen behalen, maar spelers met enige ervaring in het spelen van slots spelen weten dat je met een hogere inzet ook een kans maakt op een hogere winst.