Spinning 9 to 5

Dolly is een video slot gemaakt door Leander Games. Het spel heeft een wiel met vijf rollen en veertig winlijnen. Het spel Dolly is geïnspireerd op de countryzangeres Dolly Parton en is daarom ook helemaal in de country sfeer. In het spel zitten een aantal verschillende extra functies die je kan activeren wanneer je een winnende combinatie hebt. Het spel staat bekend om zijn 9 to 5 Free Bonus spins en zijn kleverige jokers. In zo’n winnende functie begin je met acht gratis draaien, maar dit kunnen er zomaar meer worden.

Dolly queen of country

DollyWie kent Dolly Parton niet. Ze is koningin van countrymuziek en heeft bekende nummers als ‘Nine to Five’, Jolene en ‘Island in the stream”. In 1999 kwam ze terecht in de Country Music hall of fame en in 2014 speelde ze nog op het bekende Glastonbury Festival tegenover een publiek van 100,000 mensen. En laten we niet vergeten dat Dolly Parton de peetmoeder is van de wereld bekende Miley Cyrus. Hoewel dit allemaal erg indrukwekkend is, is het niks bij haar laatste verovering: de hoofdpersoon zijn in een video slot.

Muzieknoten als symbolen

Zodra je met het spel begint wordt je overweldigd met alle sprankelende elementen. In de volksmond ook wel Bling genoemd. De achtergrond wordt versierd met een sprankelende paarse kleur en schitterende sterren. Natuurlijk kunnen de muzieknoten niet ontbreken. Dit alles met elkaar maakt dat het spel heel erg roze is. Het spel ziet er gelikt uit en de symbolen op het wiel, die allemaal gerelateerd zijn, aan hoe kan het ook anders, Dolly zijn heel mooi weergegeven.

De symbolen zijn onder andere een gitaar, haar handtekening, mooi rode lippen en een microfoon. Natuurlijk kan Dolly zelf niet ontbreken en is haar symbool de joker (wild). Uit te breiden tot ze op het hele wiel verschijnt. Als je van country muziek houdt dan zul je de geluidsopties in dit spel geweldig vinden. Als speler ben je in staat om één van de zeven aanwezige nummers af te laten spelen, gezongen door de hoofdpersoon zelf om het spel dat extra’s te geven. Je bent zelfs in staat om de nummers te shuffelen.

Het spel spelen

Het Dolly spel heeft één wiel met vijf rollen en drie rijen symbolen per rol. Het hele wiel bestaat dus in totaal uit vijftien verschillende symbolen. Je kunt winnen met veertig verschillende winlijnen. Deze winlijnen zijn vast, in dit spel is het dus niet mogelijk om met minder winlijnen te spelen. Je kunt winnen door drie dezelfde symbolen van links naar rechts op een winlijn te krijgen om te beginnen met de meest linker rol.

De Dolly is de joker en zij kan elk andere symbool aan nemen, op het scatter symbool na, en zal zich uitbreiden totdat het hele wiel gevuld is, totdat er een win gehaald is. Het symbool dat in het Dolly spel het beste uitbetaalt is het symbool van haar handtekening, elk symbool van haar handtekening verdubbelt je inzet met vijfhonderd, mits je vijf op een rij krijgt. De microfoon, de gitaar en de rode lippen betalen vierhonderd keer, driehonderd keer en tweehonderd keer, als je er natuurlijk vijf op een rij krijgt. Er zitten ook nog andere symbolen bij en dit zijn de symbolen van speelkaarten, van de A, van Aas tot de 9.

Naast de Dolly joker kun je ook willekeurig geplaatste ‘Butterfly’, wat vlinder betekent vinden, dit is een referentie naar een titel van één van haar nummers. Als je deze vlinders ziet zullen ze over het hele wiel vliegen naar de vierde en vijfde rol waar ze nog eens fungeren als extra jokers. Het Scatter symbool is de bonus. Het ziet eruit als een gouden CD. Wanneer je deze te zien krijgt zal het de bonus ronde activeren die de ‘Wheel of Wealth’ wordt genoemd, het ‘Wiel van Rijkdom’, die je weer doorverwijst naar één van de drie bonus rondes.

Dolly gokkast

De extra bonus rondes

Deze drie bonus rondes worden dus geactiveerd door de Wheel of Wealth en de eerste bonus die je hierdoor krijgt is de ‘9 to 5 Free Spins, wederom vernoemd naar één van haar bekendste nummers. Bij deze ronde begin je eigenlijk met acht gratis spins, maar je moet een klok kiezen en deze geeft aan veel extra gratis draaien je er nog bij krijgt. Tijdens deze ronde worden alle jokers die krijgt plakkerig en blijven dus op dezelfde plaats zitten totdat de ronde is afgelopen. Op deze manier worden deze rondes extra winstgevend.

De ‘Heartbreak Express’ bonusronde is een klassieke kies-mij ronde, waarbij je de koffer moet kiezen om een extra cash prijs te kunnen winnen. Je gaat door met deze ronde totdat het ‘collect’ koffer zichtbaar wordt. Op dat moment eindigd de ronde en kun je al je prijzen opnemen. Maar dit Dolly spel heeft nog een bonus ronde, namelijk de ‘Dolly’s Albums’ ronde. Hierbij kun je directe prijzen winnen wanneer je op één, maakt niet uit welke, van de negentien weergeven albums in het spel van Dolly klikt.

Dit spel heeft een automatische speelfunctie, die je vast kan zetten zodat het spel automatisch speelt tussen de tien en honderdvijftig draaien. Zo kun jij rustig zitten en lekker meezingen met ‘Jolene’.

Een slot met heerlijke achtergrond muziek

Mensen die dit spel spelen komen maar tot twee conclusies, je haat het spel, of je houdt ervan. Fans van Dolly, of mensen die een affiniteit hebben met country zullen dit spel eerder leuk vinden. De muziek zelf is namelijk een leuke extra bij een spel dat eigenlijk al veel van zichzelf te bieden heeft. Mensen die niet van Dolly, country of bling houden zullen dit spel iets minder snel leuk vinden en zullen misschien alle spellen met dit thema vermijden.

Maar zonder het thema en de muziek, dus als je alleen kijkt naar wat het spel biedt, is het eigenlijk een heel erg goed spel. De extra functies die het spel aanbiedt werken goed en maken het spel interessant en geven het veel variatie. Als je echt een keer iets anders wilt dan andere spellen, dan moet je zeker eens een keer dit spel spelen.