Dolphin’s Pearl is een echte klassieker

Klassiekers zijn er in vele soorten en maten, en op alle mogelijke gebieden. Je hebt bijvoorbeeld voetbalklassiekers tussen bepaalde clubs uit één en dezelfde stad, klassiekers op het gebied van auto’s (denk aan de Aston Martin DB5 van James Bond) en klassiekers in bijvoorbeeld de wielersport, wedstrijden met een lange historie en een uitzonderlijk parcours. Het kan dan ook niet anders dat er ook onder de videoslots bepaalde klassiekers zijn, dat er bepaalde videoslots zijn die al langere tijd bestaan en sinds het ontstaan ervan werkelijk kapot zijn gespeeld, mocht dat kunnen met een digitaal spel.

En inderdaad, ze zijn er zeker en Dolphin’s Pearl is er één van. Dit spel is ontwikkeld door Novamatic, waar ze overigens wel meerdere classics gemaakt hebben, maar waarvan Dolphin’s Pearl niettemin nog wel als het paradepaardje te boek staat. Dit heeft meerdere redenen. Hierbij kunnen we ingaan op drie kenmerken van Dolphin’s Pearl, namelijk de details (waar de graphics natuurlijk een belangrijke rol bij spelen), het reguliere spel en de bonusfeatures. Laten we bij het begin beginnen en het uiterlijk eens onder de loep nemen.

De grafische kenmerken van Dolphin’s Pearl

Hoewel de klassiekers dus erg van elkaar kunnen verschillen wat hun aard betreft – voetbalklassiekers en autoklassiekers hebben concreet weinig met elkaar te maken bijvoorbeeld – is er ook iets wat ze gemeen hebben. Ze hebben namelijk stuk voor stuk bepaalde typische kenmerken waar iedereen ze direct aan herkent. Ook bij Dolphin’s Pearl is dat het geval. Het uiterlijk van dit videoslot is namelijk erg typerend en sluit rechtstreeks aan op de titel. Deze titel kun je natuurlijk opsplitsen in twee delen. Aan de ene kant vertelt de titel namelijk dat het over dolfijnen gaan, aan de andere kant blijkt er ook uit dat parels een rol spelen.

En inderdaad, dit zien we beide terug. Zo is de achtergrond in een bepaalde kleur paars, die doet denken aan een soort dekentje waarop parels en andere sieraden vaak tentoon gesteld worden. Eveneens zien we op deze achtergrond, in de titel boven het spel, al een echte parel verschijnen. Deze keert als karakter ook nog terug in het echte spel. Andere karakters hebben dan weer meer te maken met dolfijnen en andere zeewezens, waaronder allerlei soorten vissen. Samen zorgen deze twee aspecten voor een leuke combinatie met een zeer frisse sfeer, die eigenlijk nog nooit eerder vertoond is en daarom zorgt voor een klassieke uitstraling. Én het nodige speelplezier, want als iets daarvoor belangrijk is, is het wel een mooie lay-out.

dolphins pearl

Hoe je kunt winnen bij dit videoslot

Iets anders wat natuurlijk belangrijk is voor het speelplezier, zijn de winsten die je kunt maken. Hoe meer, hoe beter. Bij Dolphin’s Pearl is dat ook zeker mogelijk, maar wat wel opvalt is dat er voor een echte klassieker niet bijzonder veel winstlijnen zijn. Negen slechts, maximaal. Dit betekent dat je op negen manieren een rij kan vormen van symbolen. Een rij is een opeenvolging van een aantal dezelfde karakters – dit kan horizontaal, diagonaal of zigzaggend zijn – zonder een onderbreking tussendoor. Maar in ieder geval, hier zijn dat er dus maximaal slechts negen, terwijl dit er vaak tien zijn en soms zelfs twintig of meer.

Dit heeft er misschien wat paradoxaal juist mee te maken dat Dolphin’s Pearl een klassieker is. Want het zijn van een klassieker verondersteld dat datgene al een tijdje meegaat en videoslots hadden eerst altijd simpelweg negen winstlijnen als maximum, zo ook Dolphin’s Pearl. Met de Dolphin’s Pearl Deluxe versie is dit kleine minpuntje recentelijk rechtgezet, daar kun je namelijk wel met tien winstlijnen spelen. Voor de meeste spelers zijn negen winstlijnen echter meer dan genoeg. Want hoe meer winstlijnen je selecteert, wat je doet met de plusknop die naast de minknop staat, hoe meer je ook zult moeten inzetten. Zeker voor degenen die met kleinere bedragen spelen, zullen de negen winstlijnen dan ook wel volstaan.

Gratis spins en andere extra’s

Bij Dolphin’s Pearl kun je flink wat gratis spins scoren. Dit gebeurt als je de parel, of althans het karakter ervan, drie keer op je beeldscherm krijgt. Je krijgt in dat geval vijftien gratis spins, waarbij het overigens niet uitmaakt op welke plaats de parels vallen. Daarnaast is er met de afbeelding van de dolfijn nog een Wild symbool. Dat betekent dat de dolfijn te veranderen is in elke afbeelding die je maar nodig hebt.

Word je rij onderbroken door een dolfijn, dan is het dus mogelijk om deze zich aan te laten passen aan de rij. Op die manier kun jij alsnog je punten binnenhalen. Naast deze rechtstreekse bonussen, is het ook nog mogelijk om via een gokje wat extra winst te behalen. Dit gebeurt via de welbekende ‘gamble-optie’. Druk je nadat je een winst hebt behaald op deze knop, dan kunnen er twee dingen gebeuren: de eerste mogelijkheid is dat je winst in zijn totaliteit verdwijnt, de tweede is dat ie juist verdubbeld wordt. Omdat de kans op beide vijftig procent is, kun je van een eerlijke gok spreken.