Elvis, springlevend

Het is al jaren geleden dat Elvis Presley overleed. De kans is groot dat veel spelers van slots spellen nooit een live optreden van The King hebben meegemaakt. Toch is de muziek van Elvis nog overal te horen, en de stijl van dansen die Elvis introduceerde – het schudden met zijn heupen wat hem ook wel de bijnaam Elvis de pelvis bezorgde- is nog steeds terug te vinden en het zorgde voor een cultuurshock destijds. Het is om al deze redenen, samen met het bijzondere leven wat Elvis leefde waarin hij als superster in het leger ging dienen, en zijn met mysteriën omgeven dood die waarschijnlijk veroorzaakt werd door teveel drank, drugs en medicijnen, dat Elvis in feite nog steeds springlevend is.

Ook jij als slots speler bent waarschijnlijk in staat om een tophit van Elvis mee te zingen, en dat treft want dit spel is opgebouwd rondom The King als een absoluut eerbetoon, en ook de muziek van Elvis speelt een heel belangrijke rol in dit geheel. Het spel speelt zich af in de jaren 60 waarin de rock and roll hoogtij vierde.

Elvis the king lives, het uiterlijk van het spel

elvisHet spel Elvis the king lives is net zo opwindend als de muziek van Elvis destijds. Het spel is namelijk heel apart van vormgeving. Je speelt het op een uniek 11 wielen systeem met 80 winrijen. Dit format geeft aan dat spelontwikkelaar WMS bereid is om out-of-the-box te denken en dat ze jou graag een deel rijkdom toekennen. De bonus ronde bij het spel Elvis the king lives is al net zo schokkend. Alles bij dit bijzondere spel is net wat anders dan je van een slots spel gewend bent.

De layout van het spel Elvis the King Lives is namelijk niet zoals normaal; je speelt het met 2×2 en 3×6 wielen-sets. Dit is heel anders dan op de meeste klassieke slots machines. Op het eerste gezicht is het spel redelijk verwarrend maar wanneer je het spel speelt besef je dat het niet zo moeilijk is om dit spel te winnen als je aanvankelijk had gedacht. Om bijvoorbeeld een winnende combinatie te spelen moet je 2 identieke symbolen op 1 of meer van de kleine wielen hebben samen met een gelijk en aangrenzend symbool of een wild symbool op het eerste wiel van de grotere set wielen. Dit zal jou uiteindelijk een winst bezorgen van 3 dezelfde.

Het spel Elvis the King Lives is een thema wat geheel is toegewijd aan Elvis Presley en in het spel zitten een aantal van zijn meest populaire liedjes verwerkt. Alle symbolen verwerkt in dit spel vertellen het verhaal van zijn karakter, inclusief zijn bekende Blue Suede Shoes, een gitaar, Big Hunk o’love, een paarse teddybeer en een Houd dog. Andere symbolen zijn de poker kaart waardes die oplopen van Jack tot Aas. De Sin City is de perfecte achtergrond voor een geweldige spel ervaring. De introductie is een slideshow waarin de foto’s van Elvis worden getoond samen met zijn muziek die op de achtergrond speelt. Dit alles maakt het geheel tot een uiterst interessant spel om te spelen.

Jouw winst in het spel Elvis the King Lives

Het spel Elvis the King Lives speel je natuurlijk niet alleen vanwege de mooie graphics en de goede muziek; je speelt het spel natuurlijk om een leuke winst binnen te halen en WMS heeft ervoor gezorgd dat dit voor jou heel goed mogelijk is. De bedoeling is dus dat je een rij gelijke symbolen krijgt, maar je hebt de hulp van Wild symbolen. Een wild symbool, in dit geval een symbool in de vorm van Elvis, kan ervoor zorgen dat jij een winrij vol krijgt doordat het ieder ander symbool kan vervangen behalve het Feature symbool. Dit symbool is namelijk die scatter.

Heb je meerdere scatters op je winrijen verzameld dan worden de free spins geactiveerd. Je kan tot 20 free spins krijgen, en je kan tijdens het spel wanneer Elvis tijdens de bonus rondes 3 keer op de grote set wielen landt, een cash prijs winnen die 100 keer jouw inzet zal zijn. Het is dus zaak dat jouw inzet de moeite waard is, temeer omdat je de bonus free spins speelt met dezelfde inzet die je tijdens het spel eerder al had bepaald.